Sudbina mnogih Lada
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Sudbina mnogih Lada
nazalost tacno. i ne samo za lade. osim na pijacama redovno zavrsavaju i kod cigana, drvoseca...
u mom kraju na pijaci:
fiat 131 1300cl, je.... mu kevu, vuce povrce i voce svaki dan, lego je jadan do zemlje i kad je prazan.
opel rekord karavan '68. - isto kao 131
zastava 1300 (tristac) cigani ga koriste da vuku metle za prodaju. ima 2metra metli naslaganih u vis na krovu.
pre neki dan u zarkovu vidim fiat argenta, lepo ocuvana spolja, unutra dva cigosa i pun gepek i zadnje sediste starog gvozdja
da ne pricam da je 2103/06 uobicajen prizor po ciganmalama. kupe za 200-300e i voze dok se ne raspadne.
pre mesec dva, osvanuo je oglas da se prodaje fiat 132. nazovem ja coveka a on pocne da mi prica na nekoj bednoj verziji srpskog jezika da je auto na staroj planini, da je odlican i da ladno vadi trupce iz sume sa njim. jak kao dva vola po njegovim recima. pao mi je mrak na oci. jos mi se stegne zeludac kad pomislim sta mi je ispricao.
muka me uhvati svaki put kad vidim ili cujem tako nesto ali ne mogu da spasem svaki lep stari auto u srbiji.
u mom kraju na pijaci:
fiat 131 1300cl, je.... mu kevu, vuce povrce i voce svaki dan, lego je jadan do zemlje i kad je prazan.
opel rekord karavan '68. - isto kao 131
zastava 1300 (tristac) cigani ga koriste da vuku metle za prodaju. ima 2metra metli naslaganih u vis na krovu.
pre neki dan u zarkovu vidim fiat argenta, lepo ocuvana spolja, unutra dva cigosa i pun gepek i zadnje sediste starog gvozdja
da ne pricam da je 2103/06 uobicajen prizor po ciganmalama. kupe za 200-300e i voze dok se ne raspadne.
pre mesec dva, osvanuo je oglas da se prodaje fiat 132. nazovem ja coveka a on pocne da mi prica na nekoj bednoj verziji srpskog jezika da je auto na staroj planini, da je odlican i da ladno vadi trupce iz sume sa njim. jak kao dva vola po njegovim recima. pao mi je mrak na oci. jos mi se stegne zeludac kad pomislim sta mi je ispricao.
muka me uhvati svaki put kad vidim ili cujem tako nesto ali ne mogu da spasem svaki lep stari auto u srbiji.
j***** auto bez kardana
-
samara1500
Ma to je sve posledica tranzicionog ludila koje je zahvatilo našu sredinu. Voziti Ladu, ali i bilo kakav drugi auto stariji od 15god u zadnje vreme je postala velika sramota! A kupiti novog Punta uz uživanje u mlevenju starog u komade je fetiš koji se danas prikazuje u udarnim vestima! Ajde da se tu radi o zaista dotrajalim kolima koja su prešla više stotina hiljada km, pa i da razumem... nego će u većini slučajeva u drobilici završiti automobili satrveni prvenstveno lošim održavanjem, koji nisu prešli više od 100-150000km. Tako da će sigurno biti još više uništenih Lada, samo kad se Srbin pomami... pa sve u drobilicu!
Prodavati očuvan auto danas, sigurno je porazno, jer je većina usvojila stereotip da Lade ne mogu biti preko 1000€ ako su starije od 20 god, u kakvom god bile stanju. Kao, ako imaš više 1000€ onda kupuješ suzu ili golfII, pa napreduješ na društvenoj lestvici... al malo prekosutra.
Generalno, ophođenje naših ljudi prema tehnici je katastrofa. Srpski ideal je da pređeš 100000km a da ne uložiš ništa u auto (sem ulja i guma). Pogledajte samo, vulkanizeri i prodavnice ulja su na svakom ćošku, a vrhunski domet mnogih fensi "servisa" pored puta je zamena kaiša i paknova.
A ti cigonjeri što vucanjaju staro gvožđe idu mi na q... strahovito. BTW, meni su dosta toga pokrali i odneli, dok ih policija samo nemo posmatra kako u onim svojim (neregistrovanim) krševima po gradu vuku gvožđuriju da ameri sutra imaju od čega da prave abramse i tomahawke. A nama će sad početi da slažu poene samo tako. E, da mi je da dočekam dan kada će da ih sve izrokaju s njima po glavi... a i mene da više ne gledam ovaj jad u koji sve više potanjamo...

