Grejanje & hladjenje u kabini
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Grejanje & hladjenje u kabini
Vidim da svi imaju slicne probleme u vezi grejanja ili hladjenja pa me interesuje da li neko ima ovakav problem.
Naime, ovih dana pri voznji, kada je sve prebaceno na hladjenje u kabini, desava mi se da se odjednom ukljuci grejanje pa ocu da "izgorim" dok vozim!!!
Kada onu nesrecnu komandnu jedinicu (slavina grejaca ili kako je vec zovu) na centralnom delu iznad sata blago "osamarim" ponovo prebaci na hladjenje i sve je ok.
Posto je ovo pocelo ucestalije da se desava interesuje me da li je, posto na udarac reaguje, to zaista do te centralne jedinice iznad sata ili ima veze sa regulatorom temperature u kabini (na sredini krova).
Pozdrav
Naime, ovih dana pri voznji, kada je sve prebaceno na hladjenje u kabini, desava mi se da se odjednom ukljuci grejanje pa ocu da "izgorim" dok vozim!!!
Kada onu nesrecnu komandnu jedinicu (slavina grejaca ili kako je vec zovu) na centralnom delu iznad sata blago "osamarim" ponovo prebaci na hladjenje i sve je ok.
Posto je ovo pocelo ucestalije da se desava interesuje me da li je, posto na udarac reaguje, to zaista do te centralne jedinice iznad sata ili ima veze sa regulatorom temperature u kabini (na sredini krova).
Pozdrav
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ako ti je temperatura postavljena u krajnji lijevi položaj (plava točka, dakle hlađenje), onda, bez obzira kakav signal daje senzor temperature u kabini, on bi morao ubacivati samo vanjski (hladni) zrak. Tako da je najvjerojatnije do te centralne jedinice.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
-
SinisaKrisan
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Ista stvar je bila kod mene...sundjerasti deo se zaglavljuje i treba udarati da se pokrene.
Pre neki dan se bas fino zaglavila i hteo da mu malo "pomognem" pa sam gurnuo klapnu.Sad ne okrece klapnu uopste i duva mi samo hladno,motorcic radi i hoce da digne klapnu,ali kao da preskace i samo cima klapnu.Sta bih ja trebao da menjam?Dobro bi bilo da nabavim,pre nego sto sve razmontiram...
Pre neki dan se bas fino zaglavila i hteo da mu malo "pomognem" pa sam gurnuo klapnu.Sad ne okrece klapnu uopste i duva mi samo hladno,motorcic radi i hoce da digne klapnu,ali kao da preskace i samo cima klapnu.Sta bih ja trebao da menjam?Dobro bi bilo da nabavim,pre nego sto sve razmontiram...
-
SinisaKrisan
Samo da dodam da posle prve zime imam ugradjenu aluminijumsku klapnu, originalna plasticna nije izdrzala ni jednu zimu i neverujem da bi tu trebalo traziti problem. Naravno sve je jos tada zamenjeno. Imam utisak da je ona centralna jedinica prolupala jer poneki put dok auto stoji cuje se kako se klapna pomera, malo u jednom smeru malo u drugom!
Najgore je, kada znate da je sve prebaceno na hladjenje, odjednom pocne da duva topao "vetric" iz vent. otvora a vi pomislite da vam nije dobro, naglo se znojite itd...
Lade su cudo!!!
Najgore je, kada znate da je sve prebaceno na hladjenje, odjednom pocne da duva topao "vetric" iz vent. otvora a vi pomislite da vam nije dobro, naglo se znojite itd...
Lade su cudo!!!
- altinjanin
ako je crkla ta unutrasnja jedinica,skupa je ko djavo/mislim da je oko 11000/ ja pitao u auto ladi...ali mi nije jasno,ok,ta klapna je sad aluminijumska/i ja sam je menjao/ zasto duva toplo..probaj da vrtis to cudo,da li uopste uvlaci hladan vazduh?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
on u startu uduvava u kabinu hladan vazduh i tako do nekog odredjenog vremena dok u jednom trenutku sam ne prebaci tj otvori klapnu i topao vazduh krene u kabinu. Znaci sve je prebaceno na hladjenje i ja tu nista ne diram a on sam otvara i zatvara klapnu.
Prilicno neprijatno u ove vrele majske dane ali je dobro sto se na "udarac" sve vrati u normalu. nije bas o glavu za menjati ako je cena toliko visoka, mada to zavisi od radnje do radnje.
Prilicno neprijatno u ove vrele majske dane ali je dobro sto se na "udarac" sve vrati u normalu. nije bas o glavu za menjati ako je cena toliko visoka, mada to zavisi od radnje do radnje.
Imaosam isti problem kao i ti.. saosecam se sa tobom ali na tvoju srecu a i moju resio sam ga
. Kao sto sam negde gore procitao, ako ti je postavljen prekidac na krajnji levi polozaj mora da hladi i obrnuto. skini lepo one resetke na centralnom stubu kuda ti ulazi vazduh i tu ces videti kako se ponasa ta klapna, tj. da li je zaglavila ili sta vec. Ja mislim da ti imas isti problem kao i ja tj da je sve to u redu samo te centralna jedinica, tj. to gde podesavas temperaturu zeza. Ja sam to popravio tako sto sam je otvorio i tu plasticnu plocu iz nje prikacio bez kucista na nju pa cackao i shvatio da nema kontakt na jednom mestu, tj kad je stisnem u jednom cosku sve radi normalno a kad pustim brljavi tako kao tebi. Samo sam prelemio sve te lemove u tom delu i od onda mi radi 100% ok. Mislim da je 99,9% to i kod tebe problem, pa lemilicu u ruke i popravka..
Ja sam problem resio tako sto sam otisao i kupio novu centralnu jedinicu (3.200 din) jer uskoro putujem, a staru cu natenane da pregledam i prelemim ako bude trebalo. Ova nova nije nijednom prebacila sama na grejanje!
Ostaje i dalje problem sa filterom polena koji kad je vlazno vreme ne ubacuje nista u kabinu a ventilator radi bezveze.
Ostaje i dalje problem sa filterom polena koji kad je vlazno vreme ne ubacuje nista u kabinu a ventilator radi bezveze.
- altinjanin