Problem sa ler gasom

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

Pitanje je šta će se utvrditi kad se smakne glava.

Sudeći prema radu zagrejane mašine mislim da se tu karike možda neće dirati, ALI to treba da utvrdi lice koje bude radilo defektažu mašine.

Trebao si da sipneš malo ulja u cilindar,pa ako ne digne kompresiju onda ti verovatno ni ventil ne zatvara kako treba.

Jel ta mašina ima hidropodizače?
Mogao bi da proveriš ventile na ta dva loša cilindra,ako nisi do sad, da slučajno ne zaglavljuju. :?

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

jesi li probao da resetujes auto i da VOZIS PAR DANA NA BEZINU (samo na benzinu) i javi da li se onda javlja isti problem...ako sa problem ne javlja, podesavanje plinskog uredjaja je loše i on brljavi bezinski ecu da na hladan motor ima promenjeno vreme ubrizgavanja...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

dragan112
Automobil: Lada 112 8v

Post by dragan112 »

Kada mi počne da nešto brljavi auto uvek prvo resetujem kompjuter i vozim samo na benzin, ali pošto se problem i dalje dešava ja sumljam da su ventili na drugom klipu. Još jednom ponavljam da se svećica na drugom klipu dosta prlja ( tamno braunska) a sve ostale su skoro sive. Kada očistim drugu svećicu motor radi lepše samo dan, dva. I onda opet čišćenje svećice.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

DRAGANE 112 ja imam samaru pa nisam naj strucniji za model 110, ali isti sam problem imao na Ladi specijal 1500, podji od najjednostavnijih stvari: obavezno zameni svecice stavi neke kvalitetnije Bosch, kupi kvalitetne kablove za svecice, zameni filter za vazduh i ako imas filter za gorivo, ocisti rezervar za gorivo i pumpu za gorivo koja sigurno ima neki filter koji se sigurno prlja. Vozi auto mesec dana samo na gorivo pa neka ti onda majstor nasteluje ventile i paljenje ako ti i ovo ne pomogne onda predji na rasturanje motora, nadam se da sam ti pomogao-pozdrav.
Sledeci auto Priora coupe.

jeronimo

Post by jeronimo »

hidropodizače? da steluje... :shock:
za potrosni materijal se slazem kao i za proveru pritiska u railu kao i ostatku sistema...tps,davač položaja radilice i bregaste kao i senzor temp. rashladne tečnosti. u principu treba ti neko ko ima i hoće da gleda u skener a ne da čeka da mu prijavi gresku...
jesi li probao da sipas neki kvalitetan aditiv za čišćenje injektora na pun rezervor i da molo vozis na bezinu...

dragan112
Automobil: Lada 112 8v

Post by dragan112 »

Pre mesec dana sam stavio nove svećice Bosh 7-micu, kablove. U Subotici neki mastori ne mogu da isčitaju sve podatke iz računara(očitaju nešto ali ne sve) pa je to dosta veliki problem, svi čekaju da prijavi neku grešku. A sada ići od majstora do mastora pa davati pare za njihovo mučenje a ništa se ne otkriva po meni to je glupo. Još jedno ponavljam da auto radi nemirno kada je hladan, nema snage, slabo vuče. A kada se zagreje na radnu temperaturu ima snage, vuče ko lud, radi dosta mirnije, ali se po meni čini da mu ponekad preskoči paljenje ili tako nešto.
I još nešto što me buni je kompresija hladan motor 1klip 12, 2klip 10, 2klip 11, 4klip 12, vruć motor 1klip 12, 2klip 12, 2klip 11, 4klip 12. Nesviđa mi se što imam razliku u kompresiju na drugom klipu. Da li neko zna da li tako kao što sam opisao može da utiče kompresija na rad motora ? Još uvek mi se ne otvara motor, bar ne do maja kada mogu da idem i biciklom. :sad:

nemanya

Post by nemanya »

Čim nemaš kompresiju pada snaga.
Imaš neki problem u drugom i verovatno i u trećem cilindru. Na trećem cilindru,ja bih rekao, da imaš problem sa nekim ventilom.
A na drugom ko zna šta je - možda dihtung glave,možda karike.

Opet kažem,ako ti troši rashladnu tečnost verovatno ti je napukao dihtung pa meša u cilindar možda pomalo. Meni,recimo, već skoro godinu dana auto nije potrošio ni kap antifriza.

Trebao bi neki dobar majstor da ti utvrdi šta je sa mašinom,jer ako ti se razvali dihtung skroz može da ti napravi hidroudar u motoru,a onda će tek biti veselo.
Odvezi to kod nekog majstora da pogleda da bi i ti znao šta je,i da ne bi vozio neispravan auto s kojim možeš da napraviš mnogo više štete nego što je sad.

jeronimo

Post by jeronimo »

pa oteraj je kod ovl servisera u recimo novi sad... bar ćeš resiti problem imas li nekog bližeg?

vojvoda

Post by vojvoda »

moram se umesati, ja sam imao slican rad motora tj. nemiran sve smo probali od svecica, kablova, platina, ciscenja karburatora i na kraju smo promenuli dihtung usis izduv tek tada se smirio. probaj dihtung usis izduv zameniti on ti nije skup mislim da je varneru oko 600 dinara a u onoj ruskoj prodavnici oko 900 dinara i odgovara ti i od samare onaj obican a on je ispod 350 dinara.da li neko zna na kolko obrtaja radi 112? njegova radi mislim na 700 obrtaja na leru da li treba na toliko da radi? kompresija cuti i vozi. dok ne trosi ulje i antifriz.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Mislim da je ler gas za 112 na 1000 o/min.
Sledeci auto Priora coupe.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

na 800 meni radi,potpuno mirno,necujem motor.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

bgzoka

Post by bgzoka »

840 obrtaja u minuti je ler gas kod Lada 11x

vojvoda

Post by vojvoda »

ja sam mu rekao da proba malo podici obrtaje na jako malim radi zato mu stuca.

nemanya

Post by nemanya »

Ja nisam nigde video da je čovek dao informaciju na koliko obrtaja mu motor radi u leru,tako da ne može da se sudi ni da li su obrtaji niski dok ne prikači auto na dijagnostiku pa očita. Na ovakvom motoru nema načina da digne broj obrtaja u leru,sem (možda) nekim budževinama,jer sve kontroliše kompjuter putem senzora rashladne tečnosti,motorom ler gasa itd..

Ja koliko sam shvatio,auto (relativno) normalno radi kad se zagreje,pa predpostavljam da je i ler gas (relativno) OK, tako da bilo kakve potrebe za intervencijom na tom segmentu rada motora ja mislim da nema.

jeronimo

Post by jeronimo »

da li je tps menjan? (senzor položaja klapne gasa)

Post Reply