Banalan peh...
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Banalan peh...
Danas kada sam isao u zvezdarsku sumu da zablejim sa drustvom desio mi se jedan nadasve neobican peh. Skrenuo sam sa puta da se otkotrljam do klupe i kako sam prosao par metara cuo se udarac...istripovao sam da sam udario u nesto sto nisam video...ali kada sam pogledao opet nisam video u sta sam udario (mozda u neki skriveni panj). Na braniku nije ni bilo tragova udarca, ali se zato menjac pomerio unazad i ostao sam bez 2 i 4 brzine, s' tim da je povremeno i hteo u drugu. Kapiram da sam zakacio nesto dole i da se menjac pomerio (desavao mi se vec nesto slicno ranije), moracu sutra da odem do mehanicara da pogleda sta je u pitanju... 
mozes zamisliti kako se moj cale iznenadio kada je isao na vikendicu, i cuje on nesto kao da je otpalo sa auta, a lajka ide normala. kad je trebalo da promeni brzinu a ono rucica menjaca kao dzojstik- vrtis je na sve strane
.
no, malo pomoci prijatelja i neta izmozgali smo da je otpao birac brzina, zamenuli i vozi Misko.
no, malo pomoci prijatelja i neta izmozgali smo da je otpao birac brzina, zamenuli i vozi Misko.
Meni se nesto slicno desilo kada sam je tek kupio i na taj nacin sam izgubio rikverc i petu (sreca pa sam se taman isparkirao)...otisao sam do majstora i samo je dotegao taj sraf. Nije mi jasno kako dolazi do svega ovoga i da li neko ima ideju kako da se spreci. Ako je u pitanju neki oblik navrtke mozda da se doda kontra navrtka da spreci labavljenje. Ponavljam, ne znam kako izgleda uopste taj deo... 
da ti pravo kažem, ne sećam se konkretno kako izgleda deo ali znam da nije ništa spektakularno, bukvalno jedina stvar koja prilikom menjanja birača brzina možeš zajebati je da obrneš redosled brzina, tj. ti misliš da si ubacio u prvu a ono četvrta (valjda). a to ako se desi samo ga odvrneš i zarotiraš za 180 stepeni
doduše ćale ga je menjao, ipak je on vičniji tome od mene, a ja sam dodavao alat i pazio da klocne miruju.
doduše ćale ga je menjao, ipak je on vičniji tome od mene, a ja sam dodavao alat i pazio da klocne miruju.
Prosto,na birac nailazi poluga menjaca,a nju na birac steze jedna selna.Ako se izvuce poluga sa biraca ili ako se okrene oko istog gubis neku brzinu ili su pomerene,bitno je samo da je selna dobro stegnuta,ali ako natrcis na nesto tesko da tu ima neke pomoci,jedino da se poluga zavari za birac 
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.