lada 110 8v bregasta
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
lada 110 8v bregasta
Prilikom stelovanja ventila primetio sam na begastoj aksijalni luft od nekih 2-3 mm.Koliko je dozvoljen luft, da li se steluje i sta je dovelo do toga?Inace i zupcasti kais koji je zamenjen pre nekih 1000km je pojeden za otprilike isto rastojanje.
Bregovi su ok nema nikakvih ostecenja,na leru se povremeno cuje zveckanje pa sam mislio da su ventili,medjutim samo dva izduvna su bila rastelovana na 0,40.Sve to je od skora krenulo jer sam pre nepunih 1000km promenio zupcasti kais koji je takodje bio pojeden po ivici ali mnogo manje nego sto je ovaj sada.Presao sam 95000km i prvi put sam sada otvarao motor.Cuo sam da se to dasava ako se auto cesto drzi pod kvacilom,sto kod mene nije slucaj jer do sada nisam menjao lamelu.
- nemanya
- Automobil: NIVA 4x4
Od previse kvacila strada aksijalni lezaj na radilici. I to uglavnom ako previse drzis kvacilo dok verglas pri paljenju (nedostatak pritiska ulja).
Mislim da ces ti menjati i bregastu i sve sto je u sklopu bregaste na glavi,sa proverom podmazivanja kriticnih tacaka, i sa proverom uljne pumpe.
Da li se cuje zveckanje sad kad si sastavio masinu i nastelovao ventile?
Mislim da ces ti menjati i bregastu i sve sto je u sklopu bregaste na glavi,sa proverom podmazivanja kriticnih tacaka, i sa proverom uljne pumpe.
Da li se cuje zveckanje sad kad si sastavio masinu i nastelovao ventile?