Prodavati očuvan auto danas, sigurno je porazno, jer je većina usvojila stereotip da Lade ne mogu biti preko 1000€ ako su starije od 20 god, u kakvom god bile stanju. Kao, ako imaš više 1000€ onda kupuješ suzu ili golfII, pa napreduješ na društvenoj lestvici... al malo prekosutra.
Generalno, ophođenje naših ljudi prema tehnici je katastrofa. Srpski ideal je da pređeš 100000km a da ne uložiš ništa u auto (sem ulja i guma). Pogledajte samo, vulkanizeri i prodavnice ulja su na svakom ćošku, a vrhunski domet mnogih fensi "servisa" pored puta je zamena kaiša i paknova.
A ti cigonjeri što vucanjaju staro gvožđe idu mi na q... strahovito. BTW, meni su dosta toga pokrali i odneli, dok ih policija samo nemo posmatra kako u onim svojim (neregistrovanim) krševima po gradu vuku gvožđuriju da ameri sutra imaju od čega da prave abramse i tomahawke. A nama će sad početi da slažu poene samo tako. E, da mi je da dočekam dan kada će da ih sve izrokaju s njima po glavi... a i mene da više ne gledam ovaj jad u koji sve više potanjamo...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- stalker92
- Site Admin

- Automobil: '81 Ford Taunus TC3
Sa ovim se apsolutno slazem iz dosadasnjeg iskustva sa drugovima iz razredasamara1500 wrote:![]()
![]()
ubjedjuje me komsija kako je lada cigansko auto i da bi bilo najbolje da je prodam ciganima za 100-200 maraka (i da budem srecan zbog te cijene jer kao ne mogu dobiti vise), pa da skupim para i kupim golfa keca.
elem, moja ladica slavi 32. rodjendan. a komsija pizdi jer je u zadnjih sedmicu dana potrosio 500 maraka na dijelove za svog polovnog forda (starog 10 godina). otislo ovo, otislo ono, za.ebo ga majstor itd.
ja toliko para nisam ulozio u ladu u zadnjih 5 godina. investicije su se svele na novi karburator, gume i klizac i opet nisam nabio 500 maraka (oko 250€).
lada... cigansko auto? pa i ne bas... cim malo promolis glavu van balkana moze vidjeti da lada nije rijetko auto. ljudi ga kupuju jer za male pare dobijaju 4 tocka, i relativno jeftino odrzavanje. lada je za RACIONALNE i one koji NEMAJU mali k....
svi oni koji imaju problema sa tim dijelom tijela neka sebe zavaravaju da je lada za cigane, a mi cemo fino prelaziti kilometre, a oni zavlaciti ruku u sve plici dzep.
naravno, nije sve crno-bijelo. zna i lada zagorcavati zivot, ali nista zbog cega se "sjeku vene".
svi su navalili na polovnjake, nasjedajuci na supju pricu:"to auto je vozio neki deka, koji je imao 70 godina, do pijace i nazad. preslo je samo 20000 km" aha.. jeste, jeste.
skoro svako voli da nabije guzici nivo... samo sto nivo kosta.
elem, moja ladica slavi 32. rodjendan. a komsija pizdi jer je u zadnjih sedmicu dana potrosio 500 maraka na dijelove za svog polovnog forda (starog 10 godina). otislo ovo, otislo ono, za.ebo ga majstor itd.
ja toliko para nisam ulozio u ladu u zadnjih 5 godina. investicije su se svele na novi karburator, gume i klizac i opet nisam nabio 500 maraka (oko 250€).
lada... cigansko auto? pa i ne bas... cim malo promolis glavu van balkana moze vidjeti da lada nije rijetko auto. ljudi ga kupuju jer za male pare dobijaju 4 tocka, i relativno jeftino odrzavanje. lada je za RACIONALNE i one koji NEMAJU mali k....
svi oni koji imaju problema sa tim dijelom tijela neka sebe zavaravaju da je lada za cigane, a mi cemo fino prelaziti kilometre, a oni zavlaciti ruku u sve plici dzep.
naravno, nije sve crno-bijelo. zna i lada zagorcavati zivot, ali nista zbog cega se "sjeku vene".
svi su navalili na polovnjake, nasjedajuci na supju pricu:"to auto je vozio neki deka, koji je imao 70 godina, do pijace i nazad. preslo je samo 20000 km" aha.. jeste, jeste.
