...lajka...buba...campus

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
indigo

...lajka...buba...campus

Post by indigo »

Pozdrav svima,

ako ste videli u delu foruma Predstavljanje - nemam trenutno Lajku, cak nikakav automobil. Razloga ima vise, ali da navedem par. Auti su ovde bezobrazno skupi (to ionako svi znate). Ja licno nemam ni nekih realnih potreba za 4-tockaskog limenog "ljubimca" (osim sto zaista od malih nogu volim automobile :) - znaci auto mi nije potreban jer kada bih na papir stavio troskove, goriva, parking, delovi, odrzavanje, i vec sve sto ide uz auto - tesko da bi to odnelo prevagu nad cenom mesecne markice. Ipak...prevozno sredstvo (namerno ga ovako zovem :) mi je potrebno, paaa mozda...4-5 puta u toku meseca. Par vecih mesecnih kupovina namirnica (kad treba otici u neki hipermarket, koji je na periferiji, da bi se, jel'te malo ustedelo :) a teglenje torbi po proredjenim autobuskim linijama za te krajeve mi je pomalo i dojadilo....2 puta mesecno odlazak do grada u unutrasnjosti (nekih 200-njak km u 1 pravcu)...i 2 puta godisnje do neke destinacije za odmor (uglavnom po Srbiji). Znaci, nije presudno da je mali potrosac (jer svakako se ne bi koristio svakodnevno); nije neophodno 4-vrata, niti veliki prtljaznik (ne zidam kucu :) i sad se ja bas raspisah ... pitanje je sledece:

sta vi postovani forumasi mislite o sledecim vozilima:

- Buba
- Lada (2105/7)
- Renault 5

...osim sto bi vecina posavetovala da se kanem "krseva" (nadam se da bar na forumima gde su ljubitelji i korisnici istih necu naici na takvu reakciju ;) i osim sto znam da je u tom najnizem cenovnom rangu tesko "biti pametan", kakvo je vase misljenje sta je najisplativija varijanta - odnos cena odrzavanja i konkretna upotrebna vrednost u mom slucaju. Vozilo A - B (bez nekih emocija, jer bih verovatno dodao na spisak i neke druge automobile ;), za koje ne zelim da prodajem bubreg da placam popravke sondi i kojekakvih elektronskih cipova...

Stvarno otegoh pricu, ali ako neko bude raspolozen da podeli savet (jos ako je imao prilike da vozi navedene automobile) bilo bi super.

Hvala vam unapred

P.S. isti post sam stavio i na forume ovih drugih vozila u nadi da cu dobiti sto korisnije sugestije

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Prvo nismo mi ljubitelji i korisnici krsheva :P Mi vozimo LADE! (dakle nisu krshevi - mada ponekad podsecaju) :D :P

E sad shalu na stranu, Reno 5 ja ne bih uzeo ni u ludilo - niti bilo shta sto je francusko a staro jer su delovi papreno skupi.

Bube su ipak previse matore i tesko da bi nasao neku u upotrebljivom stanju uz minimalna ulaganja. Ostaju ti 2105/7 i moj predlog ako imas 2-3k evra da uzmes 2107 novijeg datuma - siguran sam da se neces pokajati ;)
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

od ta tri koja si naveo, ipak lada. pristojna samara je oko 1300-1500e
2105/7 je oko 1000e za upotrebljiv primerak, skoro sam naisao na jednu 2104 2000. godiste za 1700e
bube su sto rece shone.... za ljubitelje.
j***** auto bez kardana

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

milicevicv

Post by milicevicv »

:prvi
nije sto je lada,al je zakon

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ovaj definitivno nema gram mozga... :-x
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Post Reply