Problem sa temperaturom motora
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Problem sa temperaturom motora
Interesuje me vaše mišljenje u vezi jednog problema.
Pre mesec dana sam menjao dihtung usisne grane te sam tom prilikom ispuštao rashladnu tečnost. Nekoliko dana kasnije sam išao do Babinog zuba i vidim da mi malo više podiže temperaturu (ventilator pali normalno). KAd sam otvorio haubu, vidim da je sva voda izašla u prelivnu posudu, čak i preliva preko čepa. Ugasim motor i otvorim onaj čep na hladnjaku i vidim da je prazan. Sačekao sam malo da se motor ohladi i nastavio. Otad sve je bilo u redu do pre neki dan kad sam opet išao do planine i opet ista situacija. Kad mi se to prvi put desilo mislio sam da mi sistem nije bio ozračen, al sad opet isto... Da napomenem da se vozim svakodnevno i da nema nikakvih problema u gradskoj vožnji
Posumnjao sam da me možda zeza termostat, mada mi jedan lik kaže da je možda otišao dihtung glave, pa da pri većem opterećenju izbija kompresiju u rashladnu tečnost. Bem li ga sad šta je. Da napomenem da je motor 1.5l ne troši vodu niti ulje.
Da čujem vaše mišljenje
Pre mesec dana sam menjao dihtung usisne grane te sam tom prilikom ispuštao rashladnu tečnost. Nekoliko dana kasnije sam išao do Babinog zuba i vidim da mi malo više podiže temperaturu (ventilator pali normalno). KAd sam otvorio haubu, vidim da je sva voda izašla u prelivnu posudu, čak i preliva preko čepa. Ugasim motor i otvorim onaj čep na hladnjaku i vidim da je prazan. Sačekao sam malo da se motor ohladi i nastavio. Otad sve je bilo u redu do pre neki dan kad sam opet išao do planine i opet ista situacija. Kad mi se to prvi put desilo mislio sam da mi sistem nije bio ozračen, al sad opet isto... Da napomenem da se vozim svakodnevno i da nema nikakvih problema u gradskoj vožnji
Posumnjao sam da me možda zeza termostat, mada mi jedan lik kaže da je možda otišao dihtung glave, pa da pri većem opterećenju izbija kompresiju u rashladnu tečnost. Bem li ga sad šta je. Da napomenem da je motor 1.5l ne troši vodu niti ulje.
Da čujem vaše mišljenje
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ne moze da zapushi nishta vece od rupice na hladnjaku , tecnost deluje kad je topla i u dodiru sa vazduhom !kosta978 wrote:Stavljen je silikon kad je menjan dihtung.
Sad mi je još nešto palo napamet. Pre nego da menjam dihtung, sipao sam u hladnjak neko sredstvo, jer je hladnjak bušan. Sad mi ne curi voda na hladnjaku ali je moguće da je to sr*nje zapušilo i nešto drugo osim hladnjaka
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ne curi nigde voda. Baš sam jednom posmatrao šta se dešava: Motor zagrejan, i otvorim poklopac hladnjaka. Turiram motor i posmatram na čepu, pumpa gura vodu kroz crevo i puni hladnjak, skoro počinje da preliva i , verovatno kad otvori termostat, nivo vode u hladnjaku naglo opadne. I tako u ciklusima, bem li ga dal je tako normalno. Da nije hladnjak zapušen? Čudi me to što pumpa gura vodu u hladnjak kad je termostat zatvoren, šta mislite?
tad kad otvori termostat dolij vode do cepa hladnjaka i zatvori ga pa onda prati situaciju. ne vidim kako bi mogao da bude zapusen hladnjak, mozda i moze da se zapusi jedna od cevcica od tog sr*** sto si sipao u hladnjak ali nema teorije da su se sve zapusile.
znam da te necu obradovati ali u najgorem slucaju nov hladnjak 4.500din i zamena dihtunga glave oko 2.500 za dihtung i ulje i filter, pod uslovom da sam odradis. ne moras ni ravnati glavu, samo je smirglom malo sredis...
znam da te necu obradovati ali u najgorem slucaju nov hladnjak 4.500din i zamena dihtunga glave oko 2.500 za dihtung i ulje i filter, pod uslovom da sam odradis. ne moras ni ravnati glavu, samo je smirglom malo sredis...
j***** auto bez kardana