jedino sto meni nikad nece biti jasno po kojoj je logici bolji golf od lade. imao sam golfa mk1 dizela cela 3 meseca i to sam ga na ime duga dobio, sa zadovoljstvom sam ga se otarasio, takvo dupe od auta nisam imao prilike da vozim. jedino sto mogu da kazem da je gore je jugo istog godista. nije mi jasno koji je idiot proglasio golfa za auto???
j***** auto bez kardana
Poredish ladu od 32.godine sa fordom koji skoro pa cetvoroduplo mladji,i ti se hvalish josh ako si potroshio 250konvertibilnih maraka,na ladu od 32 god.A pricash nesto o komshiji koji je ima forpa kome tvoja lada moz\e da bude pradeda i on je dao 500KM za njegov auto(iako znamo da da je ford medju skuplima za odrzavanje).Ne znam koliko kosta u Bosni taj auto,ali on sigurno moze da kupi bar 15-20 lada kao tvojih,za novac koji dao za njegov auto,za koji le lada cista kotarica.atropin wrote:ubjedjuje me komsija kako je lada cigansko auto i da bi bilo najbolje da je prodam ciganima za 100-200 maraka (i da budem srecan zbog te cijene jer kao ne mogu dobiti vise), pa da skupim para i kupim golfa keca.
Nemoj pogreshno da me shvatish,ja necu da vredjam tebe i tvoj auto,ne kazem ja da je lada ciganski auto daleko od toga..Ali pricajmo realno o nekim stvarima
Last edited by IlijaGM on Thu Apr 16, 2009 8:27 pm, edited 1 time in total.
Pa ajmo realno.
Kad bi ljudi odrzavali Ladu kao sto odrzavaju VW, Audi i BMW i lada bi trajala kao i ta auta (ili mozda duze). A ne BMW se vozi kod majstora chim neshto zashrkipi a u Ladi kad nesto lupa do majstora se ide kad stane!
Kad bi ljudi odrzavali Ladu kao sto odrzavaju VW, Audi i BMW i lada bi trajala kao i ta auta (ili mozda duze). A ne BMW se vozi kod majstora chim neshto zashrkipi a u Ladi kad nesto lupa do majstora se ide kad stane!
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
realno, nisi u pravu. ja sam u pravu. moja lada je priceless, njegov ford ima cijenu... za rezervne dijelove na nekom otpadu. lik je dovezao forda iz italije sa pricom kako je taj ford extra. komsija se polakomio zato sto je malogradjanin koji je guzicu dovukao iz ko zna koje vukojebine, kupio forda i mislio da je postao neko i nesto.IlijaGM wrote:Poredish ladu od 32.godine sa fordom koji skoro pa cetvoroduplo mladji,i ti se hvalish josh ako si potroshio 250konvertibilnih maraka,na ladu od 32 god.A pricash nesto o komshiji koji je ima forpa kome tvoja lada moz\e da bude pradeda i on je dao 500KM za njegov auto(iako znamo da da je ford medju skuplima za odrzavanje.Ne znma koliko kosta u BOsni taj auto,ali on sigurno moze da kupi bar 15-20 lada kao tvojih,za novac koji dao za njegov auto,za koji le daba cista kotarica.atropin wrote:ubjedjuje me komsija kako je lada cigansko auto i da bi bilo najbolje da je prodam ciganima za 100-200 maraka (i da budem srecan zbog te cijene jer kao ne mogu dobiti vise), pa da skupim para i kupim golfa keca.
Nemoj pogreshno da me shvatish,ja necu da vredjam tebe i tvoj auto,ne kazem ja da je lada ciganski auto daleko od toga..Ali pricajmo realno o nekim stvarima
ZAJEB!
moja lada se krece od tacke A do tacke B. njegov ford lezi u garazi. i to je tako u zadnje dvije godine koliko ima taj ford.
ne pricam ja koja marka je bolja. krntija je krntija, bilo da je lada, bilo da je ford, mercedes, BMW...
ti si ocigledno skopcao da ja poredim moj model lade sa njegovim modelom forda. procitaj pazljivo moj post. ja poredim moju ladu koja je ispravna sa komsijinim fordom koji je grob. takodjer sam uporedio troskove odrzavanja.
procitaj pazljivo onaj dio o velicini polnog organa... nemoj pogresno da shvatis, ne vredjam ja tebe ili ford... vredjam svog komsiju, malogradjanina.