parkvets wrote:Mobil je 15 W40 i oko 400 dinje litra
Filteri su klasika FRAD
Svaka cast na izboru. Mobil je zakon.
I ja samo Frad filtere stavljam na ladu. Primetio sam da im je Unico uzeo veci deo trzista. Sve teze nailazim na Frad filtere.
frad je ok ali mi se izgled filtera za vezduh ne svidja nekako je ona guma sa stane razmrljana...
a i počeli su da ga kopiraju, mann kupujem kod gen zastupnika za srbiju na filterima i ulju ne vredi štedeti
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
parkvets wrote:Mobil je 15 W40 i oko 400 dinje litra
Filteri su klasika FRAD
Svaka cast na izboru. Mobil je zakon.
I ja samo Frad filtere stavljam na ladu. Primetio sam da im je Unico uzeo veci deo trzista. Sve teze nailazim na Frad filtere.
Пре пар дана на једном руском форуму (општег типа) на коме често "висим", заподенуо сам причу са једним новим чланом, који је из Уљановска и ради за онај ауто-часопис "За рулем". Питао ме је да ли, ако већ постоји у Италији, постоји и код нас клуб "УАЗ"-оваца.
Написах му да не знам и да овде "Нива" има одличну репутацију, док УАЗ-ова нема пуно, ем му недостаје адекватан дизел мотор... Да не дужим причу - ево шта ми човек написа о свом искуству са "Нивом" и експлоатацији дизел мотора у Русији (Другим речима: Знате кад ће Руси да се баве дизелима? Кад ја будем витак и плав.).
А я не любитель Нивы. Однажды довелось мне попасть в неприятную дорожную ситуация на ней. Дорога была мокрой, а скорость не выше 60. Нивы из-за неграмотной геометрии очень плохо управляется. Ее сразу начинает крутить. В итоге я слетел с трассы и перевернулся через крышу. Только благодоря Богу остался не вредим.
По поводу движков могу поспорить. Моторотехника шагнула далеко вперед. Сейчас бензиновые двигатели практически не уступают дизелям по экономичности, тяговитости и моторесурсу. А в динамике превосходят их. К тому же в России дизтопливо очень плохого качества. А с внезапным наступлением холодов возникают проблемы с переходом на зимнее топливо. Хотя дизель ведет себя лучше в высокогорье.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!
ma jok, dok je jos topao motor istoce jedno pet sest litara u kantu i puste da se stegne preko noci posle mogu da pikaju fudbal sa njim dok se rezervoar ne ugreje na vatri
ili da ga ne gase do leta (a i onda je diskutabilno )
Eto desilo se i meni nesto neocekivano.Zaglavih se,ali iskreno mislim da nije do Nive vec do mene,posto jos uvek nisam dovoljno uskusan vozac sto se tice terenske voznje.A i ona rupcaga,nisam imao predstavu da je toliko duboko...Verovatno bi se neko iskusniji od mene snasao
pa normalno je da svako u jednom trenutku vidi svoje granice,meni se nikad nije desilo da izgubim trakciju na terenu(fala bogu) ali mi se desavalo da mi se auto ugasi jer sam ga ugusio u trecoj ili drugoj... vezba cini cuda....
inace dobra procena situacije na terenu je krucijalna za bilo kakvo uspesno savladjivanje tezih prepreka :idea: (opet iskustvo)
Nije mi bilo svejedno kad sam propao u rupu.Trava me je prevarila,stvarno sam mislio da nije toliko duboko.Levi zadnji je izgubio oslonac a,fora je sto ja nisam ukljucio blokadu diferencijala i zato sam i stao pa ni napred ni nazad.Ali dobro,na muci se poznaju junaci.Ipak je moje neiskustvo tu najvise presudilo...Ne sumnjam u ladu vec u sebe...
Samo sporohodno i da si ispravio prednje točkove i lagano nazad - izvukao bi se sigurno. Još se ja derem "sporohodno, sporohodno!" a i gomila ljudi se pored mene latila fotoaparata ili kamere pa te je verovatno uhvatila i malo frka od svega toga...