Jeste,malo sam se pogubio.Bila je u sporohodnom ali blokadu nisam mogao da ukljucim,stvarno treba biti svarceneger ukljuciti je u ovoj situaciji.Ali lada je to,na kraju se uvek spase Sad me zanima da li bi uspeo da izadjem da sam bio u nekom drugom dzipu,tipa rav4 ili nesto u tom fazonu
Nešto sumnjam... RAV4 iz ovoga ne bi ni u ludilu izašao, Land Cruiser, e to je već druga priča. Opet, ostajem pri stavu da bi se iz ovakve situacije izvukli Niva, Puch G, Land Rover (onaj stari) i još poneki model.
Dobro je, izvukao si se i ovako, nije bilo problema.
Ste gledali klip kada je niva na 5 razlicith terena uspela da prodje dok stari land rover nije?Klip traje oko 7 minuta i ima vise razlicitih terenaca i jedino je lada uspela na svakom terenu sve prepreke da predje.
Al kad sam tresnuo kukom u zemlju mislio sam da je sve zivo dole otpalo...Da je radila blokada ne bi morao da sidjem,vec bi se u rikverc popeo.Ako ima neko taj snimak neka ga okaci,bas me zanima kako je to izgledalo gledano sa strane
Evo bas gledam,ta rupa i ne deluje toliko duboko,tj trava ne ostavlja takav utisak.Eto,to je prvi put da sam stao sa ladom i da nisam mogao dalje,sve u svemu dobro se zavrsilo.Verujem da se nekom iskusnijem vozacu na istom mestu ovo ne bi dogodilo...
Ne znam ni dal bi sa blokadom izvukao kad sam krenuo u rikverc ali u svakom slucaju ne bi stao...Sledeci put cu da ponesem malj da mogu da tresnem tu malu rucicu kako se ukljucila blokada
inace iskusniji vozaci cesto izadju i provere stanje na terenu pre nego sto prodju... :idea:
ja recimo znam da ispesacim i 200 metara ispred da se uverim da nema neocekivanih situacija
blokada dif-a se uklucuje uvek u pokretu(pozeljno prva ili druga sporohodna)ali moze u bilo kom stepenu prenosa bez kvacila
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Bojan wrote:Eto desilo se i meni nesto neocekivano.Zaglavih se,ali iskreno mislim da nije do Nive vec do mene,posto jos uvek nisam dovoljno uskusan vozac sto se tice terenske voznje.A i ona rupcaga,nisam imao predstavu da je toliko duboko...Verovatno bi se neko iskusniji od mene snasao
napravio si tipicnu pocetnicku gresku.usao si ukoso u rupu i jedan tocak je imao slabo oslanjanje i zato je proklizavao.prepreku uvek napadaj direktno