Posto i ja planiram da kupim nove gume , stavi par slicica i pokazi gde sta i kad zakacinje.
1.Inace kod mene su originalne Kama 175/65/R14 a napred i pozadi su postavljene takozvane korube.
2.Verovatno sa 185/60/R14 ne bi nista zakacinjalo? Kakva su iskustva?
3.U cemu je prednost i nedostatak ako umesto 175/65/R14 se stave gume 185/60/R14
ja imam 185/65/14,i morao sam da skinem plastiku sa zadnjih tockova,jer je auto bio natovaren,pa je kacilo i strugalo,e sad,planiram da vratim...ja sam prezadovoljan tom dimenzijom,stabilna je lajka,samo pliva...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
walter1 wrote:Pre par dana sam konacno zamenio originalne ruske "gume". Ruske su presle 30.000 i stare su 3.5 godine.
Uzeo sam Tigar Hitris 185/60/R14. Prvi utisci:
1. Kao kad u vojsci dobijete izlaz u grad pa posle cokula obijete patike
2. Odlicno drzi u krivini
3. Tise su od starih, tek sad sam provalio da mi se auspuh glasnije cuje, korozija ga nacela na zadnjem loncu
4. Cekam da padne sneg, ove stare su bile HOROR po snegu
Preporuka!
Ove sam godine prvi put stavio Tigrove gume, Winteru 185/60/R14 M+S. Do sada sam uvijek stavljao SAVA 185/60/R14 Eskimo S3 i bio sam prezadovoljan sa njima. Međutim u Kranju se gasi pogon ostaju Poljska i Turska, a savjetovano mi je da ni slučajno ne stavljam nista osim Slovenačkih.
Pošto me je do sada uvijek mrzilo da mjenja ljetnje i zimske gume uvijek je bio M+S pa svake godine kupim nove, pokušao bih na proljeće možda da kupim alu felne i neke ljetne gume.
3.U cemu je prednost i nedostatak ako umesto 175/65/R14 se stave gume 185/60/R14
Da li neko zna odgovor na ovo pitanje?
U prodavnici nude gume ali sa oznakom 82T, a fabricke su 82H. Sta mislite?
Kakva su iskustva sa Wintera1 M+S 175/65 za pogon i leti i zimi?
Da li neko zna odgovor na ovo pitanje?
U prodavnici nude gume ali sa oznakom 82T, a fabricke su 82H. Sta mislite?
Kakva su iskustva sa Wintera1 M+S 175/65 za pogon i leti i zimi?
Prednost je veca stabilnost i kraci zaustavni put a mana je neznatno veca potrosnja goriva.
Sto se tice brzinskog indexa T je do 190km/h a H do 210km/h a verujem da tvoja lada ne prelazi 190 tako da mozes slobodno da stavis T.
Winteru nisam nikad probao niti cu tako da sa njom nemam iskustva.
Mislim da su Sigura nove Tigrove letnje gume. Niko ih ovde nije spomenuo. Licno mislim da je najbolje kupiti njih za prolece-leto,i jedan par za napred za jesen-zimu i to winteru. Sta mislite?