Problem sa gasom - Samara

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Goxxy

Post by Goxxy »

Dobro Nenade, od sada ćemo i tebe da zovemo Tijana ;)

Što se tiče kvara... ja ne bih mogao da ti kažem koji je definitivan problem. Ali ne možeš da ostaviš da radi auto naplinu i da skineš poklopac filtera (nije to benzin, nego plin) pa ne uvlači plin unutra, ili pak uvlači ali sada ima i mnogo veće količine vazduha pa se zato gasi. Dakle, ako već šteluješ rad na plinu, to se radi sa zatvorenim kućištem filtera vazduha - uvek.

Ipak, problem mi ne deluje naivno uopšte... ako ne možeš da mu uđeš u trag, moraće Samara kod majstora, nema druge. Mrzim takve kvarove - kojima je teško ući u trag ili kvarove gde nešto crkne delimično... ili crkni ili nemoj, a ne da razmišljam da li radiš kako valja ili ne.... tja.....

Ps. Razmestio sam teme - problem sa gasom u Nivi je ovde a tvoj problem ostavismo ovde.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

tijana13

Post by tijana13 »

O.K. hvala u svakom slucaju javicu kad resim problem

Pera

Post by Pera »

Nema oko plina sta da ti bude ako normalno pali hladan.Ja bih otisao do elektricara i proverio,moje misljenje je da je najverovatnije komutator los,pogotovo sto kazes da je i rezervni ruski.Elektricar to proveri za 2 min.

E sad moguc je neki banalan kvar,tipa nije stegnuto crevo,popucalo crevo ili slicno,rasklimana buksna i sl.Onda je moguce,ali ako je to eliminisano problem ti pravi struja ili po meni gore navedeno.

outsider

Post by outsider »

ja tipujem na isparivac. kad je ugasis zagrejanu izadji, otvori haubu i omirisi motor tj kazburator. ako se dosta oseca plin onda ona presisa kad je ugasis a dok se ohladi-plin ispari i kad probas da palis smesa je bolja i upali. to se desava ponekad mom caletu na nivi. ugasis je i probas da palis za minut-dva i nema sanse da upali. posle 10-15 min upali bez problema. kazem, to se desava ponekad, on svaki drugi dan d*ka onaj njegov isparivac tako da njegovi problemi nikad nisu konstantni ali neki uvek postoje :)
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

xxx

Post by xxx »

Probaj da upalis auto na benzinu kad je vruc ako upali i radi normalno idi kod majstora da ti pregleda isparivac ako upali i radi nepravilno ili uopste ne upali pogledaj membrane na karbu i elektro ventil

tijana13

Post by tijana13 »

na benzinu nece nikako, a ovo da presisa moguce je ali plin ne smrdi i za razliku od te nive nije dovoljno 10-15 min. nego cela 2 sata.
najverovatnije je nesto sa karbom, ali nikako da stignem da odem do majstora da ga lepo ispregleda i vidi sta je.
bio sam do jednog mehanicara,a on kaze "neznam ti ja sa plinom nista" i tako ga sad vozim par km pa onda pauza 2 sata...

Pera

Post by Pera »

Onda je vrlo moguce da ti je prebogata smesa.Probaj da zavrnes za jedan krug onaj sraf za stelovanje kolicine plina.Kako vuce i koliko trosi?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

tijana13

Post by tijana13 »

vuce dobro dok se ne zagreje, a potrosnja je porasla.
sraf je zavrnut skoro do panja. da li moze da se izregulise i na onom srafu na isparivacu?

Pera

Post by Pera »

Tu se regulise ler i manje utice na potrosnju.
Ja bih rekao da ti ne valja ili komutator ili cak vise moguce bombina.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

proveri ona cetiri shrafa sto prolaze kroz filter vazduha i gornji deo karburatora , pa se shrafe u donji deo karb.-a i dihtung koji se nalazi izmedju gornjeg i donjeg dela....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

prosto ako ti se gasi sa skidanjem kućišta filtera smesa je siromasna(osiromasis je dodatno kad podignes poklopac) da li ti vuče vazduh sa hladne strane i da li su svi ostali ulazi u filter zatvoreni?
probaj da ODVIJES za pun krug pa vidi sta se desava(predhodno obeleži gde je bio) ili idi kod nekog majstora za plin da ti nasteluje...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

xxx

Post by xxx »

Prvo je sredi da upali na benzinu onda ces lako podesiti rad na gasu.Moguce je da ti je busna membrana na katrburatoru gas vuce podpritisak koji se stvara zahvaljujuci membranama ako je busna zagrevanjem se rupa siri ne vuce gas u cilindre.
Mozes pokusati da ohladis karb vodom kad se zagreje kao kod pumpe za gorivo.

tijana13

Post by tijana13 »

provericu membranu, vrlo je moguce da je to u pitanju, jedino neznam gde se ona tacno nalazi. juce sam promenio filter za vazduh ( onaj gusci frad original) i vidim da mi je pukla ona jedna zakacaljka sto drzi poklopac kucista filtera pa i tu malo ima lufta, ali nisam jos proverio kako radi kad se zagreje.
nervira me jer svaki put kad nesto uradim ( komutator, stelovanje, filter, crevo hladnjaka...) moram cekati da se zagreje pa onda nema ko da zavergla dok sam ja napred, pa cacnem nesto pa cekaj da se ohladi da odem po neki deo pa onda opet zagrevanje... :evil:

tijana13

Post by tijana13 »

a tek potrosnja :x kaze mi majstor za gas da ne valja slavina za protok gasa jer je zavrnuta do kraja, a jos uvek dobija previse gasa pa moram i to da menjam.

xxx

Post by xxx »

tijana13 wrote:a tek potrosnja :x kaze mi majstor za gas da ne valja slavina za protok gasa jer je zavrnuta do kraja, a jos uvek dobija previse gasa pa moram i to da menjam.
Ako je slavina crkla sasvim normalno da nece upaliti kad je vruc to ti je isto kao kad bi na +40 pokusavo da upalis pod punim sauhom.

Post Reply