Samara za delove???

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

djape1977

Post by djape1977 »

pod haubom je sve na broju osim posude za pranje stakala koja je pukla. motorcic za pranje radi.
suspleh ispod motora je na svom mestu.

Image

motor radi odlicno, pali "na pola kljuca" topao i hladan, bez gasa. karburator radi dobro, normalno prima gas, ne gasi se, mozda je malo nizi ler za moj ukus.
ne pregreva se i ne curi voda nigde, ventilator se pali kad treba i ne dere se.
mastan je oko cepa za ulje i oko razvodnika paljenja. ima malo dima na iberlaufu. ne cuju se ventili ni bregasta. zvuci zdravo.

anlaser radi odlicno. alternator radi. gori crvena lampica za akumulator ali voltmetar pokazuje preko pola skale. nivo goriva ne pokazuje i ne radi zuta za gorivo kao ni pokazivac temperature motora. ima neke gremline u instrument tabli ili tabli osiguraca.
kvacilo je ok, ne isklizava, ne trese, ide lagano pedala.
menjac je odlican. pogadja brzine bez frke. ne cuje se. ja sam navikao na fiatove menjace za zadnji pogon koji su ultra precizni i po mojim kriterijumima ovaj je sasvim ok.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Image

Image

Image
Image
Image

Image
Image
Image
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

...desna strana:
prednje desno krilo malo ulubljeno, moze se opeglati bez frke, nije trulo. desna vrata ogrebana. brava i mehanizam prozora rade. zadnje desno krilo malo ulubljeno.
leva strana: prednje krilo ok. vrata natrula. idu na drugu samaru koju ortak limar sad radi, njena udarena, crvena, bice tu za cerupanje. staklo se pri podizanju naginje unapred. brava radi. zadnje krilo ok.

prednji branik iskrivljen, nije pukao. probacu da ga ispravim. maska i plastika ispred haube i krila delimicno oljustena farba, nisu deformisani.

levi far kao nov. menjan. desni far upotrebljiv. migavci ok. hauba odlicna. na sofersajbni ima malo tragova od brisaca, nije pukla. svi kederi oko stakala ok. sva bocna stakla ok. zadnja sajbna ok, ne znam za grejace. levi retrovizor ok, desni nije ni imala.

trapovi utegnuti. nema ni trunke lufta u volanu. amortizeri i opruge perfektni.
servo kocnica radi, neko ko ima vise iskustva sa samarom ce vec proceniti jel vredan paznje. koci kilavo, nije ni cudo posle dugog stajanja, sigurno su diskovi zardjali.
j***** auto bez kardana

samara1500

Post by samara1500 »

jupii, ima lajsne i one plastike na glavčinama :D
felne su baš tužne, ali ako ta korozija nije otišla mnogo u dubinu - može (valjda će makar 2 biti malo bolje od ove slikane)
dodajem svom spisku i metlice svih brisača (ako budu bolje od mojih) i zadnje opruge (možda i sa sve amortizerima, ako se neko nije već prijavio za njih)
ne reče ništa za auspuh, da li je original (prohrom) zadnji lonac? baš bi mi leglo...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

djape1977

Post by djape1977 »

1. plastike na glavcinama su sve 4 na mestu i citave.
2. felne - ja bi ih zicanom cetkom i bilo kakvom bojom posle. za zimske gume su upotrebljive
3. amortizere oce goxy, pa vidi sa njim.
4. opruge su odlicne, i zadnje i prednje. lajka bas stoji kako treba.
5. e ako su rusi u originalu stavljali prohromski zadnji lonac na samaru onda mene mozete da zovete Nabukodonosor! prohromski lonac bi trajao duze od auta. u svakom slucaju truo je i raspadnut.
j***** auto bez kardana

samara1500

Post by samara1500 »

ma bili su lonci ekstra na nekim samarama, da li baš prohrom nisam 100% siguran, ali jeste nešto što (skoro uopšte) ne korodira... samo cevi bile obične pa istrule. Moj ćale genije to sve bacio pre 7-8 god, i sad samo menjam i varim svaki čas... ovaj put bi mi trebao samo lonac, bez cevi, ovaj moj malo zinuo...

djape1977

Post by djape1977 »

dzaba ti, na ovoj je truo. pola ga nema
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Imaju Samare prohromske lonce fabricki,moj je jos originalni.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Ma i moj je originalni (86' god.) ali nesto nisam bas ubedjen da je od prohroma, vec mislim da je nesto kao pocinkovan ili tako neka malo kvalitetnija zastita stavljena, ali opet kad pogledam njemu je 23god a josh niput nije ni krpljen, danas cu bas da probam dal ga privlaci magnet.... :?
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Pera

Post by Pera »

Djape kakva je instrument tabla i jel joj radi onaj sat i sajla za parcijalnu kilometrazu?

djape1977

Post by djape1977 »

brzinomer radi, nisam se setio da gledam parcijalnu kilometrazu. ima neke elektricne gremline. dal' je zbog table ili osiguraca ili gubi kontakte u instalaciji jer je dugo stajala, u svakom slucaju gori sve vreme crvena lampica za akumulator a pokazuje oko 14v i ne prazni akumulator, cajger za gorivo je mrtav i zuta za gorivo ne radi, temperaturu podigne na max 60 stepeni a u voznji se ventilator hladnjaka pali i gasi sto znaci da se motor definitivno greje preko 60. na tebi je da procenis treba li ti
j***** auto bez kardana

samara1500

Post by samara1500 »

e pa Pero, provezi 100m i znaćeš da li radi, znači... moraš da se pojaviš na akciji! :D

djape1977

Post by djape1977 »

update:
i dalje pali bez greske.
oba fara su ispravna samo su od razlicitih proizvodjaca.
naslon zadnjeg sedista nije ni za q****, propao je od sunca.
gume jos nisu ispustile, znaci ok su kao i felne.
sofersajbna ima par ogrebotina na desnoj strani od istrosenih metlica brisaca. upotrebljiva je mada ne i savrsena.
nebo je savrseno.
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Znaci tesko,nisam u Bg-u,pa se nadam da vam nece biti frka da skinete ono sto sam trazio :),ali ako bude sledeca Samara kod Djapea,racunajte na mene sigurno,a ispade mi drugi problem,ali o tome u drugoj temi :roll:

djape1977

Post by djape1977 »

da malo obnovimo temu:
imam ovih dana mogucnost ponovo da se dokopam dve samare. jedna je bez motora a druga kompletna radi pali ide i ima plin. ova sa plinom ima papire, za drugu jos ne znam. ima li zainteresovanih?
j***** auto bez kardana

Post Reply