Grejanje kabine

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

blazzza

Post by blazzza »

Ipak je slavina u pitanju:

Image
Pritisnuo ju je ovaj sloj platna (ili šta je već) odozgo, i nije imala pun hod do ovih njenih graničnika.
Image
Samo sam mislio da mi sajla za toplo/hladno radi. A u stvari je je stajala ovako kao na slici.
Image
Pozz svima

vigmir

Post by vigmir »

Meni je danas ta ista slavina popila litar krvi.Jutros zateknem lokvu antifriza u autu i ispod auta.Provalim ja da je pukao jedan od prikljucaka za crevo u kolima i odem do Auto diska i kupim novu-375 dinara.Posle celodnevne zajebancije vratim ja antifriz nazad i opet sranje.Nov deo a nije ni za onu stvar.Pusta ponovo antifriz u kabinu i to na ovom metalnom deli za koji se kaci sajla( zaokruzeno crveno jajasto ) u blazzzinom postu.
Ne mozete da verujete kako sam pop.... Srecom dodje drug Buzald veceras i izvadi novu slavinu iz gepeka.Sutra ponovo akcija i pravac u radnju da zamenim slavinu za nesto drugo. :x :x :x

Pera

Post by Pera »

Samo ti njima vrati slavinu i vratice ti pare,ljudi su skroz ok :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vigmir

Post by vigmir »

Znam ja to.Cesto uzimam delove kod njih.

vigmir

Post by vigmir »

Opet je bila akcija sa slavinom i danasnja operacija je bila uspesna.Sad kad sam ispraksiran mnogo sam brze zavrsio.Nigde ne curi i ne gubi vodu iz posude.Kakva sreca za razliku od jucerasnjeg dana..... :D :D

buzald

Post by buzald »

Pomagao sam vigmiru nesto oko slavine grejaca i dosao do nekih zakljucaka. Imao sam i ja problem sa pustanjem antifriza i slivanjem na prostor iza sedista suvozaca (kod "zadnjih nogu") i tad su na osnovu postova sa foruma razumeo da je kod mene slavina u pitanju. U poslednja 3-4 meseca nisam nista radio po pitanju curenja antifriza, ali sad nigde ne curi???
1.Ako curi negde na slavini onda se sva tecnost sliva kod prednjih nogu i vlazan je tapacirung napred (i kod vozacevih i kod suvozaveih nogu).
2. Ako curi negde na hladnjaku onda se tecnost sliva na zadnju klupu (kod zadnjih nogu).
Danas kad je vigmir skinuo onu plasticnu konzolu sto ide oko rucne, rucice menjaca, kopci pojaseva pa sve napred do slavine pojavila se jos jedna plasticna cev (ispod plasticne konzole)koja se prednjim delom kaci na izduv na hladnjaku, a zavrsava tako sto se deli na dva dela i te dva dela zavrsavaju na podu kod zadnjih nogu. Na hladnjaku postoji otvor na koji se kaci ta cev i tuda duva vazduh i izduvava vazduh kroz dve cevi na zadnju klupu.
Znaci jedino logicno objasnjenje otkud tecnost na zadnjoj klupi je da je negde procurillo na hladnjaku i kroz tu cevku se slivalo na zadnju klupu.
Doduse, kad sam ukljucio grejanje nisam na prstima osetio da izduvava vazduh pozadi, ali moguce je da je cev zacepljena kojekavim otpadom pa vazduh tesko ili nikako ne prolazi, a tecnost ko tecnost ipak prolazi (prolazila je).
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Pera

Post by Pera »

Mora prvo da se ukljuci grejanje da duva na dole,a ta cev prilicno labavo naleze na onu dovodnu u prednjem delu,pa se lepo uzme i zadihtuje taj spoj i onda duva i nazad kako treba.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Goxxy

Post by Goxxy »

buzald wrote:Danas kad je vigmir skinuo onu plasticnu konzolu sto ide oko rucne, rucice menjaca, kopci pojaseva pa sve napred do slavine pojavila se jos jedna plasticna cev (ispod plasticne konzole)koja se prednjim delom kaci na izduv na hladnjaku, a zavrsava tako sto se deli na dva dela i te dva dela zavrsavaju na podu kod zadnjih nogu
...
Znaci jedino logicno objasnjenje otkud tecnost na zadnjoj klupi je da je negde procurillo na hladnjaku i kroz tu cevku se slivalo na zadnju klupu.
Doduse, kad sam ukljucio grejanje nisam na prstima osetio da izduvava vazduh pozadi, ali moguce je da je cev zacepljena kojekavim otpadom pa vazduh tesko ili nikako ne prolazi, a tecnost ko tecnost ipak prolazi (prolazila je).
Suma sumaru, zbog širine te cevi i njene dužine, količina antifriza koja dospeva na zadnju klupu je sigurno jako, jako mala. Osim u slučajevima neke veće havarije kada hladnjak pušta prilično mnogo.

