Pozdrav, ljudi!!!
Pre svega - slike su vam SUPER!!! Nadam se da cu vam se na sledecem okupljanju i ja prikljuciti.
Imam jedan problem sa mojom ladom: na filteru za vazduh (na iber-laufu) mi izbacuje neku belu, sluzavu smesu. Ulje i antifriz su u pitanju. Izbacuje u toj meri da curi kroz otvor filtera!
Kad skinem cep ulja, na njemu se nalazi takodje bela skrama, koja je vidljiva i u unutrasnjosti deklija ventila.
Normalan nivo ulja, normalan nivo antifriza. Ulje nije vodeno, antifriz u posudi i hladnjaku je cist.
Mehanicar kaze da su moguce 2 stvari: Izgoreo dihtung glave, ili da je nesto sto on zove kondenzat. Na moje pitanje - zasto mi ne nestaje antifriz, on je odgovorio da je to neznatna kolicina i da je moguce da je dihtung malo nagoreo i da propusta...
Sta kazete vi? I kako je moguce da izgori dihtung glave kada taj motor nikada nije pregrejan? Ranije nisam imao nikakvih simptoma, a nisam je vozio jedno mesec dana pre nego se ovo dogodilo...
PROBLEM I
Moderators: dejo, dejca, drakal
- komplikovan
- milicevicv
- komplikovan
- komplikovan
Ma iako je dihtung glave, to se lako da zameniti. A vozim je kad odem u rodni grad, i to su uglavnom kratke relacije. To nije automobil za Beograd; to trosi kao sumanuto
, a i ovde bi se vrlo brzo uakala...
Majstor mi je i predlozio da skine sva creva oduske, ocisti ih pa da vidimo o cemu je rec. Ulje mi je bukvalno zeleno, jer nikoliko nisam presao od poslednje zamene. A bojim se da nije zapekla ili pukla i neka karika, jer je ta smesa u filteru mesavina ulja i necega... E menjanje karika mi vec ne bi trebalo
Nego, Marko, imas li ti neko resenje za moj drugi problem?
Pretpostavljam da i tvoja lada ima isto napravljen sistem.
Majstor mi je i predlozio da skine sva creva oduske, ocisti ih pa da vidimo o cemu je rec. Ulje mi je bukvalno zeleno, jer nikoliko nisam presao od poslednje zamene. A bojim se da nije zapekla ili pukla i neka karika, jer je ta smesa u filteru mesavina ulja i necega... E menjanje karika mi vec ne bi trebalo
Nego, Marko, imas li ti neko resenje za moj drugi problem?