Pojeden zupchasti kaish!

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Beagle

Pojeden zupchasti kaish!

Post by Beagle »

Znachi zgrozio sam se kad sam video! Pre neki dan sam menjao vodenu pumpu (moja i komshina radinost) i ima shta da vidim, pola zupchastog kaisha nema! Kaish je kao ziletom odsechen po celoj duzini, a ostali su samo zupci! Taj kaish sam menjao (sa sve shpanerom i rolerom) pre nekih 8000 km. U plastichnom poklopcu nije bilo nigde krupnih delova kaisa, vec samo fina crna prashina, pa predpostavljam da je kaish "samleven". Chista sluchajnost (i sreca) me je spasila sigurnog pucanja kaisha i skupe shtete koju bi on napravio.

Ono shto me zanima je: da li je u pitanju neki fabrichki feler na motoru (ili kaishu) koji je ovo izazvao i da li se to josh nekom deshavalo? Mozda je i prethodni majstor u tome zabrljao, posto je kais bio poprilichno labav kada sam skinuo poklopac? Kako ste se reshili problema?

U pitanju je 1.5 16v motor (2112 verzija).

I josh jedno za kraj :). Gde u Beogradu kupiti kvalitetan kais za ovaj motor, i po kojoj ceni?
Lada 111 1.5GTE 16v + BRC Sequent

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

imas u ukr-u širok izbor bosh,good-year,itd...
proveri da nije nošto upalo pod plastiku poklopca kaiša(neka matica,podloška ili kamenčić) jer ti je očigledno nešto strugalo po njemu(proveri da nije plastika iskrivljena pa da ga negde dodiruje)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Proveri ležajeve na španerima, možda sad izgledaju dobro ali se može desiti da se usled toplote rašire pa da zaribaju.

A za kaiš pogledaj Gates u Euroautu

Beagle

Post by Beagle »

Pregledao sam do detalja kompletan taj prostor, nigde ne zapinje, ali je prilicno blizu plastike.

Gde se nalaze te prodavnice?

djape1977

Post by djape1977 »

autodiskont, ugrinovacka zemun, imas detalje u pogodnosti za clanove kluba ili kako se vec zove tema...
gates je ok, kod mene je vec 40.000 km.
j***** auto bez kardana

sretan111

Post by sretan111 »

Zdravo kazes da si menjao pumpu pre neki dan??? I ja sam menjao pumpu pre neku nedelju i zupcasti kais je bio prepolovljen ali kod mene je procurela vodna pumpa skrsio se roler na vodnoj pumpi mi u makedoniji kazemo lager i to je bilo uzrok za kaisa da se pojede :D a kais sam menjao pre neki mesec dana ja stavljam gates i kod mene u servisu daju garanciju za te kaise negde okolo 80 000 km pozzzz
lada 111

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nemoj samo Gates, ja sam ih uzimaou EuroAutu, i svima preporucivao, ali su sranje, 3-4 kaisa (zupcasti i nekoliko klinasta) su mi se culi sta god im radio, zategnem malo, nema 5km pa pocne, otpustim, nema 5km pa pocne, i na kraju sam stavio oba GoodYear i extra, nista se ne cuje, prezadovoljan sam.

Ja sve mislim kao jedan bio los, kupim drugi, ono isto, kupim treci, ono isto, i na kraju se iznerviram, kupim GoodYear i super. Sad imam pun gepek rezervnih kaiseva. :D

djape1977

Post by djape1977 »

e da ga j.... a kako se to cuje zupcasti kais???
j***** auto bez kardana

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Cuje se na leru sssssss sssssss sssssss, skoro kao los lager, a to me uzasno nervira, ja mislio alternator, vodena pumpa, spaner, kad ono glupi kais, i klinasti se isto tako cuo.
Kad sam stavio GoodYear, apsolutna tisina. :)

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

E svašta :) Ovu vrstu žalbe još nisam čuo :D
Ja samo da kažem da moj radi besprekorno tj. nije pukao nit se vide preterani znaci starenja i što je najvažnije ne čuje se ;) ili se najmanje čuje od sve ostale larme u motornom prostoru

Beagle

Post by Beagle »

Nahao sam uzrok defekta. Chista nemarnost u servisu! Ispod radilice je pao jedan shraf (u onaj zatvoreni deo) i zaglavio se, i on je gulio kaish. Dobro je da nije uleteo unutar kaisa i napravio katastrofalnu shtetu.

Gates kaisheve sam i pre uzimao, stvarno nikad sa njima nisam imao problema... Danas sam popricao sa nekim likom, i kaze da je jedini uzrok problema bio u tome shto su se pre prodavali kaishi za Citroene, koji po svim dimenzijama odgovaraju Ladi, ali su manje kruti i imaju manje armature pa su se zato javljali razni zvuci. Sada se prodaju kaishi posebno za Ladu.

@sreten

Ja sam menjao pumpu jer je pochela da huchi i pojavilo se lufta u lezaju, mada pumpa nije curila, bojao sam se prezupchavanja pa sam je zamenio.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

jesam li ti rekao ;) da potražiš šraf ili podlošku...takvih slučajeva ima na mnooogo skupljim kolima zato lanac i samo menjaj ulje... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

nikolakoco

Post by nikolakoco »

sretan111 wrote:Zdravo kazes da si menjao pumpu pre neki dan??? I ja sam menjao pumpu pre neku nedelju i zupcasti kais je bio prepolovljen ali kod mene je procurela vodna pumpa skrsio se roler na vodnoj pumpi mi u makedoniji kazemo lager i to je bilo uzrok za kaisa da se pojede :D a kais sam menjao pre neki mesec dana ja stavljam gates i kod mene u servisu daju garanciju za te kaise negde okolo 80 000 km pozzzz
Ej a kolku pari e vodnata pumpa, oti i jas treba da ja smenam. Poz

Beagle

Post by Beagle »

nikolakoco wrote: Ej a kolku pari e vodnata pumpa, oti i jas treba da ja smenam. Poz
U Srbiji je oko 1400 dinara, malo vise od 15 evra :)

sretan111

Post by sretan111 »

A u makedoniju okolo 1600 denari jas ja plativ 1400 a mozes da zemes iod lada samara se faka za duplo poeftini pari okolu 600 denari ama mene perkite ne mi se dopagaaa popzzzzzzz
lada 111

Post Reply