polozio vozacki....
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
- Black dragon
- Automobil: 2103 special
hvala na savetima, vrlo korisno, sad cu da ubrzavam i kocim naglo
mogu vam reci da mi se lada vise svidela od punta, u puntu nemam osecaj motora, i nekako je isfeminizirano sve, lada kad ubrzava brate cuje se, ne samo ja nego i ona vozila pored
jos samo da uglavim neki sportski auspuh, raspitivao sam se za to vec, ne treba nesto da prdi, nego da prigusava
mogu vam reci da mi se lada vise svidela od punta, u puntu nemam osecaj motora, i nekako je isfeminizirano sve, lada kad ubrzava brate cuje se, ne samo ja nego i ona vozila pored
jos samo da uglavim neki sportski auspuh, raspitivao sam se za to vec, ne treba nesto da prdi, nego da prigusava
Tamo na cesti mi je ostalo srce
na vrućem asfaltu.
na vrućem asfaltu.
Najnormalnije je da pratis saobracaj!!! Imao sam i ja slicnu situaciju... Neka zena preko puta mene dala levi migavac i nastavila pravoNe bih se slozio sa tobomJedno su mogucnosti auta i tvoja sposobnost da ga izkontrolises a sasvim drugo je iskustvo koje ti daje prednost u tom smislu da si sposoban da predvidis, predosetis idiota koji ce da uradi nesto - apsolutno idiotski (zena daje desni migavac krece desno na raskrnici i odjednom BUM - PUN LEVI RADI POLUKRUZNO. .... kad je tad nisam izvuko iz kola mislim da cu sve da prezivim)
Dakle tehniku voznje usavrsi do maximuma - iskustvo stichi vremenomI nikad ne reci "JA ZNAM DA VOZIM"
To je bila 'zamalo' situacija Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)
sta bi uradili da sofercina pretice sleper trecom trakom kojom sam ja dolazio zamalo je bilo svega. lepo sam napravio polukruzno okretanje stigao ga na semaforu zakucao mu na prozor ne znam kako sam se iskontrolisao je moglo biti svasta.

ili da stizete na semafor auto iz desne trake ukljuci levi zmigavac i pravo na mene, kako sam bezao levo. i sta cu opet sam morao izaci da ga pitam da li je normalan on je onako pogubljeno samo kroz tek malo otvoren prozor i zakljucana vrata rekao pa ukljucio sam zmigavac . da posedis.
ili da stizete na semafor auto iz desne trake ukljuci levi zmigavac i pravo na mene, kako sam bezao levo. i sta cu opet sam morao izaci da ga pitam da li je normalan on je onako pogubljeno samo kroz tek malo otvoren prozor i zakljucana vrata rekao pa ukljucio sam zmigavac . da posedis.
Ja te sto kad upale migavac misle da mogu shta hoce najvise volim - to su prosto LEGENDE!!!
Ko onaj magarac sto je ubio choveka na ibarskoj jer je DAO levi migavac i preko duple pune krenuo da radi polukruzno - i pandurima je rekao "PA DAO SAM MIGAVAC" ....
Ko onaj magarac sto je ubio choveka na ibarskoj jer je DAO levi migavac i preko duple pune krenuo da radi polukruzno - i pandurima je rekao "PA DAO SAM MIGAVAC" ....
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- Deki_Zemun
samo polako i najvaznija stvar:VOZI GLAVOM A NE SRCEM!!!ja kada sam isprobavao svoje mogucnosti,ne auta,ja sam uvek bio sam u kolima i sam u toj ulici,krivini ili gde god sam vec bio.uglavnom je to bilo nocu.znaci uvek sam!!!jer ako se polupas mnogo je lakse kad si sam nego kad je jos neko sa tobom.onda ne moras da razmishljas kako je njemu/njoj,da li je dobro...i jos jedna stvar;nemoj da se nerviras ako cuknes auto!!!to se svima desava!!!meni su mnogi rekli kad sam polozio da vozim mnogo bolje nego vecina mojih vrsnjaka,i ja naravno pun sebe se vozim,pa malo,malo cuknem drvo,zardinjeru,kontejner...ali sve kad sam se uparkiravao.i jos jedna stvar (
) koja je isto vazna kao i ono prvo sto sam napisao;ne podlezi pod ono ''gas,dodaj gas,sto vozis kao baba...''!!zapamti,ti vozis auto i ti vozis svoju voznju.kome se ne svidja,ne mora da se vozi sa tobom!!!ae da vas vise ne zadrzavam 
Eto Deki je dodao jos nesto sto je chest "problem" pochetnicima. 1. Previse se opterecuju dal ce da cuknu auto .. okej nije lepo kad ga chuknes al shta sad? Teraj dalje i vezbaj...
