TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

djape1977

Post by djape1977 »

sve sam vise ubedjen da nijednim vlastodrscima, ni bivsim, ni sadasnjim, ni buducim, nije u interesu da udjemo u eu. pa kako cemo onda da krademo? pitaju se oni...
j***** auto bez kardana

NenadZ

Post by NenadZ »

Lepo kazu u mom kraju: "Ako mi udjemo u EU, ona ce se raspasti". :D
moj auto u krivini kao pegla lezi
ispod haube besan pas rezi...

Goxxy

Post by Goxxy »

Inače, samo na NIS-ovim pumpama je 36 dinara za litar plina, i dalje. A od pre 2-3 dana na svim privatnim u Pančevu, BG-u, na putu Beograd-Pančevo - 40 dinara. Ko je ovde lud, a ko zbunjen?!
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

buzald

Post by buzald »

Goxxy wrote:
buzald wrote:Ali za dve godine kad udjemo u EU bice plin 15 dinara.
Ovo "za dve godine" neće da se desi ni za 10 godina... mislim da si bio maaalko ironičan, ili mnogo optimističan ;)
Ironican itekako. Zar to nije ocigledno. Gomila budala na vlasti na svim nivoima koja unistava srpski narod. I sto je crnje, ne postoje snage koje bi u skorijoj buducnosti pokrenule ovu zemlju.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

vigmir

Post by vigmir »

Pa kako bi mi vozilli nase punoletne Lade da nam je vlast normalna? ;)

gorstak

Post by gorstak »

hm,ovako..majstor mi je merio prostor tocka i kaze ovde moze 33,5 litra boca Lovatto...procitah ovde negde da nekom staje i ona od 40...kao to?Lada je 1300 sa troja vrata..
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

gorstak wrote:hm,ovako..majstor mi je merio prostor tocka i kaze ovde moze 33,5 litra boca Lovatto...procitah ovde negde da nekom staje i ona od 40...kao to?Lada je 1300 sa troja vrata..
to je jedna te ista boca ... zapremina joj je 40l , ali u nju moesh da naspesh najvishe oko 80% njene zapremine sto mu dodje tu oko 33,5L kod mene je tolika boca, samo nije ta tocak boca vec obicna kao bojler :D
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

nessa

Post by nessa »

Ne znam da li je off..
Uglavnom, ne znam da li tako treba, ali meni pri jutarnjem paljenju na plin, odlicno upali ali se gasi ako krenem. A ako dodam trunku sauh-a, istog trenutka se ugasi... I onda moram da sacekam da mi temperaturu podigne na 55-60 stepeni kako se ne bi gasila u leru..
Ima li rešenja?
Napraviću ja od babe devojku!

najoB

Post by najoB »

to mirishe na prejaku smesu plina i vazduha, ako imash onaj shrafic za regulaciju smeshe (do sad u mnogo postova opisivan) izbaci ga i probaj da malo (vrlo malo 1/4 kruga) zavrnesh onaj shraf na isparivacu , a malo pojacash ler gas
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Mislim da mora da se prešteluje plin, a da ti nisu zatvorili dovod vazduha (nagurali sunđer ili sl u onaj plastični deo)? I jel imaš mešač ili je bušen karb?

najoB

Post by najoB »

bravo choksi :prvi za sundjer sam potpuno zaboravio....

nessa

Post by nessa »

Bušen karburator.
A sunđer... :oops: Gde?
Probaću sa štelovanjem plina, taman sam ga namestio da troši 8l ali izgleda da će morati natrag na projektovanje.. :twisted: :
Napraviću ja od babe devojku!

najoB

Post by najoB »

sundjer ubacuju u onaj plasticni, okrugli otvor na kucistu filtera za vazduh (po srpski: budza, tj.cevka precnika 6-7cm koja strci iz kucista filtera) kroz koji ulazi hladan vazduh u filter

Image

gorstak

Post by gorstak »

Evo ja opet na temi,ovaj put sa razlogom.Konacno sam ugradio,pre dva tri dana,uredjaj u ladu i evo ukratko...
Dakle,boca je kao sto sam napisao,od 33 litra(ne ona od 40) i maksimalno punjenje na 80% je 26,5 litara,sto se pokazalo veoma dobro jer ta boca tacno staje na mesto rezervnog tocka,ne strci iznad nivoa poda gepeka,as obzirom da ne prelazim veliku kilometrzu to je sasvim ok,jer uostalom sada pupmi sa autogasom ima na svakom cosku..Boca je poljske prozvodnje,dobio sam garanciju za nju,godina proizvodnje 2008.Sto se tice iparivaca to je Lovato,kao i sva creva koja su dobijena uz njega su iz italije.Majstor koji mi je radio zavrsio je za tri sata sav posao,sve ukupno 270 ERU.Jedni problem koji sam sutradan imao jeste malo povecana potrosnja,ali to nije bio uzrok sto je plin ugradjen vec sama opruga vracanja gasa na karburatoru nije vraacla gas na pocetni polozaj(bila zardjala i razvucena..reseno tako sto se ista skratila,a to je rezultiralo malo tvrdjim gasom)
Prvi utisci,su sasvim dobri>ja bas toliko i ne primecujem neku razliku u voznji od voznje na benzin,naravno dosta je tisi i ravnomernije radi motor(npr prilikom promene stepena prenosa).negde sam zaturio karticu fotoaparata,pa kad je nadjem stavljam slike.
Eh da,uradio sam i atest...1430 din kosta zahtev iz Sup-a,a 3600 pregled u Auto moto savez Srbije,odeljenje u Cacku..Dali su mi ono uverenje i nalepnicu(na kojoj pise LPG u zelenom romboidu) koju su nalepili u donjem desnom uglu zadnjeg stakla sa unutrasnje strane.
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

AAAA ipak si ga ugradio :prvi , da si to uradio ranije vec bi ga isplatio, ali bolje ikad nego nikad. Opruga za vracanje gasa moze od juga.

Post Reply