Teško startovanje pri radnoj temperaturi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
U poslednje vreme mi se javlja jedan problem! Naime kada su mi kola bas zagrejana,i kad ih ugasim i hocu da ih upalim koji minut kasnije,kad pokusam da ih upalim,uopste ne zavergla,nego se cuje samo cvak,i tako nekoliko puta,i malo sacekam i kasnije zavergla i upali. Sada je poceo da se javlja taj problem i kad kola nisu pregrejana! Mislim da to nema veze sa plnom. Sta je uzrok tome?
Samo Samara Srbina Spasava
@samara1500
Ako novi filter vazduha ne popravi situaciju, ja bih ipak pomerio paljenje malo ranije (recimo za oko pola onog podeoka prema + na razvodniku) pa probao kako se ponaša... pomeriš za oko pola podeoka, probaš, ako nema poboljšanja a pojave se značajnije detonacije, vratiš kako je bilo i nikom ništa...
@Pera
Ne treba ti stroboskop,namesti paljenje i provozaj ga.Ako se javljaju detonacije pomeri ga malo (otprilike 1 mm) u plus,ako se cuju jos,pomeri se jos malo.Sustina je da paljenje ide sto vise u minus (na ranije),a da se ne cuju detonacije.
Malo su neusaglasene izjave, dakle ako sam dobro razumeo:
Kada se kaze: pomeri na ranije paljenje, to znaci da reper treba da ide ka + odnosno da se razvodnik rotira u smeru kretanja kazaljke na satu posmatrajuci sa strane kape, a suprotno tome kada se kaze da se pomeri paljenje na kasnije reper ide ka - , rotiranje razvodnika suprotno od kretanja kazaljke na satu.
Za podesavanje na uvo trazimo polozaj sto vise ka + tako da nema detonacija.
Ako novi filter vazduha ne popravi situaciju, ja bih ipak pomerio paljenje malo ranije (recimo za oko pola onog podeoka prema + na razvodniku) pa probao kako se ponaša... pomeriš za oko pola podeoka, probaš, ako nema poboljšanja a pojave se značajnije detonacije, vratiš kako je bilo i nikom ništa...
@Pera
Ne treba ti stroboskop,namesti paljenje i provozaj ga.Ako se javljaju detonacije pomeri ga malo (otprilike 1 mm) u plus,ako se cuju jos,pomeri se jos malo.Sustina je da paljenje ide sto vise u minus (na ranije),a da se ne cuju detonacije.
Malo su neusaglasene izjave, dakle ako sam dobro razumeo:
Kada se kaze: pomeri na ranije paljenje, to znaci da reper treba da ide ka + odnosno da se razvodnik rotira u smeru kretanja kazaljke na satu posmatrajuci sa strane kape, a suprotno tome kada se kaze da se pomeri paljenje na kasnije reper ide ka - , rotiranje razvodnika suprotno od kretanja kazaljke na satu.
-
samara1500
Baš tako...st@meni wrote:Kada se kaze: pomeri na ranije paljenje, to znaci da reper treba da ide ka + odnosno da se razvodnik rotira u smeru kretanja kazaljke na satu posmatrajuci sa strane kape, a suprotno tome kada se kaze da se pomeri paljenje na kasnije reper ide ka - , rotiranje razvodnika suprotno od kretanja kazaljke na satu.
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."