Tigar Sigura po snegu
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Tigar Sigura po snegu
U Leskovcu su putari u iznenadjenju od snega vec tri nedelje, verovali ili ne ni jedna ulica nije pociscena negde bacili rizlu koja im je ostala od prosle godine jer za novu opstina nema pare jer ima 1000 zaposljenih, pa pare idu za plate, mobilne... Za svo ovo vreme imo sam zadovoljstvo da isprobam moje nove prednje gume Tigar Sigura i mogu da kazem samo reci hvale, isle su kao zalepljene za asfalt a ne da idu po snegu, preskakao sam ivicnjake, razne vrste sneznih bregova po Leskovcu, cak sam na uzbrdicama zaobiso i jednu Alfu 33, koja normalno tu nije mogla uzbrdo a ja sa ruskim cudom samo picim, u mojo ulici gde stalno prolazim na istom mestu je jedan Rover 600 jedva uspeo da prodje a ja kao i obicno prolazim kao da nema snega. Takodje mogu da pohvalim minimalno proklizavanje guma prilikom starta po klizavoj podlozi naravno da dosta proklizavanje zavisi od vozaca, kod mene su se gume pokazale na visini zadatka, na prolece smirglam i farbam zadnje dve felne i stavljam i pozadi sigure 175/70 R13
Sledeci auto Priora coupe.
Lepo, lepo.... evo i ja da se pohvalim malo.... ishao sam na slavu 3. januara kod jednog prijatelja i put do njega je katastrofa, em uuuuzbrdica, em sumski put i ne da nije cisceno ili posipano nesto vec niko nije ni proshao tuda bio sa autom.... da ste videli iznenadjenje na njegovom licu ( i ostalih gostiju koji su se parkirali pored glavnog puta cca... 2km od kuce) kad smo Samara i ja usli u dvoriste
PS: Wintera je chudo!!!
PS: Wintera je chudo!!!
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
ja od 25.12.2007 vozim napred wintere presao sam snjima oko 21000 km i vec su za menjanje sara dobra ali su pocele da se cuju znate ona buka sto nervira. nazad imam dve nove sava eskimo pa cemo da vidimo njih na 20000 predjenih km. pre neki dan po ovom ledu sam se bas prijatno iznenadio nije bilo proklizavanja wintere i eskima moglo se lepo kociti brzina prilagodjena uslovima puta. 
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Moj cale (moj ucitelj, moj mentor, moj alergen) nikad u zivotu nije kupovao zimske gume i, hvala Bogu, nikad nije imao problema sa ledom i tome slicnim mukama.
Ludi, objasnite meni koji sam zelen kao muslimanska zastava, koliko su zaista BITNE te zimske gume i da li se moze i bez njih i koliko je to podnosljivo?
Ludi, objasnite meni koji sam zelen kao muslimanska zastava, koliko su zaista BITNE te zimske gume i da li se moze i bez njih i koliko je to podnosljivo?
Po gradu gde ima dosta ravnice nisu neophodne. Ja već 9 godina vozim na ili letnjim ili all season celu godinu. Ali kada sam za novaka otišao sa društvom u pesak - nisam mogao uz manje brdo da se popnem. Drugar sa Passatom B karavan i zimskim gumama - kao od šale, ja 5 puta pokušavao i džabe. Sneg, pa ispod led, pa ispod pesak - užas.
Za po gradu mi nikada nisu bile potrebne. Doduše, vozim laganica zimi, držim odstojanje i to je cela filozofija.
Za po gradu mi nikada nisu bile potrebne. Doduše, vozim laganica zimi, držim odstojanje i to je cela filozofija.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- zlatkodesign
Ni ja nisam menjao gume po sezoni ali to je cisto iz finansijskih razloga, a i trebao bih da imam prostranu garazu gde bih mogao da drzim cetiri zimske gume na celicnim felnama a letnje na alu felnama, pa cim zaterba samo promenis felne zajedno sa sve cetiri gume milina, dace bog da i do toga dodje, ali kad bih mogao da biram za zimu bih izabrao jednog klasika UAZ-a pa pici po svemu i svacemu.
Salu na stranu, gume treba menjati prema vremenskim uslovima, primer F1, ako vam to finansijski uslovi dozvoljavaju a u najmanju ruku sve cetiri gume treba da su nove ili najvise tri godine stare ako ne prelazite vise od 7-8 hiljada godisnje, kulturne voznje po normalnim putevima i da gume nisu izlozene suncu preko leta.
Kad se setim za vreme sankcija kakve je gume nosila caletova specijalka, devet godina iste gume, mislim da su bile Trayal.
Salu na stranu, gume treba menjati prema vremenskim uslovima, primer F1, ako vam to finansijski uslovi dozvoljavaju a u najmanju ruku sve cetiri gume treba da su nove ili najvise tri godine stare ako ne prelazite vise od 7-8 hiljada godisnje, kulturne voznje po normalnim putevima i da gume nisu izlozene suncu preko leta.
Kad se setim za vreme sankcija kakve je gume nosila caletova specijalka, devet godina iste gume, mislim da su bile Trayal.
Sledeci auto Priora coupe.
Nema potrebe da se zalećem više nego što jesam. Ja svojim automobilom ne divljam i ne jurcam, a pogotovo ne sa letnjim gumama po snegu. 
Inače, odustao sam i parkirao najviše što sam mogao da ga dovedem, skoro do vrha brdašceta gde je ta kuća - ali na sam vrh, nisam mogao. Čudan uspon, ide ravnomerno, pa onda na samom vrhu krene naglo na gore. To me je i zeznulo.
Evo i slike - nakon ovog dela ide još 3-4 metara ravnomerne uzbrdice, pa onda nagla. Ja parkirao ovde, što da se mučim

Inače, odustao sam i parkirao najviše što sam mogao da ga dovedem, skoro do vrha brdašceta gde je ta kuća - ali na sam vrh, nisam mogao. Čudan uspon, ide ravnomerno, pa onda na samom vrhu krene naglo na gore. To me je i zeznulo.
Evo i slike - nakon ovog dela ide još 3-4 metara ravnomerne uzbrdice, pa onda nagla. Ja parkirao ovde, što da se mučim

[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- zlatkodesign
Evo i slike - nakon ovog dela ide još 3-4 metara ravnomerne uzbrdice, pa onda nagla. Ja parkirao ovde, što da se mučim.zlatkodesign wrote:Goxy da li ovaj put na slici nazivas usponom? Onda je tvoja samara postala previse sminkerska pa bira puteve, oce to kad sve rusko poskidas sa nje![]()
Što će reći - letnje gume su muka za uzbrdice. A i parkirao sam tačno pred drugi ulaz u kuću, što baš moram na pravi - pred kapiju