Niva je mnogo bolji terenac od mnogo skupljih dzipova.Tek oni najskuplji nemaju nista sto ih cini terenskim vozilima...Osim ako za vece pare ne gledas terenac koji ima gps,klimu,servo,kozna sedista i drzaljke za limenke da ti se ne prospe dok vozis po 'terenu'.U tom kontekstu su bolji,sto se tice terena tesko da ce i terenac od 50 000 evra uspeti da je dobije kroz mulj i blato.
Kontas da nije fora sto je skuplji da je bolji terenac,on za te pare ima komfor,jak motor,kvalitet i kvantitet u svakom pogledu enterijera i eksterijera.Koliko kosta x5 ili q7 pa jel su to terenci?Od tih besnih izdvojio bi jedino toyotu land cruiser,mada i ona je glomazna i teska da bi mogla da savlada sve terene
ne može dobro i jeftino osim kod rusa a za ovog uaza bi trebalo da si vozač BRDM-a (brinovanaja razvoditelna dozornaja mašina... oklopno obaveštajni izvidjački automobil )
a inače ovo čudo gore ne da gazi sve živo nego i pliva(mislim na uaz)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Mnogo bih voleo da imam novu Nivu 1.7i. Ali jbg...
No, ima jedan farbar, zovu ga Svaba. Zivi u Smederevu i ima odradjenu Nivu 1.6. Styling, i mehanika. Fantasticna je, ima motor od Argente 2.0. Gledao sam je na praxi. Nije problem da nabavim covekov broj, mozda da ga pozovem na skup? Mada, ne znam coveka.
Ja sam sinoc proterao Nivu preko parkinga uz brdasce od nekih 60 cm + bankina jedno 15,na trotoar,pa kroz kanal i izasao na put jer me mrzelo da se okrecem na nekom parkingu 2 sa 2.Ortak bio sa golfom 1,gledam me onako belo sta radim,ja roknuo sporohodno i pici...