///M E NJ A C///
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- na benzinskoj me vole
Znam da su im ležajevi od pudinga napravljeni , ali tješim se da su im za izvoz bolji i vjerojatno nisu ista marka koju kupuje VAZ i stavlja u aute.
Auto su doduše prije mene vozili čudni likovi ( znate kako je u firmama) , i sad mene dopalo , a studenti puni para ...
Ali bez obzira na načine vožnje kojem još autu odlazi mjenjač na 60 ili 70 000, ne mogu to shvatiti, auto bi možda bio skuplji tvornici 1% da stave 30% kvalitenije ležajeve...( moram se malo izjadati )
Skupljam hrabrost i pare za transplantaciju ležajeva .
to be continued

Auto su doduše prije mene vozili čudni likovi ( znate kako je u firmama) , i sad mene dopalo , a studenti puni para ...
Ali bez obzira na načine vožnje kojem još autu odlazi mjenjač na 60 ili 70 000, ne mogu to shvatiti, auto bi možda bio skuplji tvornici 1% da stave 30% kvalitenije ležajeve...( moram se malo izjadati )
Skupljam hrabrost i pare za transplantaciju ležajeva .
to be continued

- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Aaaa..pa ti si pazario službenu!na benzinskoj me vole wrote: Auto su doduše prije mene vozili čudni likovi ( znate kako je u firmama) , i sad mene dopalo , a studenti puni para ...
Ja bih ti od srca preporučio da ti auto pregleda neki fin mehaničar (eto kad već rastavljaš menjač) i čisto da znaš šta si uzeo.
Ja ne znam koji službeni auto može da se nazove očuvanim.
Povodom izbacivanja iz 4-te brzine - spremi se da pazariš unutrašnje komponente menjača (sinhroni,zupčanici,viljuške,itd..) jer to ispadanje iz brzine nije samo do ležajeva!
- na benzinskoj me vole
Iz privatne je firme, nije baš totalno uništena , dapače, pratio sam je od
malih nogu.
Kad se otvori onda će se točno vidjeti šta treba kupiti , to prepuštam kirurzima. Računam spojnička,zupčanik, sinhron, vilica i još pokoja sitnica ..
Ma ide ona već bez 4. , sad sam na 98 500 ,
ma htio bi to riješiti, a strahove imam.
Ovo za ulje se slažem, čim sam preuzeo komandu otišlo
negdje 6l , hipenola ( od PETROLA) u prenose razne i da ne bude greške zamjenio sam i u volanu ulje.
Sve si mislim kakav aditiv za mjenjače staviti poslje operacije, vidim da liqui moly ima neke u tubama .
Onda bi to već mogla i tišina biti.
malih nogu.
Kad se otvori onda će se točno vidjeti šta treba kupiti , to prepuštam kirurzima. Računam spojnička,zupčanik, sinhron, vilica i još pokoja sitnica ..
Ma ide ona već bez 4. , sad sam na 98 500 ,
ma htio bi to riješiti, a strahove imam.
Ovo za ulje se slažem, čim sam preuzeo komandu otišlo
negdje 6l , hipenola ( od PETROLA) u prenose razne i da ne bude greške zamjenio sam i u volanu ulje.
Sve si mislim kakav aditiv za mjenjače staviti poslje operacije, vidim da liqui moly ima neke u tubama .
Onda bi to već mogla i tišina biti.
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Doterao malopre kum ovu Nivu, kaze lupa nesto u pm, kad se vozi, uteramo je na kanal, sve ok, guma ok, probam ja sa iskljucenim reduktorom, isto ok, nista ne lupa, pomerimo reduktor malo napred, ono sve ok, nista ne lupa u voznji, a bio stegnut, nije se olabavio, pa sam da se pomeri, nije mi jasno, tek danas pocelo da lupa.
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Kada bi ruski sitni ležajevi bili kao ti u hidro i termoelektranama prvo njih niko živ ne bi mogao da kupi koliko bi koštali,a ležajevi u menjačima i motorima se nikad ne bi menjali dok auto ne istruli.
Kada bi ih bilo na tržištu,japanski ležajevi su najkvalitetniji. Ali ih nema. Zato je SKF ono što je prvi izbor (po meni,naravno).
Kada bi ih bilo na tržištu,japanski ležajevi su najkvalitetniji. Ali ih nema. Zato je SKF ono što je prvi izbor (po meni,naravno).
- na benzinskoj me vole
renaul clio 2 .
220 000 km : o ( nula, niti jedan ) ležaj
lada niva
99 000 km :
2 na desnom prednjem točku
2 na lijevom prednjem točku
potisni u kvačilu
u mjenjaču barem 2 ali idu van svi
Svi daljnji komentari su suvišni .
Jedino šta kad sa Cliom odeš u službeni servis , moraš čekovnu knjižicu ponjet,
pa ladi i oprostiš koji ležaj