Tabla osiguraèa

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

vigmir

Post by vigmir »

Na Ibarskoj u Vreocima

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

Na ibarskoj magistrali u vreocima tu imas za zastavu i LADU tu imas otpad za fiat bmw vw reno citroen audi opel ford alfa pezo itd.Kad ides iz Beograda otpad ti je sa leve strane a kad ides iz Lazarevca otpad ti je sa desne strane poslacu ti broj mob na pp od lika sto drzi odpad pa ga pitaj sta te zanima.

choksi
Automobil: 111

Re: Tabla osiguraèa

Post by choksi »

E ovako.
Auto gubi struju ako se ne vozi 3 dana. Čistio sam osig tablu jer se iz nje čulo pucketanje (bilo vode koja se kuvala nakon današnjeg pranja). Sad nema pucketanja, ali.. 5 osigurač sa leve strane (16a piše da je za zadnji grejač) pucketa kad se stavlja u ležište. Na njega je povezan radio i uređaj za postepeno gašenje unutrašnjeg svetla.
Moje pitanje je da li ugašen radio (koristi valjda neku struju za memorisanje stanica) i taj uređaj za gašenje svetala povlače struju toliku da bi pucketao (varničio) osigurač pri stavljanju ili tabla i dalje ima negde spoj???

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Radio da, a taj uredjaj za usporedno gasenje ne.

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

choksi wrote:E ovako.
Auto gubi struju ako se ne vozi 3 dana. Čistio sam osig tablu jer se iz nje čulo pucketanje (bilo vode koja se kuvala nakon današnjeg pranja). Sad nema pucketanja, ali.. 5 osigurač sa leve strane (16a piše da je za zadnji grejač) pucketa kad se stavlja u ležište. Na njega je povezan radio i uređaj za postepeno gašenje unutrašnjeg svetla.
Moje pitanje je da li ugašen radio (koristi valjda neku struju za memorisanje stanica) i taj uređaj za gašenje svetala povlače struju toliku da bi pucketao (varničio) osigurač pri stavljanju ili tabla i dalje ima negde spoj???
Pa ako ti je cd player povezan tako da moze da radi i bez kontakta 5 osigurac ti zato i pucketa jer player koristi struju uvek za sat,memoriju... Nije mi jasno samo kakd pucketa kad ga stavljas u leziste ili dok stoji u njemu? Ako pucketa kad ga stavljas to je normalno ali ako pucketa dok stoji u lezistu to nevalja. Tabla ti se naj verovatnije greje zato sto negde nemas dobar spoj probaj da skupis malo kontakte osiguraca,buksne u koje upadaju releji i oni dzekovi jer ako se oni rasire onda je spoj labav i dolazi do grejanja!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Hvala.

Zoran021

Post by Zoran021 »

Imam problem,naime povremeno mi se pali i gasi signal za ulje i stop,a auto ide normalno bez problema.Da li to ima veze sa osiguračem ili nečim slično?

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

zna li se koliko sad otprilike kosta nova osiguracka tabla?
meni je juce auto napravio veliki problem, cale nije mogao da ga resi i odvezli smo ladu kod elektricara jutros. malopre sam bio da uzmem kola, sve sredjeno, ali nam je majstor rekao da gledam sto pre da zamenim osiguracku tablu jer je propala i istrulela... :angry
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

bobans
Automobil: lada samara

Post by bobans »

U Temerinu je samo 9900 dinara :roll:

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Evo ti broj,auto-lada Zemun 011/2 106-196,salju na adresu,neko je sa foruma narucivao bas tablu,ne znam ko,ali to je to,zvrcni,pa vidi,od 8h rade.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

preskupo je 9900 din.... skini je i sredi je sam za te pare se isplati. inace ja sam se raspitivao za 2107 u bugarskoj je kostala 50 leva(25eura) ali je potrebno prespojiti par zica i savetovao mi je majstor elektricar da nisu sjajne a da se stare mogu remontovati do beskraja, jedino ako nije plastika na njima istopljena
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

altinjanin wrote:Evo ti broj,auto-lada Zemun 011/2 106-196,salju na adresu,neko je sa foruma narucivao bas tablu,ne znam ko,ali to je to,zvrcni,pa vidi,od 8h rade.
isti taj broj si mi dao za one hidropodizace farova, pre 10ak dana. :mrgreen: sva sreca pa nisam jos narucio to zbog nekih obaveza pa nisam imao vremena da se bavim tim podizacima, sad mogu da zovem i narucim sve o jednom trosku :D
stefanm wrote:preskupo je 9900 din.... skini je i sredi je sam za te pare se isplati. inace ja sam se raspitivao za 2107 u bugarskoj je kostala 50 leva(25eura) ali je potrebno prespojiti par zica i savetovao mi je majstor elektricar da nisu sjajne a da se stare mogu remontovati do beskraja, jedino ako nije plastika na njima istopljena
slazem se da je preskupo, pogotovo sto citam postove ispred gde kazu da kosta oko 5000 din, 1000 gore-dole. jedini problem je sto ja nemam vremena da sredjujem staru tablu jer cale svaki dan putuje Lajkom na posao, odlazi ujutru, vraca se u mrak, pa mi je najbrze resenje da kupim novu i samo prepakujem. jedino ako dodje do nekih promena narednih par dana pa cale pocne da putuje sa kolegom i ostavi kola kuci, onda mogu da ih oteram kod elektricara i da remontuje staru, jer je plastika ok, ako je to preduslov.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

moj je savet nova,i to ona sa ubodnim osiguracima,kao na seriji 11x,na staroj lajki me ta tabla zezala,gubio se kontakt,pa ispadnu osiguraci,pa ulazi vlaga,kada sam stavio novu nikada vise nisam imao problema,a u medjuvremenu sam i centralnu stavio,maglenke,koliko se secam nisam osigurac zamenio bar 4 godine,i na kraju sam je u takvom stanju i prodao.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

slazem se, novo je novo. ali opet, mnogo je to para... mada, citam sad jos jednu temu na forumu vezanu za osiguracke table i nikako da shvatim koja je razlika izmedju starijeg i novijeg tipa table, odnosno da li se samo pobodu dzekovi ili treba neko prevezivanje... jedni kazu treba, jedni kazu ne treba, ne znam vise ko je u pravu :mrgreen: :roll:

Post Reply