Gubi snagu

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

samara1500

Post by samara1500 »

...
Last edited by samara1500 on Thu Nov 06, 2008 11:44 pm, edited 1 time in total.

samara1500

Post by samara1500 »

...a i ne cisti ga gorivo, nego samo malo rastvori naslage, a onda cetkicom gde moze i kompresorom gde ne moze i milina! :D
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

stara mo

Post by stara mo »

Evo prijatelji da iznesem svoje iskustvo sa karburatorom. Ruski po solex licenci, konstantna mana trouglasta membrana. Ako nedaj boze (a kakvo nam je gorivo?!?!?!?! )dospe voda u kanale nastaje belicast oksid koji pravi zapusenja.
Tada nastaju vec opisani simptomi zagusenja veca potrosnja(narocito ako vrisne trouglasta) gasenje na leru "rad ko motokultivator itd itd itd.
Meni se pre 3-4 godine desavalo da kad vozim auto NAROCITO u drugoj kako auto razvija obrtaje oko 2000-3000 mozda 3500 obrtaja krene da secka isto kao kad zajebava struja ili platine kod starijih(hehe starijih a moja samara 18g. ganja)modela. Znaci krenem gas razvija obrtaje i bas blizu tog opsega dr dr dr dr dr i kad prodje te obrtaje sve OK.
Zevao sam kmod majstora raznoraznih trazeci pomoc ali nicht.Odem izuju me za 10 e i kao sad je ko bog dan dva opet isto(jedan je zaboravio da mi sasrafi sauh plocicu-kreten). Pa cujem ultrazvucna kada (jeste a ja sam Spajdermen) reko ajd da pokusam to kao ono ulrazvucna kada te emulzija te ovo te ono opet me opeljese i nista. Na kraju je bila dijagnoza da vuce fals vazduh jer se kao deformisao karburator?!?!?!?!?!?!? i konstatacija kupi nov polovan je vec ionako srokan.
Eeeee pukne mi film uzmem kilce nitro razredjivaca i reko ili cu da ga razjebem do kraja ili ce da bude nesto.
Sto JE NAJBITNIJE nitro jede gumu ocas pa pre pranja nitrom sve gumice poskidati sa karba sve dizne bas sve i one najmanjekoje su ispod dubokih dizni sve sve sto moze i na pranje.Ribao sam ga malko cetkicom poskidao garez (naduvao sebe i sve po kuci nitrom) i potopio ga da prenoci. Sutra sam delom tanke zice od razpletene sajle svaki kanal procackao izduvao pumpom(onom iz ruskog seta alata) osusio i napakovao nove dizne i dihtunge i gumice koje sam u garnituri kupio. Ztegao sve (ne divljacki) i napakovao na granu.
EEEEEEE sad dok sam ustelovao smesu goriva i rad buduci da je auto bio hladan maltene sam ostao bez vedja jer sam bio sam pa drz upali pa drz trci kod motora dok se ne ugasi al sam ipak onako osmudjen uspeo.Naime vracala je plamen do bola ali kad sam je ustelovao ko sat.Potrosnja za primer a ide ko zmaj naravno trzanja nema ni od korova.
Jedino sto jos nisam resio je hladan start na benzinu(na gasu pali iz prve)ali buduci da palim i oko nule na plinu briga me.
Eto to je moja epopeja oko karburatora i nadam se da ce nekom biti od pomoci.Samo polako strpljivo i ako se neko razume bar malcice oko tehnike ne bi trebalo da bude muke.Ipak da upozorim da ko nije siguran bolje da ne pokusava jer ne daj boze da upadne podloskica u granu . Jer razvaljivanje glave ne gine.
Pozdrav
Сделано в СССР

samara1500

Post by samara1500 »

i ja imam taj simptom laganog trzanja oko 1500-2000, cu proverim trouglastu membranu obavezno... ja nisam koristio nitro, membrane su mi ko zna od kad... imam sve nove, a nenjao sam samo onu sto vraca leptir sauha. Ne volim da menjam sto ne moram :wink:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

stara mo

Post by stara mo »

Trouglasta kad ode poremeti se ler gasi se se dimi pozadi jer benzin ulazi maltene bez veze u granu .A nitro sve lepo od necistoca skine pazi na gumice i budi oprezan, ipak je to karb mislim nije atomska bomba al ko ne poznaje nacin rada bolje da ne dira.Membrane stavi nove al kvalitetne jer ako ih do sada nisi menjao ko zna kakve su
Сделано в СССР

dushanero

Post by dushanero »

Evo i meni se desava nesto slicno.Auto na leru radi ja mislim dobro cak iako turiram motor,lepo prihvata gas.Muke , bar se tad osetno maniferstuju , nastaju kad zazelim da krenem.Tad gubi snagu nemoze da povuce gasi se.Ukoliko povucem sauh on moze nekako da krene i vuce nadalje samo pod sauhom ukoliko ga spustim preskace ,trokira , neravnomerno vuce (trza).Takodje bolje vuce i kad dam pun gas tj kad otvori drugo grlo karburatora.Pumpa je nesto menjana ali mislim da radi dobro.Sta je u pitanju,sta mu se desasva i kako da ga popravim , ima li ko kakvo misljenje.
лако било Тесле се зебава кад...

Pera

Post by Pera »

Karburator bi morao da prekontrolises,a ako to skoro nije radjeno,jedan dobar remont i resio bi problem na malo duzi period.
Prekontrolisi kablove i svecice.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply