nek ti je sa srecom. i pazi se, nemoj da mislis da sve znas, i da sve mozes da predvidis. ipak si pocetnik. polako, iskustvo dolazi sa vremenom i kilometrima koje ostavis iza sebe. u auto-skoli si mozda naucio pravila saobracaja, ali sigurno nisi naucio da vozis.
Pazi na sopstvenom primeru.... najgori je period kad ti cale stvarno prepusti kola u tvoje ruke....znaci nekih mesec dana nakon sto ti je dao kad te prodje ona pocetnicka voznja iz auto skole... mislis da si sad naucio da vozis a stekao si laznu sigurnost ...ne kazu za dzabe instruktori napredak sledeci je tek za 6 meseci a sledeci za 2 god i tada mozes da kazes da znas da vozis sto je otprilike za nas uzrast oko 10.000 km kako ko
Ja sam od nove godine presao 3500km (citaj 200e samo na gorivo)... Ne bih da pametujem, ali kad budes 100% mogao da kontrolises svaki moguci pokret auta( zanosenje, klizanje i sl.) u svim mogucim uslovima, a da pritom ne bude onih 'zamalo' situacija, onda mozes opusteno da kazes da znas da vozis
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)
Samo polako, provjeri vremenom šta sve vozilo može, ali samo kad si siguran u auto, uslove puta i naravno da je to sigurno po tebe. Ja vozim skoro 20 godina (računam na legalno od kad sam položio) pa ni dan danas neću da kažem da znam da vozim.
Uglavno sretno bilo i čuvaj glavu, što bi rekao moj Instruktor.
sale89bre wrote:Ja sam od nove godine presao 3500km (citaj 200e samo na gorivo)... Ne bih da pametujem, ali kad budes 100% mogao da kontrolises svaki moguci pokret auta( zanosenje, klizanje i sl.) u svim mogucim uslovima, a da pritom ne bude onih 'zamalo' situacija, onda mozes opusteno da kazes da znas da vozis
Ne bih se slozio sa tobom Jedno su mogucnosti auta i tvoja sposobnost da ga izkontrolises a sasvim drugo je iskustvo koje ti daje prednost u tom smislu da si sposoban da predvidis, predosetis idiota koji ce da uradi nesto - apsolutno idiotski (zena daje desni migavac krece desno na raskrnici i odjednom BUM - PUN LEVI RADI POLUKRUZNO. .... kad je tad nisam izvuko iz kola mislim da cu sve da prezivim)
Dakle tehniku voznje usavrsi do maximuma - iskustvo stichi vremenom I nikad ne reci "JA ZNAM DA VOZIM"
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]