2. Kad vozis drustvo verovatno, pogotovu jos i kad vozis neki bolji auto smarace te da vozis brze - lepo im predlozi da ako im je sporo oprobaju patike - mozda budu brzi
Inace mi takvi ljudi idu na nerve dok vozim pa vrlo brzo izurlam standardne rechenice u takvim situacijama i onda me vishe ne dave kako cu da vozim 
2. Kad vozis drustvo verovatno, pogotovu jos i kad vozis neki bolji auto smarace te da vozis brze - lepo im predlozi da ako im je sporo oprobaju patike - mozda budu brzi
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Ja nemam vozacku a presao sam mnogo kilometara sa lajkom i znam sam sta moze a sta ne... Kad sam se vozikao sa drugarima oni su uvek kukali da vozim sporije... A kad stignemo gde smo posli oni bi se tresli ko prutevi 
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
- Black dragon
- Automobil: 2103 special
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Ovo potpisujem svuda i na svaki nacin!Deki_Zemun wrote:samo polako i najvaznija stvar:VOZI GLAVOM A NE SRCEM!!!ja kada sam isprobavao svoje mogucnosti,ne auta,ja sam uvek bio sam u kolima i sam u toj ulici,krivini ili gde god sam vec bio.uglavnom je to bilo nocu.znaci uvek sam!!!jer ako se polupas mnogo je lakse kad si sam nego kad je jos neko sa tobom.onda ne moras da razmishljas kako je njemu/njoj,da li je dobro...i jos jedna stvar;nemoj da se nerviras ako cuknes auto!!!to se svima desava!!!meni su mnogi rekli kad sam polozio da vozim mnogo bolje nego vecina mojih vrsnjaka,i ja naravno pun sebe se vozim,pa malo,malo cuknem drvo,zardinjeru,kontejner...ali sve kad sam se uparkiravao.i jos jedna stvar () koja je isto vazna kao i ono prvo sto sam napisao;ne podlezi pod ono ''gas,dodaj gas,sto vozis kao baba...''!!zapamti,ti vozis auto i ti vozis svoju voznju.kome se ne svidja,ne mora da se vozi sa tobom!!!ae da vas vise ne zadrzavam
Ja imam dozvolu od 01.09.2006. ali mi kilometraza nije bas impresivna i iako imam dovoljno samopouzdanja i dovoljno sam siguran u sebe i Ruskinju drzim se ogranicenja ili, ako je bas debilno malo, onda do 10 km/h preko ogranicenja i TACKA. Nisam zentara, ali vrlo strogo procenim kad i gde treba malo produvati Ruskinju, a kada i gde treba malo iskulirati.
I nikako mi se pare ne daju muriji za kojekakve glupirancije, ni za kaznu, ni za korupciju. Pojas vezujem zbog sebe, a ne zbog hiljadarke kazne. Lagano i stalozeno vozim takodje zbog sebe, ali i da bi mojim putnicima bilo prijatno, opusteno i udobno. Kod mene u autu svi spavaju, ili, ako ne spavaju, po izlasku iz auta redovno kazu da put nisu ni osetili.
Ja sam jedan od onih koji ne trpi da mu se neko dere sa suvozackog sedista i probija mu glavu svim i svacim, ja sa rodjenim caletom ne sedam u auto, osim ako on drzi volan. Ja da vozim, a on da mi histerise pored... Ja sam se dvaput tako zajeb`o i nikad vise. On je mozda jedan od retkih koji zapravo forsira "daj gas, ajde, sto davis!" i slicno, a ja prosto insistiram na tome da ja treba da se osecam spremno za brzinu kojom vozim.
To je sve, naravno, bilo u pocetku, sad i ne zna kako vozim jer odavno nema tu privilegiju da ga ja vozim.
Frisak vozac ne sme da bude paljevina, vec mora postepeno da gradi samopouzdanje i lagano da osvaja i vozilo i sebe, pa tek kad on bude uzivao u svojoj tehnici i spremnosti, onda ce to biti zadovoljavajuce bezbedna i udobna voznja za njega i sve ostale koji se voze sa njim.
Pojas obavezno, odstojanje obavezno, ogranicenje obavezno.
Ako imate pojaseve i pozadi, preporucite putnicima pozadi da ih vezu, pre par dana se nekoj rodbini od moje drage desila nesreca na putu Ruma - Pecinci kod prelaska autoputa, pukla felna na rupi i auto se isprevrtao, petoro u autu, dvoje napred vezani i njima prakticno nista, osim par modrica i ogrebotina, dvoje koji su bili do vrata pozadi imaju povrede vrata, po par preloma i uganuca, a devojcica od 15 godina koja je bila u sredini je u teskom stanju jer je letela po autu.
Auto je Fiat Bravo, 1997. ili 1998. godiste, totalka.
Ja na Ruskinji imam pozadi dva naslona za glavu i tri pojasa, po novom zakonu ce i oni pozadi morati da se vezu ako vec pojasevi postoje.
I bez pritiska i nervoze. Jes` da zvuci isprano, ali zaista je bolje 30 minuta kasnije nego 30 godina ranije.
