najoB wrote:to mirishe na prejaku smesu plina i vazduha, ako imash onaj shrafic za regulaciju smeshe (do sad u mnogo postova opisivan) izbaci ga i probaj da malo (vrlo malo 1/4 kruga) zavrnesh onaj shraf na isparivacu , a malo pojacash ler gas
Upravo to.
Sad ne moram da čekam 10 min u autu pa da krenem.. Pod sauhom 100-200m i radi savršeno.
Inače, sunđer nije ubačen.
Hvala!
Ovako,planina Jelica-Macvanski Belotic-200 km-sipao za punu bocu(dakle skoro 24 litra(znam da ne moze skroz puna....potrosio 2/3 boce...u povratku,kuda sam ii dosao(ljig ,Mionica,Valjevo,Sabac) sipao u sapcu dopinio bocu do vrha(jer sam malo istrosio po Sapcu)i ostalo 1/4 boce.Iste pumpe su u pitanju(Eko)..
Inace po mom racunu...sada trosi 8,1 litar plina na 100 km.To je u granicama normale,cini mi se.Na benzinu je bila standardna 7,5 litara na 100
Potreban mi je savet ljudi koji duze vreme imaju ugradjen plin u Samaru,dal je neophodno posebno ulje "LP gas"zbog dugovecnosti motora,kako ubrzava,kolika je potrosnja u najgorem slucaju...? Svaki savet mi je od koristi posto su misljenja u mom gradu podeljena a da ugradim nesto u mezimicu a posle da se kajem ne zelim.Hvala u napred.Pozzz
Last edited by Vlada88 on Thu Jul 23, 2009 8:04 pm, edited 1 time in total.
Nije neophodno,sipaj neko kvalitetno i to je sasvim dovoljno.
Potrosnja ti je od 10 - 30% veca od benzina,u zavisnosti od kvaliteta ugradnje,uredjaja,nastelovanosti i celokupnog stanja auta.Da dodam jos i od uslova voznje.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
jos nisi ugradio plin , salim se ugradi opusteno, lajka ce ti biti malo lenja ali to se lako zaboravi onog momenta kad odes na pumpu i on ti vraca kusur od soma dinara jer ne moze stati vise plina u bocu
ne treba specijalno ulje, sipaj neko kvalitetno i to je to, nemoj zaliti pare na ugradju plinskog uredjaja, nadji DOBROG majstora i nek ti ugradi kvalitetne italijanske delove. Veruj mi investicija se isplati posle 12000-15000 kilometara, znaci nesto jace od godinu dana u mom slucaju. Gledaj da ti je struja perfektna u autu i odlicne svecice i neces osetiti neku razliku u radu motora.
kod vas je plin 36 , u NS svi digli cene na 45 dinkica, cccc ciganisanje.
Ja imam onu od 60 lit,ali dosta zauzima od gepeka,da sad ugradjujem,montirao bih onu umesto rez.tocka.Pre 5 godina kada sam ugradio plin,bilo je mnogo manje pumpi,i dosta je znacila.
@dris
Uopste ne mora da bude lenja.Sedi u moju,provozaj je,pa mi reci da li je lenja
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
znam da ne mora biti lenja, meni je posle ugradnje plina bilo bolje je vukla nego na gorivo, ali i trosila 15-16 litara plina. tada je već došao do izražaja deo Piroćanskog gena u meni pa sam malko privrnuo magični šrafić i sada je na oko 10 l /100km
Pera wrote:
Mali off:
kad sam bio u Bosni pre koji dan plin tamo kosta 28 din
Nego da mi skupimo kintu, registrujemo firmu, kupimo cisternu za transport i podzemne cisterne za skladištenje plina i BRATE MILI DA SE VOZAMO ZA 30 KINTI KO SAV NORMALAN SVET.
znam da ne mora biti lenja, meni je posle ugradnje plina bilo bolje je vukla nego na gorivo, ali i trosila 15-16 litara plina. tada je već došao do izražaja deo Piroćanskog gena u meni pa sam malko privrnuo magični šrafić i sada je na oko 10 l /100km
U poslednja 3-4 dana imam velikih problema sa plinom dok auto radi na leru. na benzinu radi dobro na leru,ali sad nikakva podesavanja na onom sraficu,ne pomazu da se ler stabilizuje. Kada pustim gas,obrtaji veoma osciliraju,pa moram da vozim na pola sauha,jer kad ga malo izvucem ni to ne pomaze. Uredjaj je Landi Renzo,ugradjen pre oko 12000km i do sada sam menjao samo filter za vazduh. Sta bi mogao da bude uzrok problema?