Blic Test 2107 Vs 2105

Moderators: dejo, dejca, Miljan

deckyNS

Blic Test 2107 Vs 2105

Post by deckyNS »

djape1977

Post by djape1977 »

razlike su akademske. :roll: isti auto. kao da poredis yugo koral i koral in
j***** auto bez kardana

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Ne znam zasto al meni je 2105 uvek ispred 2107 .... bem li ga nikakav poseban razlog (mozda sto i ja vozim 2105 al nema to neke posebne veze) jednostavno izgleda mi nekako .... kompaktnije :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Dok nisam procitao clanak, nisam blage veze imao da zaista postoji razlika, klasika je klasika, da sam video dve jednu pored druge, mislio bih da je isti auto...kad ono - nije.

Onih 150000 rubalja je oko 300000 dinara, to je jeftinije od Stojadina, a kakav se auto dobije.

Samo, nasa :roll: drzava jede sto za jelo nije i pravi posao EU sa ovom Euro 3 normom, a zapravo najadekvatnija vozila za naseg prosecnog coveka nece da uvozi jer ne ispunjavaju ekoloske norme.

A Pancevo sto purnja kojesta svaki drugi dan, to nije bitno... :x

To veze nema sa ekologijom, vec sa provizijama, evropskim integracijama i slicnim muckama.

I naravno, smeta im nasa klasika koju bi ljudi kupovali mesto svih ovih polovnih macki u dzaku.

P.S. Izvin`te, ali ja sam politicki aktivan covek i moram da kritikujem vlast kad me :x . Nece se cesto desavati jer cu biti kolegijalan i necu prenebregavati osnovnu svrhu ovog foruma.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

lengenda wrote:Dok nisam procitao clanak, nisam blage veze imao da zaista postoji razlika, klasika je klasika, da sam video dve jednu pored druge, mislio bih da je isti auto...kad ono - nije.

Onih 150000 rubalja je oko 300000 dinara, to je jeftinije od Stojadina, a kakav se auto dobije.

Samo, nasa :roll: drzava jede sto za jelo nije i pravi posao EU sa ovom Euro 3 normom, a zapravo najadekvatnija vozila za naseg prosecnog coveka nece da uvozi jer ne ispunjavaju ekoloske norme.

A Pancevo sto purnja kojesta svaki drugi dan, to nije bitno... :x

To veze nema sa ekologijom, vec sa provizijama, evropskim integracijama i slicnim muckama.

I naravno, smeta im nasa klasika koju bi ljudi kupovali mesto svih ovih polovnih macki u dzaku.

P.S. Izvin`te, ali ja sam politicki aktivan covek i moram da kritikujem vlast kad me :x . Nece se cesto desavati jer cu biti kolegijalan i necu prenebregavati osnovnu svrhu ovog foruma.
Ali postoji 2107 sa nivinim motorom i ima euro standard...Zasto nju ne prodaju kod nas?
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Shone89

Post by Shone89 »

Mislim da i ova nova 2105 ispunjava euro3 standard ali nisam siguran. U svakom slucaju za 3500e dobije se okej auto.

djape1977

Post by djape1977 »

idi pitaj nase uvoznike/dilere sto ne uvoze ladu koja zadovoljava aktuelne norme kad vec postoji
j***** auto bez kardana

lengenda

Post by lengenda »

E pa, sto su ukidali Yugica i Keca kad su bili najprodavaniji?

Zbog stranaca, da im ne bi bili konkurencija, a Lada, kao jedan zaista ozbiljan auto, a za 3500e...to bi bila smrt za sve ove zapadnjake.

Ostaje nam samo da ovi gore ne zeznu nesto sa Rusima i da prosire onaj medjudrzavni carinski sporazum i na motorna vozila, pa ce Kalina biti 6700e, a onda ni klasika nije daleko, ako vec ima Euro 3.

(zna se ko bi najbolje vukao ka saradnji sa Rusima i valjda ce biti izbora na jesen...izvin`te, opet ja :oops: , ali da sam u pravu za klasiku, jesam)

Ej, ljudi, Samara II za 6500e,, a gomila opreme unutra...putni kompjuter :) ...

djape1977

Post by djape1977 »

nije u tome problem. problem je sto nece uvoznici da se je...vaju da uvoze auto od 3500e i da zaradjuju 20% na njemu. bolje da uvoze auto od 7-8000 i da zaradjuju istih 20%
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Pa kad ne razmisljaju ko pravi biznismeni ... vishe bi Lada prodali od 3500e nego tih od 7-8000e pa bi im se isplatilo i za 20% jer bi na kolicini zaradili vishe :P

lengenda

Post by lengenda »

Mislim da ste delimicno u pravu obojica, raja kupuje sta ima da se kupi, ako su Zunto i Logan najjeftiniji, onda je to to i raja nema drugog izbora.

