stucanje lade 110

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
gale

stucanje lade 110

Post by gale »

Pozdrav svima.
Od nedavno imam problem sa "stucanjem" u radu. Nemam ugradjen plin tj auto i dalje vozim na bezolovni benzin. Kada je auto hladan problem se ne pojavljuje(ili ga ja ne primećujem ili je vezan za broj obrtaja motora), ali kada dostigne radnu temperaturu dok radi u leru povremeno "stucne" i nastavi da radi. Nijednom do sada se nije ugasio. To se pojavljuje u nepravilnim vremenskim razmacima ali prilicno iritira, Isto je i u voznji samo je tada jos gore jer auto pri ubrzavanju stucne pa tako niste sigurni kada ce to ponovo izvesti. Model je 1,5i sa 16 ventila. Zamenio sam svecice, filter za gorivo, filter za vazduh, regulator ler gasa ali on to i dalje radi. Ostaju mi kablovi za svecice ali nesto nisam siguran da ce to srediti problem. Presao sam oko 56.000 km.
U servisu u koje sam bio "sumnjaju" u senzor detonacije-sta god da je to!
Ako je neko imao ovakvih problema svaka pomoć bila bi od koristi.
Unapred hvala. :evil:

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

Kad si već tolike delove zamenio,mogao si i kablove. Kad je menjan regulator ler gasa,nadam se da je očišćen i leptir ler gasa,tačnije ceo taj deo gde se leptir i regulator nalaze,da bi sve sumnje oko toga otklonile kako treba,kad su već pošli tim putem.
Al' dobro.

Mislim da ćeš ponovo na dijagnostiku.
Sledeća je stvar što nemaju šta u servisu da "sumnjaju" - na njima je da ispitaju.
Evo kako bih ja - prvo provera pritiska u rejlu goriva,da bi se otklonila sumnja na pumpu. Zatim praćenje rada dizni u trenutku kad se problem javlja (i u leru i u vožnji).

Potom komplikovanija i skuplja elektronika tipa senzor detonacije, senzor položaja kolenastog vratila,senzor položaja bregastog vratila, itd.. Za proveru ovih senzora neophodan je osciloskop.

To u šta servis "sumnja" (senzor detonacije) nije nimalo jeftina stavka,i preporučujem ti da NIKAKO ne uzimaš delove dok se tačno ne utvrdi da su neispravni.

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

Proveri kablove.Indenticni simptomi bili kod mene,jedan poceo da probija na oko 40.000 + a tvoja ima 56.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

naravno kablovi se bas tako manifestuju preskoči varnica i cilindar ne "okine"
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

gale

Post by gale »

Posto je ostalo da promenim kablove za svecice pre nego odem na kompjuter ponovo sledi pitanje: da li je neko uzimao FLASH kablove - navodno neki nas privatnik ih pravi po engleskoj licenci (ima ih u autoladi u Zemunu). To mi je nekako najblize sto se tice prodavnica!

Goxxy

Post by Goxxy »

Ja sam uzeo za mog Sputnika i zaista sam zadovoljan. Odlično rade i nijedan problem nisu pravili. Ne znam kakvi su za 211x seriju, ali ih za Samaru preporučujem u svakom slučaju.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Klasika, nisu losi, za te pare su ok.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

treba i ja da menjam kabove,koja je cena da li znate? gale iz kog dela ZEmuna si?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

gale

Post by gale »

altinjanin wrote:treba i ja da menjam kabove,koja je cena da li znate? gale iz kog dela ZEmuna si?
Ja sam iz Batajnice ali kroz Zemun prolazim svakodnevno jer radim u BGD-u. Cena kablova za 16-ventilku je oko 1700 din, icicu danas da kupim i to pa da vidim na cemu sam.
Broj telefona radnje je 2106-196-nalazi se prekoputa obuce Beograd - Retenzije.

altinjanin

Post by altinjanin »

ok,Gale hvala... ma ti si Zemunac..pusti ti Bataju... :D da znam radnju,ok,hvala...imam jos 3000 da predjem,pa tam ilje,filteri,kablovi,kocnice...pozdrav za tebe

gale

Post by gale »

jeronimo wrote:naravno kablovi se bas tako manifestuju preskoči varnica i cilindar ne "okine"
Bravo majstore !
Kupio sam kablove FLASH i juce sam ih po snegu i mraku menjao.
Posle toga nijednom nisam osetio da je auto "stucnuo" i nadam se da je problem resen. Posto sam 13 godina vozio ladu samaru i nikad do tada nisam menjao kablove (citaj nikad) mislio sam da je to zadnja stvar koja bi me mogla zezati na kolima iz 2004. godine!!!
Sada je valjda sve ok, dosao sam do grada sasvim normalno. Inace cena kablova je 1770 din, jedino su malo duzi od originalnih pa se malo treba pomuciti kako ih organizovati ispod plasticne zastite kod motora sa 16v.
Pozdrav svima!

altinjanin

Post by altinjanin »

ok,hvala ti,ceka i mene uskoro menjanje kablova...

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Kad ih uporedis sa Likinim, Flash kao da su pravila deca za rucni rad, ali koliko para, toliko muzike, ja sam ih drugarima stavljao na par auta i rade ok, i ne prave radio smetnje.

jeronimo

Post by jeronimo »

nema na čemu, ja da sam kupovao uzeo bih recimo
http://www.tesla-blatna.cz/en/ignition- ... 63#results
jako dobri kablovi i ima ih kod nas po povoljnoj ceni...
inače vek trajanja kablova na ladama sa dir ubrizgavanjem je 30 -50 000 kako kod koga ali je to MAKSIMUM zbog pojačanog sistema paljenja koji koriste...

jeronimo

Post by jeronimo »

pozdravi one iz servisa,i reci im da se "cnock sensor" ne menja napamet...

Post Reply