Raspevana pumpa za gorivo
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Raspevana pumpa za gorivo
Pumpa mi proizvodi zvuk kao turbina pišti i dovodi me do ludila. Inače radi normalno, membrane su cele a ona svira pa svira. Šta je u pitanju jel ima neko ideju?
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Dizem temu iz mrtvih da ne bih otvarao posebnu temu, da ne pravimo guzvu.
Pumpa za gorivo ne baca gorivo u karb, ne radi cak ni rucno, preko one polugice za zadnje strane, membrane su menjane, ali nema poboljsanja, ako je otvorim i spricom isisam gorivo iz nje, posle nekoliko verglanja ona ostaje suva, tako da onda sipam gorivo direkt u karb i onda povuce i radi normalno.
Ima li vise proizvodjaca pumpe za gorivo za Samaru, ako ima koji pravi najpouzdaniji proizvod, kako se otprilike krecu cene i gde mi preporucujete da je pazarim?
Pumpa za gorivo ne baca gorivo u karb, ne radi cak ni rucno, preko one polugice za zadnje strane, membrane su menjane, ali nema poboljsanja, ako je otvorim i spricom isisam gorivo iz nje, posle nekoliko verglanja ona ostaje suva, tako da onda sipam gorivo direkt u karb i onda povuce i radi normalno.
Ima li vise proizvodjaca pumpe za gorivo za Samaru, ako ima koji pravi najpouzdaniji proizvod, kako se otprilike krecu cene i gde mi preporucujete da je pazarim?
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
U UKR-u imaš čini mi se originalnu pumpu baš za Samaru. Ima neki pečat na njoj, zaboravih kako se baš zove firma (neko troslovno ime, jbg) ali ne možeš da omaneš - em je na kutiji taj logo, em ulivem u pumpi, em na deklaraciji i pumpa je onako skroz zlatnaste boje - košta oko 900 dinara, možda je koji dinar skuplja / jeftinija. Okreni telefon pa ih pitaj 011/2427-417
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Vozim na plin (i radi savršeno) ali sam sad parkirao i osetim benzin...
Ispostavilo se da pumpa za gorivo, na membrani, ispusti svakih 10sec pristojnu količinu benzina toliko da solidno pokvasi celu pumpu. Pumpa je stavljena nova pre 3-4 meseca (znam da to nije nikakvo merilo)
Ako vozim na plin, zar ne bi trebalo onaj ventil benzin/plin da zatvori benzin i da ga nema u pumpi za gorivo? Odakle mi toliko benzina u pumpi ako je 10 dana nisam vozio na benzin?
Ispostavilo se da pumpa za gorivo, na membrani, ispusti svakih 10sec pristojnu količinu benzina toliko da solidno pokvasi celu pumpu. Pumpa je stavljena nova pre 3-4 meseca (znam da to nije nikakvo merilo)
Ako vozim na plin, zar ne bi trebalo onaj ventil benzin/plin da zatvori benzin i da ga nema u pumpi za gorivo? Odakle mi toliko benzina u pumpi ako je 10 dana nisam vozio na benzin?

Napraviću ja od babe devojku!
taj ventil zatvra dovod goriva u karb, ali posle pumpe, tako da kad prebacish na plin ona stalno ima benzina u sebi i stvara pritisak u tom delu od pumpe do ventila.
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
jedino sto meni pada na pamet je da se nappne ona "drukerica" za rucno pumpanje goriva i ostavi u napetom polozaju, tad valjda membrana ne bi radila????? 
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)