Koji antivirus koristite?
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Mozda imas virus u komp koji ne dozvoljava pristup antivirus sajtovima pa tako i kaspersky ne moze da se updatuje. Ja sam imao takav problem sa updatom, nijedan pretrazivac nije mogao da otvori www.kaspersky.com
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/JauQ9.jpg[/img][/url]
Jedno pitanje-komp mi je zakacio nesto gadno,pointer se sam od sebe pomera i npr. sam ulazi ili izlazi iz programa imam 5 anti virusa i redovno ga skeniram i opet se baguje,probao sam i mis da zamenim ali nije do njega,to mi radi u oba windowsa s tim sto u jednom uopste nemam internet!
Od anti virusa imam:
AVG free
Spyware terminator
Spyware doctor
Ad-aware
System mechanic
I firewall mi je stalno ukljucen!
Sve ove anti viruse redovno updatujem!
Hvala unapred!
Od anti virusa imam:
AVG free
Spyware terminator
Spyware doctor
Ad-aware
System mechanic
I firewall mi je stalno ukljucen!
Sve ove anti viruse redovno updatujem!
Hvala unapred!
BA3 21013 / LADA 1200s
sto ce ti toliko antivirusa? nema potrebe za tim. 2 dobra u kombinaciji i to je to. uzmes NOD (bolje 3. jer NOD2.7. zna imati periode kada ne radi update - jednom cak 2 sedmice, mada u zadnje vrijeme radi OK) i npr. spyware doctor ili spysweeper ili malwarebytes.
nego to "pointer se sam od sebe pomera i npr. sam ulazi ili izlazi iz programa", kakav ti je mis? da li je neki obicni ili je neki nabudzeni koji ima drajvere? mozda si instalirao nesto sto je sjebalo drajvere od misa. kako se spaja - PS2 ili USB? ako je usb problem mozda problem primarno lezi u sistemu (neki program koji je ujebao USB ili nesto opterecuje sistem tako da USB prvi prolupa).
prepostavljam da korstis XP. od kada ti je? SP2, SP3? da li ga redovno krpis.
ja na primjer, redovno svakih 6 do 8 mjeseci formatiram, a prije no sto instaliram XP natrpam u instalacioni disk sve sigurnosne zakrpe, jer nije sve ni do antivirusa.. ima nesto i u XP
evo na primjer, imao sam slucaj da lik ima usb tastaturu. poslije restarta tastatura se iskljuci i "ni da bekne". problem je bio u XP-u. instalirao sam hotfix i rijesen problem. to nije bio sigurnosni problem, ali samo pokazuje koliko je operativni sistem kompleksan i kao mogu nastati problemi iz nicega.
za odrzavanje preporucio bih tuneup utilities 2009 (a ako koristis neki stariji OS onda verziju iz 2008)
nego to "pointer se sam od sebe pomera i npr. sam ulazi ili izlazi iz programa", kakav ti je mis? da li je neki obicni ili je neki nabudzeni koji ima drajvere? mozda si instalirao nesto sto je sjebalo drajvere od misa. kako se spaja - PS2 ili USB? ako je usb problem mozda problem primarno lezi u sistemu (neki program koji je ujebao USB ili nesto opterecuje sistem tako da USB prvi prolupa).
prepostavljam da korstis XP. od kada ti je? SP2, SP3? da li ga redovno krpis.
ja na primjer, redovno svakih 6 do 8 mjeseci formatiram, a prije no sto instaliram XP natrpam u instalacioni disk sve sigurnosne zakrpe, jer nije sve ni do antivirusa.. ima nesto i u XP
evo na primjer, imao sam slucaj da lik ima usb tastaturu. poslije restarta tastatura se iskljuci i "ni da bekne". problem je bio u XP-u. instalirao sam hotfix i rijesen problem. to nije bio sigurnosni problem, ali samo pokazuje koliko je operativni sistem kompleksan i kao mogu nastati problemi iz nicega.
za odrzavanje preporucio bih tuneup utilities 2009 (a ako koristis neki stariji OS onda verziju iz 2008)
svi antivirusni programi su dobri, ali treba oprezno sa njima. preporucuje se izbjegavanje uduplavanja - ako imas jedan antivirus ne bi trebao imati jos jedan jer antivirusni programi nisu bas obicni programi. cesto moraju da zaobilaze neki uobicajen put kojim idu drugi programi, tako da budu korak ispred virusa. upravo u tome lezi problem - vise antivirusnih programa smetaju jedan drugom, jer metode po kojima rade su im cesto vrlo slicne ili identicne. sa druge strane je cinjenica da jedan antivirusni program ne moze da prepozna sve viruse i ostalu gamad pa se javlja potreba da se instalira vise antivirusnih programa.
