Bodijem 900 ću zaštititi patos i unutrašnjost koševa, krila... Ali Bodi 999 sam video u maloj konzervi. On se stavlja samo preko varova ili? Inače, čuo sam da se Bodi stavlja na delove pre varenja, ali postoji i druga varijanta, posle. Ali da li se tada može sve popuniti?
999 se stavlja preko varova i spojeva posle varenja a pre farbanja ili body 900. mada, koristio sam 999 na mom autu i mogu ti reci da je golo sra... jer se ljusti i otpada posle 2 godine. mora da ima nesto bolje za tu svrhu, mozda kod wurth -a ili debeer -a? pojuricu kad dodje vreme za to na 131 -ci pa javljam.
sto se 900 tice zavrsava posao ali obavezno detaljno oprati deterdzentom i osusiti sve povrsine na koje se nanosi. pre varenja ima smisla naneti ga na podsajtne i unutrasnju stranu sajtni, mada ce pola da izgori i iscuri pri varenju. za te delove koji su nedostupni kasnije zakon je vosak. izbusi se rupa negde gde se kasnije nece videti i zavuce se crevo specijalne prskalice za zastitu unutra. imas da kupis tu prskalicu ( sa crevom i rasprskivacem na kraju) u svakoj ozbiljnoj farbari, kosta oko 20e
Skinuo sam sve obloge sa patosa. Sve je u fabrickom stanju. Kao novo. Ali je deo iznad greda, ispod nogu, truo. To je sitnica. Kako je lepo videti sve to u dobrom stanju, a toliko staro. I stiropor sa fabri;kim brojem na mestu istom od pre 30. godina.
Stavljeni pragovi. Prvi pragovi bili su na njoj. Jer su stajale žabice i gumica za lajsnu. Užasno je što novi pragovi nemaju veze sa kvalitetom tih, kao i krila. I na žalost, pozadi nisu uklopljeni kao fabrički.
Evo o čemu se radi... Pošto sam perfekcionista, nisam želeo da mi ovaj detalj bude drugčiji od fabričkog, ali kada su to i oni mogli da propuste, mogu i ja... Nemam trenutno fotografski aparat, da vidite kako teku radovi.
Fabrički se jasno uočava spoj praga sa zadnjim delom.
Donji prednji vezni koji je kupljen nov, nije imao lim na koji se oslanja branik, tako da smo morali na navarimo stari deo koji na koji se oslanja branik.
Prednji stabilizator je sa jedne strane normalno uvučen u viljušku, a sa druge strane je drugačije, to jest, povukao se za pola centa, i štangla je svojim krajem do polovine u levoj viljušci. Je li to u redu?