Da li je moguca dijagnostika lade samare?
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Da li je moguca dijagnostika lade samare?
Kako i sam naslov kaze da li je moguće povezati samaru na racunar da bi se odradila dijagnostika. Imam softver autodata 2004. Da li on tome služi i koji su kablovi potrebni, gde mogu da se nadju? U softveru postoji samara 1.3 i tehnički podaci za nju. Šta dalje?
Hvala
Hvala
-
samara1500
Moja samara (a mislim i sve ostale starog tipa) ima neki džek pored komutatora, sa jedno 5-6 pinova, povezan sa komutatorm, cut-off modulom i, mislim, nekakvim el-magnetnim senzorom broja obrta (zamajca) ali nisam video da iko od majstora to koristi. Osim tog broja obrtaja, i, mozda, ugla pretpaljenja, mislim da se odatle ne bi izvukle naročito korisne informacije...
Inače, svi imaju podatke za 1.3, a za 1.5 (s karburatorom) skoro ništa! Nadjoh samo jednom neke podatke o uglovima pretpaljenja pri različitim br. obrtaja, al izgubih negde link...
Inače, svi imaju podatke za 1.3, a za 1.5 (s karburatorom) skoro ništa! Nadjoh samo jednom neke podatke o uglovima pretpaljenja pri različitim br. obrtaja, al izgubih negde link...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
-
SinisaKrisan
Ako je karburatorka - ne može. Ako je injektorka - može... možda.
Inače, taj priključak sa pinovima, čini mi se da je baš za to priključivanje. Da li je to svima ugrađivano, verovatno da. I moj Sputnik ima identičnu stvar, ali od kompjutera u njemu ni traga ni glasa. Ako ne računamo GPS
Inače, taj priključak sa pinovima, čini mi se da je baš za to priključivanje. Da li je to svima ugrađivano, verovatno da. I moj Sputnik ima identičnu stvar, ali od kompjutera u njemu ni traga ni glasa. Ako ne računamo GPS
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
nemo bre tako, pa moram i ja od necega ziveti, evo 20% popusta za sve softverske i hardverske kvarove LKS clanovima koji imaju "windows lade"dris wrote:onog momenta kada u kolima krenu ugrađivati MS windows prelazim na bicikl![]()
ništa bez majstora koji radi na "sluh".
A za dara besplatna instalacija wheeldowsa (specijalne verzije windowsa za bicikle) na njegov bajs
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Da, taj dzek je povezan sa komutatorom, cut-off modulom i senzorom GMT polozaja klipa, pa da lepo imamo instrument koji se tu prikljucuje, mogli bi da odredimo ugao predpaljenja u onim rezimima motora koji nas interesuju, pa u slucaju nekog problema ne bi bilo, pomeri paljenje u +, proveri centrifugalni, proveri vakumski, ne valja ti komutator i slicno, znaci znao bih da li radi sistem paljenja ispravno ili ne. To je bilo lepo zamisljeno, mozda u rusiji se tako i radi, bar u servisima...samara1500 wrote:Moja samara (a mislim i sve ostale starog tipa) ima neki džek pored komutatora, sa jedno 5-6 pinova, povezan sa komutatorm, cut-off modulom i, mislim, nekakvim el-magnetnim senzorom broja obrta (zamajca) ali nisam video da iko od majstora to koristi. Osim tog broja obrtaja, i, mozda, ugla pretpaljenja, mislim da se odatle ne bi izvukle naročito korisne informacije...

-
samara1500
Ključna reč... da...st@meni wrote:...da lepo imamo instrument
Ali na žalost nemamo, niti bilo koji privatni servis kod nas to ima (koliko ja znam). Kada kažem "to" mislim da odgovarajući uređaj za samaru, za druga kola imaju svakojakih gadgeta...
Na žalost, bojim se da ozbiljni servisi za samaru ili klasiku i u Rusiji postaju sve više retkost.
Možda na kraju i ja otvorim jedan, ako mi propadnu drugi planovi...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
[quote="st@meni"][quote="samara1500"]Moja samara (a mislim i sve ostale starog tipa) ima neki džek pored komutatora, sa jedno 5-6 pinova, povezan sa komutatorm, cut-off modulom i, mislim, nekakvim el-magnetnim senzorom broja obrta (zamajca) ali nisam video da iko od majstora to koristi. Osim tog broja obrtaja, i, mozda, ugla pretpaljenja, mislim da se odatle ne bi izvukle naroèito korisne informacije...
[/quote]
Da, taj dzek je povezan sa komutatorom, cut-off modulom i senzorom GMT polozaja klipa
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aVpnC3J][img]http://s4.postimage.org/pnC3J.jpg[/img][/url][/quote]
A gde je taj senzor GMT polozaja klipa? :?
[/quote]
Da, taj dzek je povezan sa komutatorom, cut-off modulom i senzorom GMT polozaja klipa
[url=http://www.postimage.org/image.php?v=aVpnC3J][img]http://s4.postimage.org/pnC3J.jpg[/img][/url][/quote]
A gde je taj senzor GMT polozaja klipa? :?
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Pravi majstor to vidi be z ikakvih instrumenate ako bash ne zna da li je klip u GMT skine svecicu zabode shrafciger pogleda okrene remenicu namesti klip u Gmt ili shta vec steluje i namesti auto da radi , a to sa kompjuterima morash da budesh majstor (kao ovaj) + da imash iskustva sa Kopjuterasima !!!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Da, sve to stoji, senzor se nalazi kod prvog klipa, i verovatno se kacio instrument a ne kompjuter, poenta je da u radu motora, senzor u trenutku dostizanja GMT da signal a na osnovu impulsa sa bobine odredi se ugao predpaljenja, znaci sve to dok motor normalno radi. Znaci nije poenta dovodjenje klipa u GMT nego davanje signala uredjaju koji u odnosnu na signal sa bobine odredjuje ugao. Samo kazem da je to lepo zamisljeno...
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
DARE80 ne zezas li ti nas malo
? Koja bre kompjuterska dijagnostika kod samare?
DRIS - MS Windows se uveliko ugradjuje u sva savremena vozila, ili za navigaciju a najcesce kao media centar za zabavu putnika, i sve to preko osetljivog LCD panela na dodir. Nema potrebe da prelazis na biciklu, nije to sve tolko lose, kako ti se na prvi pogled cini
.
DRIS - MS Windows se uveliko ugradjuje u sva savremena vozila, ili za navigaciju a najcesce kao media centar za zabavu putnika, i sve to preko osetljivog LCD panela na dodir. Nema potrebe da prelazis na biciklu, nije to sve tolko lose, kako ti se na prvi pogled cini
Sledeci auto Priora coupe.
-
samara1500