generalno samo jedan antivirus bi trebao da radi real time zastitu. konkretno, kod mene to radi NOD. malwerbytes koristim samo za skeniranje + NOD za "dubinsko" skeniranje. pravio sam razne kombinacije, a na kraju sam se spustio na ovo jednostavno rjesenje i ne sjecam se kada sam imao neki problem, a kompjuter se koristi do maksimuma i stalno je izlozen ko zna kakvom softveru i ko zna kakvom hardveru (najcesce hard diskovi prepuni virusa sa kojih treba cupati podatke). poruke o virusima stalno iskacu, ali na kraju dana sve radi kako treba.
kod tebe moze biti virus, mada to prolupavanje sa kursorom nije bas nesto tipicno. virusi obicno usporavaju sistem, blokiraju izlaz na internet ili u browsere ubacuju nezeljene adrese, blokiraju explorer itd.
za pocetak proveri sta se sve dize sa windowsom. otidji na start, run, ukucaj msconfig i klikni enter. otvorice se prozor. klikni na startup i tu mozes da vidis sta se sve dize sa windowsom. ako ima nesto sumnjivo, provjeri na interentu sta je. ako smrdi na nesto nepozeljno - ubij ga, restart. ako opet pravi problem, deinstaliraj sve sto je suvisno. ostavi npr. spyware doctor (dobro radi posao), instaliraj NOD ili kasperski. preskeniraj. ako pronadje nesto, a ne moze da ga ukloni moraces da pokusas u safe modu (objasnicu ako zatreba).
dalje, instaliraj tuneup utilities 2009. pusti da odradi "opravak" windowsa. pa ako radi kako treba-superiska, a ako i dalje ostane problem odradi format i instaliraj sto noviji XP.
ako ti trebaju linkovi za programe, mogu ti poslati preko mail-a.
e, da! koji ti je mis? da li je obican ili trazi da budu instalirani drajveri?
ako je mis sa drajverima onda deinstaliraj drajver pa vidi kako radi bez njega.
generalno samo jedan antivirus bi trebao da radi real time zastitu. konkretno, kod mene to radi NOD. malwerbytes koristim samo za skeniranje + NOD za "dubinsko" skeniranje. pravio sam razne kombinacije, a na kraju sam se spustio na ovo jednostavno rjesenje i ne sjecam se kada sam imao neki problem, a kompjuter se koristi do maksimuma i stalno je izlozen ko zna kakvom softveru i ko zna kakvom hardveru (najcesce hard diskovi prepuni virusa sa kojih treba cupati podatke). poruke o virusima stalno iskacu, ali na kraju dana sve radi kako treba.
kod tebe moze biti virus, mada to prolupavanje sa kursorom nije bas nesto tipicno. virusi obicno usporavaju sistem, blokiraju izlaz na internet ili u browsere ubacuju nezeljene adrese, blokiraju explorer itd.
za pocetak proveri sta se sve dize sa windowsom. otidji na start, run, ukucaj msconfig i klikni enter. otvorice se prozor. klikni na startup i tu mozes da vidis sta se sve dize sa windowsom. ako ima nesto sumnjivo, provjeri na interentu sta je. ako smrdi na nesto nepozeljno - ubij ga, restart. ako opet pravi problem, deinstaliraj sve sto je suvisno. ostavi npr. spyware doctor (dobro radi posao), instaliraj NOD ili kasperski. preskeniraj. ako pronadje nesto, a ne moze da ga ukloni moraces da pokusas u safe modu (objasnicu ako zatreba).
dalje, instaliraj tuneup utilities 2009. pusti da odradi "opravak" windowsa. pa ako radi kako treba-superiska, a ako i dalje ostane problem odradi format i instaliraj sto noviji XP.
ako ti trebaju linkovi za programe, mogu ti poslati preko mail-a.
e, da! koji ti je mis? da li je obican ili trazi da budu instalirani drajveri?
ako je mis sa drajverima onda deinstaliraj drajver pa vidi kako radi bez njega.
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107