O Ladi Nivi (2121)

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

parkvets wrote:Mobil je 15 W40 i oko 400 dinje litra
Filteri su klasika FRAD
Svaka cast na izboru. Mobil je zakon.
I ja samo Frad filtere stavljam na ladu. Primetio sam da im je Unico uzeo veci deo trzista. Sve teze nailazim na Frad filtere.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ja stavljam motul 6100 synergie 10w-40 zimi i isto to 15w-50 leti
filteri mann...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

jeronimo wrote: filteri mann...
Ti ga bas pretera. Mann na ladu? Sta fali Fradu, ima Iso 9001 sertifikat.

jeronimo

Post by jeronimo »

frad je ok ali mi se izgled filtera za vezduh ne svidja nekako je ona guma sa stane razmrljana...
a i počeli su da ga kopiraju, mann kupujem kod gen zastupnika za srbiju :D na filterima i ulju ne vredi štedeti :lol:

parkvets

Post by parkvets »

josif visarionovic wrote:
parkvets wrote:Mobil je 15 W40 i oko 400 dinje litra
Filteri su klasika FRAD
Svaka cast na izboru. Mobil je zakon.
I ja samo Frad filtere stavljam na ladu. Primetio sam da im je Unico uzeo veci deo trzista. Sve teze nailazim na Frad filtere.
Imas u Liman autu koliko hoces frad filtera.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

@ parkvets,
Hvala

@ jeronimo
Ko je generalni zastupnik mann filtera, pitam jer mi treba za automobile koje ne smem vise da spominjem u svojim postovima. :lol:

jeronimo

Post by jeronimo »

www.atrasuo.com
a automobile gore pomenute, tja, osim g....
a i on mnogo troši plus skupa registracija :lol: = glavobolja+sikiracija :D

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Пре пар дана на једном руском форуму (општег типа) на коме често "висим", заподенуо сам причу са једним новим чланом, који је из Уљановска и ради за онај ауто-часопис "За рулем". Питао ме је да ли, ако већ постоји у Италији, постоји и код нас клуб "УАЗ"-оваца.

Написах му да не знам и да овде "Нива" има одличну репутацију, док УАЗ-ова нема пуно, ем му недостаје адекватан дизел мотор... Да не дужим причу - ево шта ми човек написа о свом искуству са "Нивом" и експлоатацији дизел мотора у Русији (Другим речима: Знате кад ће Руси да се баве дизелима? Кад ја будем витак и плав.).

А я не любитель Нивы. Однажды довелось мне попасть в неприятную дорожную ситуация на ней. Дорога была мокрой, а скорость не выше 60. Нивы из-за неграмотной геометрии очень плохо управляется. Ее сразу начинает крутить. В итоге я слетел с трассы и перевернулся через крышу. Только благодоря Богу остался не вредим.
По поводу движков могу поспорить. Моторотехника шагнула далеко вперед. Сейчас бензиновые двигатели практически не уступают дизелям по экономичности, тяговитости и моторесурсу. А в динамике превосходят их. К тому же в России дизтопливо очень плохого качества. А с внезапным наступлением холодов возникают проблемы с переходом на зимнее топливо. Хотя дизель ведет себя лучше в высокогорье.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

jeronimo

Post by jeronimo »

ko sto reko ,sta ce da rade sa dieselom na - 40 :lol:

Bojan

Post by Bojan »

da pale vatru ispod rezervoara da se otkravi :)
http://suv-freak.forum-2007.com

jeronimo

Post by jeronimo »

ma jok, dok je jos topao motor istoce jedno pet sest litara u kantu i puste da se stegne preko noci :D posle mogu da pikaju fudbal sa njim dok se rezervoar ne ugreje na vatri :lol:
ili da ga ne gase do leta (a i onda je diskutabilno :shock: )

Bojan

Post by Bojan »

Eto desilo se i meni nesto neocekivano.Zaglavih se,ali iskreno mislim da nije do Nive vec do mene,posto jos uvek nisam dovoljno uskusan vozac sto se tice terenske voznje.A i ona rupcaga,nisam imao predstavu da je toliko duboko...Verovatno bi se neko iskusniji od mene snasao

jeronimo

Post by jeronimo »

pa normalno je da svako u jednom trenutku vidi svoje granice,meni se nikad nije desilo da izgubim trakciju na terenu(fala bogu) ali mi se desavalo da mi se auto ugasi jer sam ga ugusio u trecoj ili drugoj...
:D vezba cini cuda....
inace dobra procena situacije na terenu je krucijalna za bilo kakvo uspesno savladjivanje tezih prepreka :wink: :idea: (opet iskustvo) :lol:

Bojan

Post by Bojan »

Nije mi bilo svejedno kad sam propao u rupu.Trava me je prevarila,stvarno sam mislio da nije toliko duboko.Levi zadnji je izgubio oslonac a,fora je sto ja nisam ukljucio blokadu diferencijala i zato sam i stao pa ni napred ni nazad.Ali dobro,na muci se poznaju junaci.Ipak je moje neiskustvo tu najvise presudilo...Ne sumnjam u ladu vec u sebe...

Goxxy

Post by Goxxy »

Samo sporohodno i da si ispravio prednje točkove i lagano nazad - izvukao bi se sigurno. Još se ja derem "sporohodno, sporohodno!" a i gomila ljudi se pored mene latila fotoaparata ili kamere pa te je verovatno uhvatila i malo frka od svega toga... ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply