Cudni simptomi

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Spartanac86

Cudni simptomi

Post by Spartanac86 »

Problem sa paljenjem na hladan motor bilo na TNG ili benzin je gotovo uvek bio prisutan, uvek je se moralo dugo verglati, vuci i vracati sauh i jos egzibicija, ali kad se ugreje normalno je radio i na TNG i na benzin i zagrejan palio na pola kljuca. :oops: Ko da je YUGO.

Odavno sam digao ruke od tog problema i vozio tako jer je sve inace bilo novo karburator, razvodna ruka, kapa, svecice, kablovi, pumpa benzina, Lovato, generalka motora, akumulator, cak i regler...a uzrok niko nije znao.

Medjutim pre par dana pocne da trokira i pri voznji posebno dok je hladan, gubi gas i gasi se, kao da karb zajebava!! I posle toga nece da upali uopste ni na gas ni na plin. Dodje majstor prestelova nesto, kad sutri dan ista prica. Vise uopste nece ni da ide na plin! Prebacim na benzin i nekako se DOVUCEM do drugog majstora. Poceo i motor da dize temperaturu.
Ulje - ispod minimuma, mada mi nije palio lampicu i uvek na meracu pokazivao odlican pritisak u gornjoj polovini skale.
Voda - negde se gubi, svakih nedelju dana dospem po 1l.

Gleda on i kaze prodovao motor!! Ima bela skrama na iberlaufu??!!
Ne mogu da verujem! Nema ni 4000 od generalke, kako moze produvati motor pobogu?
I ajd ako je motor sto onda uopste nece na plin, a na benzin ide bogami jedino kad se bas ugreje pocne da trokira ali kao da izgubi gas pa naglo dobije, trza.
Sad ce da meri kompresiju, oce li to sta pokazati?

:x :x
Jebemti motore, sta bi drugo moglo biti??
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

blazzza

Post by blazzza »

Nisam veliki stručnjak, a imao sam problem sa istim simtomima (samo bez plina). Karburator je bio u pitanju... Nebitno

Hteo sam da kažem, jesi pokušao kod nekog drugog majstora? Zato što sam ja jednog ''velikog stručnjaka'', preporučenog od nekoliko drugara škartirao za sva vremena, a zbog gluposti kao što je dihtung poklopca glave.

P.S. Valjda nije ništa ozbiljno

Pozz
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Pa dihtung poklopca glave nije mala stvar....Jesi probao da reklamiras i jer ti uradio posle il te ispalio??

I meni je ovaj drugi majstor dao garanciju na tu generalku, videcemo sad sta ce da kaze ako odem da reklamiram

A svi deru!!

Da ne govorim da mi je crko drugi dihtung, onaj na izduvnoj grani, koji sam promenio pre samo 2 meseca!! Izgoreo skroz!

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

To što motor ima 4000 km od generalke ništa ne znači.

Loši dihtunzi glave (a moguće da je to kod tebe,sa svim tim gubljenjem ulja i vode) brzo puknu. Još ako je glava loše zategnuta,eto belaja.

Nego,ti tog majstora za vrat...ako je već dao garanciju.
Ako nešto vrda,obrati se ovde za savet.

blazzza

Post by blazzza »

Spartanac86 wrote:Pa dihtung poklopca glave nije mala stvar....Jesi probao da reklamiras i jer ti uradio posle il te ispalio??

I meni je ovaj drugi majstor dao garanciju na tu generalku, videcemo sad sta ce da kaze ako odem da reklamiram

A svi deru!!

Da ne govorim da mi je crko drugi dihtung, onaj na izduvnoj grani, koji sam promenio pre samo 2 meseca!! Izgoreo skroz!
Ne znam da li se razumemo najbolje, ili ga ja pogrešno imenujem: mislim na dihtung poklopca glave, a ne dihtung glave
Image
zato što sam ga sam zamenio.
Inače - trebalo je uraditi prvo štelovanje ventila posle generalne, odnosno majstor jelte, ali mi tu je ulje curilo kao ludo (samo što sam generalku radio u Leskovcu odakle sam rodom, a pošto živim u Nišu nisam hteo da samo zbog toga idem dole).
Ventili tada jesu naštelovani, ja sam zamenio dihtng na slici i evo je,... Hvala Bogu.
A ovde u Nišu sam našao majstora koji mi je štelovao još jednom u međuvremenu - dobar je, a nije nenormalan sa cenama. Sad mi on održava auto.

djape1977

Post by djape1977 »

1: problemi sa paljenjem i losim radom su ti do struje. promeni bobinu i platine.
2: bela skrama na iberlaufu ne znaci nista, moze da bude od 100 razlicitih gluposti. ima li "majoneza" na sipki za ulje ili cepu za ulje na poklopcu glave motora?
3: ako trosi ulje idi i naj..... se keve majstoru sto ti je radio motor.
4: sto se tice vode - prvo trazi gde eventualno curi. pregledaj sve spojeve creva i motora i hladnjaka i trazi gde ima bele ili zelenkaste skrame. cesto negde curka po malo i isparava zbog toplote pod haubom. jedino sto ostane je kamenac od vode ili antifriza
j***** auto bez kardana

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

blazzza wrote:
Spartanac86 wrote:Pa dihtung poklopca glave nije mala stvar....Jesi probao da reklamiras i jer ti uradio posle il te ispalio??

A svi deru!!

Ne znam da li se razumemo najbolje, ili ga ja pogrešno imenujem: mislim na dihtung poklopca glave, a ne dihtung glave
Image
zato što sam ga sam zamenio.
Inaèe - trebalo je uraditi prvo štelovanje ventila posle generalne, odnosno majstor jelte, ali mi tu je ulje curilo kao ludo (samo što sam generalku radio u Leskovcu odakle sam rodom, a pošto živim u Nišu nisam hteo da samo zbog toga idem dole).
Ventili tada jesu naštelovani, ja sam zamenio dihtng na slici i evo je,... Hvala Bogu.
A ovde u Nišu sam našao majstora koji mi je štelovao još jednom u meðuvremenu - dobar je, a nije nenormalan sa cenama. Sad mi on održava auto.
Nisam ni video ono "poklopca"... :D
Mislio sam na dihtung glave. Jos nista nije potvrdjeno da li je motor stvarno produvao...ali uopste ne mogu da verujem da se razmatra ta mogucnost a nije proslo mnogo od generalke....strasno!!

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Re: Cudni simptomi

Post by Miljan »

Spartanac86 wrote:Problem sa paljenjem na hladan motor bilo na TNG ili benzin je gotovo uvek bio prisutan, uvek je se moralo dugo verglati, vuci i vracati sauh i jos egzibicija, ali kad se ugreje normalno je radio i na TNG i na benzin i zagrejan palio na pola kljuca. :oops: Ko da je YUGO.
Dodji da vidis kako pali Yugo, posle nedelju dana stajanja, na pola kljuca.

Ako ne resis problem, kad se malo prolepsa vreme, dodji kod mene da pogledamo to.

P.S. Vidjam ti Ladu cesto ispred faxa. :)

milicevicv

Post by milicevicv »

i meni nije hteo da pali na plin, pa sam na isparivacu odvnuo onaj donji plasticni sraf i istekla je neka tecnost i posle toga je lepo palila, a pre tri cetri godine mi isto gubila vodu i sve sam proveravao i na kraju je curilo na slavinici ya ventilaciju
nije sto je lada,al je zakon

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Evo gledao sad neki majstor kaze kompresija na cilindrima 6,7,7,6. Izgleda da je stvarno produvo??

A vidim ni ulja nema na minimumu je. I gubi se voda brzo pa se valjda pregreva.

Prvih 10 minuta radi na plin, onda moram da prebacim na benzin a posle 20 minuta nece ni tako pocne da trza ugasi se i ne moze da upali :evil:
I stvara se led na isparivacu, jel normalno to? :cool

@Miljan
Haha pa u zadnje vreme ne bas cesto. Moze da dodje, ali joj treba slep nazad

djape1977

Post by djape1977 »

led stvara jer nemas vode u sistemu. ne moze voda da se gubi. ili curi ili trosi. utvrdi sta je
j***** auto bez kardana

Post Reply