Putno racunalo - pomoc oko spajanja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

finaldesign

Putno racunalo - pomoc oko spajanja

Post by finaldesign »

Nabavio sam konacno putno racunalo od Multitronics-a za svoju lajku. Model comfort X10. Jednostavno sam ga spojio, i vecina radi. Medjutim uputstva su naravno na ruskom, pa je bilo muke sa prevodjenjem preko googla... Ostalo mi je za spojiti jos jednu zicu koja ide na signal od razine goriva na instrument tabli (ako sam dobro razumio ruski..)

ovako izgleda cudo tehnike:

Image

e sad ako ima netko tko razumije ruski, da mi objasni ovaj dio uputstava:

Image

i na koju zicu na kojem konektoru se to sada spaja na instrument tablu?

djmiros

Post by djmiros »

Koji ti konketno deo uputstva na ruskom nije jasan!
Koliko kosta marsrutni kompjuter?

finaldesign

Post by finaldesign »

djmiros wrote:Koji ti konketno deo uputstva na ruskom nije jasan!
Koliko kosta marsrutni kompjuter?
ma, nije mi jasan ovo poglavlje sto sam oznacio zutom bojom, odnosno gdje se spaja zica broj 8 sa konektora?

platio sam ga 150eur ukljucujuci postarinu direkt iz rusije...

djmiros

Post by djmiros »

Treba mi deo teksta da vidim od cega je skracenica DUT

finaldesign

Post by finaldesign »

djmiros wrote:Treba mi deo teksta da vidim od cega je skracenica DUT
djmiros fala sto pomazes...

evo sa ovog linka: http://www.final-design.net/temp/x10-pdf.pdf

mozes vidjeti cijelo uputstvo u PDF formatu, dio koji meni nije jasan, odnosno šta je taj DUT je na stranici 4 u pdf-u...

djmiros

Post by djmiros »

DUT je izgleda zica od davaca nivoa goriva koju moras da pronadjes i prespojis. Spominje se da ona ide od DUT ka montaznom bloku, a to je mislim deo gde se nalaze svi osiguraci , a da zica `ruzicaste`boje ide sa svim drugim zicama i nalazi se iznad pedala.
Predpostavljam da ti sada nije u funkciji pokazivanje ostatka goriva u rezervoaru odnosno koliko jos mozes da predjes km.
Inace stvar (MK) , deluje da ima izvanredne mogucnosti, a i cena je dobra.

finaldesign

Post by finaldesign »

djmiros wrote:DUT je izgleda zica od davaca nivoa goriva koju moras da pronadjes i prespojis. Spominje se da ona ide od DUT ka montaznom bloku, a to je mislim deo gde se nalaze svi osiguraci , a da zica `ruzicaste`boje ide sa svim drugim zicama i nalazi se iznad pedala.
Predpostavljam da ti sada nije u funkciji pokazivanje ostatka goriva u rezervoaru odnosno koliko jos mozes da predjes km.
Inace stvar (MK) , deluje da ima izvanredne mogucnosti, a i cena je dobra.
Fala ti djmiros! Tako nesto sam i ja skuzio da se radi o senzoru za gorivo, samo nisam uspio skuziti gdje traziti tu zicu... Valjda cu je pronaci... nego sto se tice mogucnosti stvarno je stvarcica izvanredna. Ima cak i mogucnost da se promijeni temperatura na kojoj se pali ventilator motora... :) Osim toga prikazuje sve moguce podatke, skupa sa citanjem greski/kodova motora, dakle prava mala dijagnostika... ;) zato sam ga prvenstveno uzeo - da imam svoju dijagnostiku u svakom trenutku.

djmiros

Post by djmiros »

Moze i mnogo vise nego sto si naveo!

finaldesign

Post by finaldesign »

E, nemogu pronaci tu zicu nikako... ispod volana a iznad papucica ima dosta roskastih zica.... pitaj boga koja je? mislim da mi je veca sansa traziti oko konektora na instrument tabli...

jel zna tko na kojem pinu i konektoru je signal za nivo goriva, na instrument tabli?

bgzoka

Re: Putno racunalo - pomoc oko spajanja

Post by bgzoka »

finaldesign wrote:Nabavio sam konacno putno racunalo od Multitronics-a za svoju lajku. Model comfort X10. Jednostavno sam ga spojio, i vecina radi. Medjutim uputstva su naravno na ruskom, pa je bilo muke sa prevodjenjem preko googla... Ostalo mi je za spojiti jos jednu zicu koja ide na signal od razine goriva na instrument tabli (ako sam dobro razumio ruski..)

ovako izgleda cudo tehnike:

Image

e sad ako ima netko tko razumije ruski, da mi objasni ovaj dio uputstava:

Image

i na koju zicu na kojem konektoru se to sada spaja na instrument tablu?

Evo pokusaja prevoda "prema Internetu" dela teksta koji si oznacio

For connection to ДУТ for а/м with the high panel remove a peak of a combination of devices and turn off screws of fastening of a combination. Stretch a wire marked by a green tube from a socket колодки МК to a combination of devices. Smooth out approximately 7 mm of a wire of pink colour with the red strip, approaching to 11 contact white 13-klemnoj колодки combinations of devices. Reliably connect a method скрутки a wire marked green скруткой to the smoothed out site and isolate a junction. Connection to ДУТ in а/м with the high panel probably to execute as in a place of a lining of a plait under pedals а/м, to a wire of pink colour which goes from ДУТ to the assembly block

finaldesign

Post by finaldesign »

bgzoka wrote: Evo pokusaja prevoda "prema Internetu" dela teksta koji si oznacio
....
e to bi moglo biti tocno! vidis ja sam se zeznuo i prevodio direkt na hrvatski a tada je prevod s ruskog malo drukciji... nisam probavao na engleski uopce - a cini se da je ta varijanta puno tocnija i preciznije prevedena... ;)

fala ti, idem ovo probati pa javim dal je ok...

bgzoka

Post by bgzoka »

Mislim da ce ti ova sema pomoci da ovo zavrsis.

Image

Znaci, beli dzek sa instrument table (комбинации приборов), kontakt 11 spajas sa ДУТ koji je na dzeku koji ide na board comp pin 8

BOCA bgd
Automobil: lada 112

Post by BOCA bgd »

Poz...interesuje me kako ti se pokazao putni kompjuter?pošto mene zanima kupovina i ugradnja verovatno ovaj model koji imaš ti.Još jednom poz...

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

finaldesign je još prije dosta vremena stavio Ladu na prodaju, pa ne znam da li još prati ovaj forum... čisto da se ne iznenadiš ako ne dobiješ odgovor :)
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

....I naravno,pitanje koje se uvek postavlja - jel probao neko da zbudži MK od nekog drugog vozila?
Čitam nešto, pa razmišljam glasno,kao laik, ako napr. ide žica sa zenzora punjenosti rezervoara na MK - žica je žica , senzor je senzor. Možda taj signal čita i neki drugi MK?
http://www.palvet.webs.com/

Post Reply