A kome se ne svidja, ima 1200 buseva GSP-a i dovidjenja prijatno.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
- Deki_Zemun
Uh sto ja ne volim taj pojas u pm. Reche mi spasoje danas kako mi je dobar pojas - ja reko od nekoriscenja 
Zaista od kako sam polozio, od trenutka kako sam uzeo taj crveni papir u ruke ja pojas NE VEZUJEM. NE kazem da je pametno ali meni on ne uliva sigurnost, plus mi tu smeta sad nesto me tu steze preko stomaka .... ne znam
Zaista od kako sam polozio, od trenutka kako sam uzeo taj crveni papir u ruke ja pojas NE VEZUJEM. NE kazem da je pametno ali meni on ne uliva sigurnost, plus mi tu smeta sad nesto me tu steze preko stomaka .... ne znam
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Jel mogu malo da se pravim pametan?
Poprecni deo pojasa treba da ide preko struka, tj. tacno preko kaisa, tj. preko one dve kvrge koje svako jasno napipa odmah ispod salceta (za kolege spina iliaca anterior superior).
Dijagonalni deo pojasa treba da ide tacno preko spoljasnjeg kraja leve kljucne kosti tj. tacno posred levog ramena. Radi toga noviji automobili imaju podesavanje pojasa po visini na B stubu. Naravno, mi to nemamo, ali u svakom slucaju dijagonala pojasa treba da bude sto dalje od vrata, a sto blize ramenu.
Sustina je da kada inercija prilikom sudara ponese telo napred, a pojas ga zaustavi, da se telo oslanja o pojas tvrdim tkivom, tj. kostima kao cvrstim osloncem koji moze da izdrzi toliku silu. Ako se stomakom ili vratom presamitite preko pojasa, to nikako nije dobro. Zato zimi, ako vozite u jakni, podignite je i pojas pritegnite preko kaisa, pa jaknu prebacite preko.
Velika i izuzetno opasna greska je dijagonalu pojasa spustiti ispod pazuha leve ruke ili tome slicno. Pojas treba da bude pravilno postavljen i zategnut preko pojasa i po dijagonali. Ne koristite stipaljke i slicna "pomagala" koja olabavljuju pojas jer pojas treba da vas sto ranije zaustavi kad poletite napred.
Pojas sprecava izletanje kroz soferku, podletanje pod volan i tumbanje po autu u slucaju prevrtanja.
Bolje nagnjecenje i koja modrica, pa cak i prelom kljucne kosti ili ponekog rebra od pojasa, nego smrt.
I jako bitan podatak, ako vozac ima 75-80 kg, pri udaru pri brzini od 80km/h pojas puca, tj. on vas stiti do 80-ak km/h, a posle toga vam nema mnogo spasa.
Racunica za primer je da telo od 60 kg pri 50km/h leti napred silom od 1800 kg, a da je ceoni pri 60km/h kao pad sa petog sprata. (nisam racunao, procitao sam negde)
Zato, bez zezanja i pojas vezivati obavezno.
Poprecni deo pojasa treba da ide preko struka, tj. tacno preko kaisa, tj. preko one dve kvrge koje svako jasno napipa odmah ispod salceta (za kolege spina iliaca anterior superior).
Dijagonalni deo pojasa treba da ide tacno preko spoljasnjeg kraja leve kljucne kosti tj. tacno posred levog ramena. Radi toga noviji automobili imaju podesavanje pojasa po visini na B stubu. Naravno, mi to nemamo, ali u svakom slucaju dijagonala pojasa treba da bude sto dalje od vrata, a sto blize ramenu.
Sustina je da kada inercija prilikom sudara ponese telo napred, a pojas ga zaustavi, da se telo oslanja o pojas tvrdim tkivom, tj. kostima kao cvrstim osloncem koji moze da izdrzi toliku silu. Ako se stomakom ili vratom presamitite preko pojasa, to nikako nije dobro. Zato zimi, ako vozite u jakni, podignite je i pojas pritegnite preko kaisa, pa jaknu prebacite preko.
Velika i izuzetno opasna greska je dijagonalu pojasa spustiti ispod pazuha leve ruke ili tome slicno. Pojas treba da bude pravilno postavljen i zategnut preko pojasa i po dijagonali. Ne koristite stipaljke i slicna "pomagala" koja olabavljuju pojas jer pojas treba da vas sto ranije zaustavi kad poletite napred.
Pojas sprecava izletanje kroz soferku, podletanje pod volan i tumbanje po autu u slucaju prevrtanja.
Bolje nagnjecenje i koja modrica, pa cak i prelom kljucne kosti ili ponekog rebra od pojasa, nego smrt.
I jako bitan podatak, ako vozac ima 75-80 kg, pri udaru pri brzini od 80km/h pojas puca, tj. on vas stiti do 80-ak km/h, a posle toga vam nema mnogo spasa.
Racunica za primer je da telo od 60 kg pri 50km/h leti napred silom od 1800 kg, a da je ceoni pri 60km/h kao pad sa petog sprata. (nisam racunao, procitao sam negde)
Zato, bez zezanja i pojas vezivati obavezno.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.