Eeee... Tako ti je to...
Nego, ako je jasna situacija ko je kriv, fotke ne trebaju na sudu, vec za njegovo osiguravajuce drustvo koje mi isplacije nadoknadu stete, meni su fotke dokaz, makar za ono sto se moze videti, moje stete i njenog stepena.
Jer, moje je misljenje, manji je problem utvrditi krivicu, ako sacekas policiju i obratis paznju na proceduru, izjave, zapisnik, obavezno prezime i broj znacke prisutnih policajaca i slicno, onda tu nema puno problema.
Veci je problem dobiti 100% stete od osiguranja.
Pogledajte svoje polise. Svako od nas svake godine placa obavezno osiguranje kao uslov za registraciju vozila i tu se navodi maksimalni iznos stete nanete trecem licu koji nam pokriva osiguranje, kao i broj stradalih lica ciju nam odstetu osiguranje pokriva. Sve preko toga namirujemo iz sopstvenog dzepa.
Ako nisi kriv, fotke ti trebaju da te njegovo osiguranje ne bi zakinulo.
Ako si kriv, fotke ti trebaju da te ne bi odrali tj. da ne bi morao da namirujes iz svog dzepa napumpanu stetu koja prelazi limite iz polise.
Ali u svakom slucaju, sedi `di si, ni za `di si nisi, cekaj muriju, pa po protokolu. I obavezno utvrditi identitet murkana, bez obzira sto podaci jednog od njih pisu u zapisniku, oni su neoborivi svedoci ako nesto krene naopako.
A ja cu staru Smenu 8 u kasetu, nije crno-bela, ali je analogna.