Sportski volan za Samaru

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
dallape

Sportski volan za Samaru

Post by dallape »

Hteo bih da qpim spotrski volan za samaru u bubanj potoq al imam jedan problem... Poshto je volan univerzalan za sve tipove vozila, uz njega se dobija "glava" koja se ugradjuje i na nju ide volan... E sad, oni u bubanj potoq ne znaju koja glava ide za Samaru, pa ako moze neko da mi pomogne da trazim za neki drugi auto za koj bih mogao da upasujem tu glavu ili bilo kakvu drugu informaciju... Svaka pomoc bi mi dobro doshla... Hvala unapred
Volan je ovog tipa
Image

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Glava je ista kao za Zastavu i starije Fiate.

dallape

Post by dallape »

znachi mogu da trazim k'o za yuga?

2107

Post by 2107 »

Naravno.

dallape

Post by dallape »

hvala

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Da li ste 100% sigurni da pase od Yuga. Kada sam kupovao sportski volan za moju Samaru (Sada Choksi-jevu) na pakovanju je pisalo bas Samara i uz nju sam dobio i sirenu sa Ladinim znakom. Mislim da je za Yuga mnogo kraci!
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

dallape

Post by dallape »

to i mene brine, jer su mi mnogi rekli da za samaru ne pashe od yuga

Goxxy

Post by Goxxy »

Mislim da glava za Samaru i za ostale ranije Lade ne pasuje. Tj. Pasuje glava sa ranijih Lada na Zastavu, Jugašina i Fiate, ali je za Samaru ista glava volana sa manjim brojem zubaca. Znam, menjao sam i tačno se sećam problema sa kojim sam se suočavao.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

i ja sam pokusavao da promenim volan na mojoj samari, ali naleteo sam na jedan problem, na svim volanima koje sam pokusavao da stavim ona rupa sa ricnama (zubcima) je u ravni sa volanom, a ne kao na samari gde je kao nekim cilindrom duzine 10-tak cm odvojena od volana. pa kad stavim volan smetaju mi rucice od svetla(zmigavaca) i brisaca. Pa me interesuje kako ste resili taj problem?
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Goxxy

Post by Goxxy »

Nikako. Moraš da nađeš volan koji ima produžetak od samog volana, dužine oko 8-10cm i na njemu nazubljeni deo koji se stavlja i šrafi na letvu. Čak je i on na nekim volanima kratak tako da mora da se eventualno skrati oplata volana, tj. ona plastika oko letve, prekidača svetla i migavaca i kontakt-brave.

Odnosno, ovakav volan:
Image
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

dallape

Post by dallape »

takav k'o shto ti Goxxy imash sam imao ja u yugu

Image

ovaj shto planiram mi je nekako lepshi... :D
znachi da trazim sad duzim tim "vratom" (kako da se izrazim)

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ako je jedan od onih sportskih, moras kupiti i adapter za njega za svoj auto, dok ovaj pase direktno.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

dallape

Post by dallape »

Znam, znam... zato i pitam kakav adapter da trazim

najoB

Post by najoB »

Eve da malo dignem temu iz mrtvih....
Kupio sam volan kao Goxxyev samo bez tog adaptera pa cu morati da budzim i mislim da sam skontao kako.... skinem moj volan razdvojim one tri nitne kojima je pricvrscen za fabricki adapter tj onaj cilindar duzine 10-tak cm, kroz te rupe probacim tri celicna shrafa ( u 8.8 kvalitetu), shrafove zavarim za adapter.... shublerom, nonijusom, kljunastim merilom, stapom i kanapom.... odmerim gde treba da dodju rupe na volanu i izbushim ih... "nataknem adapter na osovinu, zasrafim ga, nataknem volan i njega zasrafim sa ta tri shrafa, vratim sirenu i brm, brm... :)
E sad... ko sto kazu tri put meri, jednom seci... jel ima neko misljenje da ova moja ideja ne valja, ili neka dobra-losha iskustva ... ili pak neku bolju ideju (bez da kupujem taj neki nastavak)

:?
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

najoB

Post by najoB »

Evo da odgovorim samom sebi.... :lol: A nece da skodi ni onima koji se odluce na slican potez...
Moja "genijalna" ideja je prosla uz par "malih" prepravki....
Kada sam izbio one cetiri nitne koje drze volan pricvrscen za "adapter" skontao sam da su rupe nesto sire od precnika kruga na samom adapteru... ali posto sam ih vec izbio... nije bilo nazad.... odsekao sam te "repeljke sa rupama i dobio da mi je kraj adaptera cilindar koji "savrseno" pasuje na okrugli lim u centru novog volana... ali posto je tu vec bio nekakav adapter za @$#@$#% auto njega sam ubodnom testerom za metal isekao i izbacio pa mi je ostala dovoljna rupa da bi mogao kroz nju proturiti i zavrnuti onu navrtku koja drzi volan. Adapter sam zavario za novi volan namontirao i to je to... E sad jedna mana mog novog "josh genijalnijeg" plana je to sto mi volan strci iz one plastike (maske) gde se nalaze rucice jedno 2cm tako da cu sutra morati ponovo da skinem volan i skratim adapter za tih 2cm pa sve ponovo zavrnem... kad zavrshim postvicu slike cisto da vidite kako sve to izgleda...
I naravnno dokaz da su Marfijevi zakoni iznad svih drugih je i to da kad sam skidao volan.. isti je sishao bez imalo atezanja, a navrtku koja ga drzi sam skinuo bez po muke... jer to uopshte nije navrtka od volana vec od ko zna cega ... ima mnogo krupniji navoj i taj genije koji je "natrcio" tu je uspeo da zezne navoj na osovini nekako sam skarabudzio da stoji al' mi se nikako ne svidja.... jel ima neko ideju kako to pricvrstiti bez da menjam komplet osovinu..... :x

Post Reply