TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Evo slikao sam moj tj za landirenzo.
Image

vigmir

Post by vigmir »

Izgleda slicno kao i moj samo ne vidim kako izgleda ova rupa kroz koju prolazi sraf.Kod mene postoje neki zarezi koji se navijaju na navoje srafa koji dolazi odozdo na casicu filtera. Nadam se da se razumemo :D

gorstak

Post by gorstak »

ok,sad procitao sam nekoliko prethodnih strana i na korak sam da ugradim plin(cim uteram neki dug,negde posle Uskrsa)...sad ovako,znam sta hocu(boca na mesto rezervnog tocka...ne iz razloga prostora,vec iz tog sto i ne trosim mnogo,tj prelazim malu kilometrazu,do 6000 km godisnje....koja boca je za to najbolja..eh sad i ja ga lupi...koju vi savetujete),e ali caka je u sledecem...registracija mi istice 17.aprila....da li raditi pre ili posle,i sta se desava sa saobracajnom,cih da se nesto menja,cini mi se da treba da dobije onaj pecat VNG....sad regitrovati pa ugraditi plin ili obrnuto?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

kosta978

Post by kosta978 »

Registruj pa ugradi plin, jer ako ga ugradiš pre registracije, a ne atestiraš zezaće te na tehničkom

gorstak

Post by gorstak »

a-haaaaaaaaaaaaaa....hvala 8)
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

choksi

Post by choksi »

Moje mišljenje ugradi,uradi teh i atest odjednom (teh pa dobiješ uput za atest, pa atest, pa ponovo na teh pa po dozvolu), jer saobraćajci naplaćuju 2000din ako nemaš atest, a ako ideš naknadno na atest ponovo plaćaš teh (1000din). Tako da ako ne uradiš atest odmah "ušteda" će ti se istrošiti na dve prijave ( i opet si na početku).

kosta978

Post by kosta978 »

Moje mišljenje ugradi,uradi teh i atest odjednom (teh pa dobiješ uput za atest, pa atest, pa ponovo na teh pa po dozvolu), jer saobraæajci naplaæuju 2000din ako nemaš atest, a ako ideš naknadno na atest ponovo plaæaš teh (1000din).
Kao prvo, ako odeš na tehnički a nemaš atest za plinski uređaj, neće te pustiti i izdangubićeš vreme (i da, neće ti dati nikakav uput za atest, jer se za atest podnosi zahtev u saobrćajnoj policiji)
Kao drugo, kad uradiš atest, sve što je potrebno je da odneseš te papire (uverenje i onu malu plavu knjižicu-atest) u SUP i oni ti u saobraćajnoj upišu "vozilo na TNG" i lupe pečat.,To je sve, nema nikakvog naknadnog tehničkog pregleda i sličnih gluposti.
Ja sam do sad atestirao dva plinska uređaja, od kojih sam jedan sam ugradio, tako da sam upoznat sa tim.

choksi

Post by choksi »

Znači ja odem sa mojom ladom uradim atest i dam ga tebi i ti upišeš tng u svoju saobraćajnu???? :lol: Pa ko onda kod vas kontroliše koja su kola bila na atestu? Drugo ugradnjom tng se povećava masa vozila i to se menja u saobraćajnoj tako da se vadi nova saobraćajna. Sad moguće je da kod vas važi neki drugi sistem ali ovde u Bg je tako. :cool
Evo našao sam moj post posle atesta:
Juče sam tavršio atest i ovo su cene za BG.
Tehnički - 700 din za 10 min
Molba i uplatnice u amss 120 din 20 min
Uput policije 1210 din 145 min
Atest u amss 3600 din 30 min
Tehnički 10 min
Sup nova dozvola 1400 din 30 min

7030 din i 3.5 h vremena minimum.

xxx

Post by xxx »

ok,sad procitao sam nekoliko prethodnih strana i na korak sam da ugradim plin(cim uteram neki dug,negde posle Uskrsa)...sad ovako,znam sta hocu(boca na mesto rezervnog tocka...ne iz razloga prostora,vec iz tog sto i ne trosim mnogo,tj prelazim malu kilometrazu,do 6000 km godisnje....koja boca je za to najbolja..eh sad i ja ga lupi...koju vi savetujete),e ali caka je u sledecem...registracija mi istice 17.aprila....da li raditi pre ili posle,i sta se desava sa saobracajnom,cih da se nesto menja,cini mi se da treba da dobije onaj pecat VNG....sad regitrovati pa ugraditi plin ili obrnuto?
Ako vec zelis da atestiras uredjaj radi sve odjednom, ako ne zelis atestirati prvo registruj kola, ma da za tako malu kilometrazu ja nebi ni ugradjivao plin.

kosta978

Post by kosta978 »

choksi wrote:Znaèi ja odem sa mojom ladom uradim atest i dam ga tebi i ti upišeš tng u svoju saobraæajnu???? :lol: Pa ko onda kod vas kontroliše koja su kola bila na atestu? Drugo ugradnjom tng se poveæava masa vozila i to se menja u saobraæajnoj tako da se vadi nova saobraæajna. Sad moguæe je da kod vas važi neki drugi sistem ali ovde u Bg je tako. :cool
Evo našao sam moj post posle atesta:
Juèe sam tavršio atest i ovo su cene za BG.
Tehnièki - 700 din za 10 min
Molba i uplatnice u amss 120 din 20 min
Uput policije 1210 din 145 min
Atest u amss 3600 din 30 min
Tehnièki 10 min
Sup nova dozvola 1400 din 30 min

7030 din i 3.5 h vremena minimum.
Dečko ne lupaj, "ugradnjom tng se povećava masa vozila pa se to mora upisati u saobraćajnu, pa mora nova":hit
Možda u Bg možeš da izvršiš atest istog trenutka kad podneseš zahtev u SUP. NA ovaj način si išao dva puta na tehnički. Mogu da se potpišem, KAD URADIŠ ATEST NA VEĆ REGISTROVANOM VOZILU NE IDEŠ NA PONOVNI TEHNIČKI, i ne vadiš novu saobraćajnu, već samo u SUP odneseš dokumentaciju sa atesta i slušbenik ti upiše TNG i lupi pečat. To što si ti vadio novu dozvolu, ili nije imalo mesta za overu stare ili su te ošišali za 1400 dindži.

vigmir

Post by vigmir »

Kosta i ti sada lupas za medalju.Kako mozes da promenis masu automobila a da ne promenis saobracajnu dozvolu?Samara 1.5 ,koju ja imam, posle ugradnje TNG ima 1020 kg i to sam naravno morao upisati u NOVU saobracajnu zajedno sa overom na zadnjoj strani "vozilo na TNG".

kosta978

Post by kosta978 »

Bre ljudi, ja sam to do sad radio dva puta, kao što rekoh i nisam menjao saobraćajnu. Zadnji put sam to radio pre pola godine i nisam menjao saobraćajnu. Sad, bem li ga kako je kod vas u BG al ovde nema nikakve promene saobraćajne (promena mase automobila i slične gluposti) i ponovnog tehničkog. Po meni kod vas je slučaj da atest plina koriste da vas ošišaju za još para, te kao menja se masa vozila, te ovo te ono, ma sviranje qrcu

Pera

Post by Pera »

Ni ja nisam menjao saobracajnu,samo su lupili pecat.Nikakva promena mase i slicno mi nije pomenuta.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

kosta978

Post by kosta978 »

Pa o tome pričam svo vreme

Goxxy

Post by Goxxy »

Takođe samo lupljen pečat i otkucano da je vozilo prerađeno da radi na TNG. Doduše, to je u Pančevu.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Post Reply