Ovo si baš dobro primetio Buzald.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

buzald

Post by buzald »

Goxxy wrote:
buzald wrote:Danas kad je vigmir skinuo onu plasticnu konzolu sto ide oko rucne, rucice menjaca, kopci pojaseva pa sve napred do slavine pojavila se jos jedna plasticna cev (ispod plasticne konzole)koja se prednjim delom kaci na izduv na hladnjaku, a zavrsava tako sto se deli na dva dela i te dva dela zavrsavaju na podu kod zadnjih nogu
...
Suma sumaru, zbog širine te cevi i njene dužine, količina antifriza koja dospeva na zadnju klupu je sigurno jako, jako mala. Osim u slučajevima neke veće havarije kada hladnjak pušta prilično mnogo.

Ovo si baš dobro primetio Buzald.
Dok mi je pustao antifriz pozadi imao sam ga poprilicno. 1-2 dcl na 5-7 dana orijentirno. Mislim bilo je bas tecnosti pozadi. Drzao sam sundjer koji je upijao svu tu tecnost, tapacirung je plivao u tecnosti. A onda odjednom nema vise curenja. A nista nisam radio na autu. i tako mi je u proteklih godinu dana vise puta curio i prestajao curiti, a da ja nisam nista konkretno tad radio nego npr. danas popravim - za 15 dana prestane curiti...

Pero, hvala na savetu.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

dexter

Post by dexter »

kada je vec grejanje kabine u pitanju. meni se zimus desavalo da kada ukljucim grejanje kabine drasticno spadne temperatura motora (dok je grejanje ukljuceno ne postize radnu temperaturu), celu zimu sam vozio ili bez grejanja ili bez radne temperature motora. na kraju sam stavio karton na hladnjak (blam, lada sa kartonom na hladnjaku :( ) da bi se grejali i mi i motor. planiram, da ceo sistem dobro pregledam i ocistim, ko zna cega sve tu nema i u kakvom je stanju. jel imao neko slicnih iskustava?
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ja svake zime stavim karton. isti slucaj i kod mene. bez radne temperature motora, nema ni dobrog grejanja... parce kartona ( A4 formata recimo ) odmah iza hladnjaka i vozim se slatko.
mislim da nema tu sta da se cisti, jednostavno zima je, hladan vazduh ne dozvoljava motoru da se ugreje kako treba. po gradu mi recimo ne treba karton jer su male brzine u pitanju i motor moze da postigne radnu temperaturu . ali posto se ugalvnom vozi na otvorenom i preko 80 km/h, onda se motor dosta hladi i teze postize radnu temperaturu.
to sto tesko postize radnu temperaturu kad otvoris grejanje je sasvim logicno.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

dexter

Post by dexter »

ma meni i po gradu to radi, a zimus kada sam ga spucao od vidikovca do batajnice autoputem preko ostruznice, dete sam morao cebetom da pokrijem da se ne bi smrzlo :evil:
znaci karton mu ne gine i ove zime :!:
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

zamenite termostat,ne zatvara dobro(tojest ostaje otvoren non stop i motor ne može jadnik da postigne radnu temp. a i vi da se ogrejete) preporučujem master sport klase sibirien(otvara na par stepeni kasnije od serijskog i motor diže temperaturu za minut, dva i na -20) posle toga ima da menjate cipele (odlepiće se od temperature) :D
ps. termostat košta oko 5-6 evra i pakovan je u crvenu kartonsku kutijicu sa holohramom i natpisom modela u koje ide ...
smanjena radna temperatura satire agregat a i povećava potošnju :)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

meni je termostat sasvim dobar, zimi cak stavljam termostat koji otvara kasnije ( valjda Ladin ) a preko leta stavljam koji otvara malo ranije da se ne bi pregrejao ( od Yuga ili Golfa, nisam siguran )
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

samara1500

Post by samara1500 »

Mislim Boke da ti pričaš o termoprekidaču, jer termostat nije baš lako zameniti... :D
PS molio bih vas da zabatalite ovu temu dok su ove vrućine, mene evo već boli glava dok čitam...
:mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Post Reply