Stvar je sto bi uvozom klasike i ostalog, sasvim solidnog, Ladinog programa, puno muva bilo ubijeno jednim udarcem.

Motori bi bili (bar) Euro 3 - dakle, ekologija.

Vozila bi bila novija, prosecna starost bi bila manja - dakle, bezbednost veca.

Ja sam siguran da bi svi (ili bar u znacajnom procentu) oni koji su ove godine kupili novu Zastavu i dali oko 4500/6000e na ko zna koliko godina, a takvih ima oko 10000 samo u 2008. po podacima koje daje SAT plus, vrlo rado kupili klasiku za 4000e i imali ozbiljan auto.

Moje je misljenje da drzava treba da razmislja u tom pravcu jer ovakva postkomunisticka zemlja u lopovskoj tranziciji mora da ima nesto sto se zove narodno vozilo, a Zunto od 7500e to svakako nije.

Imajuci u vidu da kuda ide gorivo, da tuda idu i vozila, mislim da treba da budemo optimisti i ako u Srbiji Rus preradjuje rusku naftu, onda ce tu ici i ruska vozila, ako Bog da sa 1% carine ili i bez nje.

Jer, Fiata ne interesuje prodajno-servisna mreza Zastave koja broji 81 ovlasceni servis po celoj Srbiji. Novu Ladu popravljas u ovlascenom servisu, nema krpljenja za delove, nema fuserske male privrede, eksploatacija je duza i odnos cena-kvalitet je bolji, auto je pouzdan i sve je kako treba.

Nemam ja nista protiv futuristicke ( :D ) Kaline, naprotiv, ali ako ima ljudi, a ja sam jedan od njih, koji od vozila traze pouzdanost i funkcionalnost, bez previse razne elektronike i ostalih zezancija cijim se kvalitetom Rusi ionako ne dice, onda je Lada prava stvar.

VAZ-ov asortiman obuhvata i komercijalna vozila i razne druge stvari i mislim da bi jednom sveobuhvatnom saradnjom na tom polju bilo reseno puno zahteva i problema.

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Čak iako 2107 i 2105 ispunjavaju euro 3 norme (u šta iskreno sumnjam, jer nije dovoljno da samo motor ispuni euro 3 normu - potrebno je da ceo automobil zadovolji određene ekološko-bezbednosne norme kako bi dobio homologaciju) opet ih ne bi mogli uvoziti jer je po zakonu zabranjeno prodavanje novih automobila koji ne ispunjavaju euro 4 standard... što naravno nije važilo za Zastavu jer se u ovoj zemlji zakoni primenjuju samo onda kad to odgovara nekim ljudima.
E da, i da ne zaboravim jednu bitnu činjenicu: uvoznici Lade za Srbiju su kreteni!
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

djape1977

Post by djape1977 »

@legenda

preterujes sa rusofilijom drugar. ruska nafta je trenutno 57$/barel a evropska (iz severnog mora) 43$/barel

zavrcu nama jajca rusi samo tako
j***** auto bez kardana

lengenda

Post by lengenda »

Nije rusofilija u onom bukvalnom smislu, ne bih imao nista protiv Kineza ako odnos cena-kvalitet bude kao sa VAZ-om, koliko god ja povremeno povukao na tu stranu, ovo nije politicka propaganda, ili bar ja nemam tu nameru.

Prosto zelim najbolje za sve nas, tj. za vecinu, cist utilitarizam. :D

Jasno je da Rusi nisu uvek bili kako treba prema nama, ali je bitno sagledati sve okolnosti. Ovo nije apologija, svako zasluzuje kritiku, samo je bitno imati u vidu da nastup i pozicija Ruske federacije prema Srbiji 1998. i 2008. jesu potpuno drugaciji.

djape1977

Post by djape1977 »

ej, ovo je otislo u gadan off a pretvorice se u raspravu o politici, rusima, eu... da prekinemo dok je jos vreme, da ne bude posle igracka placka, zakljucavanje teme i banovi
j***** auto bez kardana

Post Reply