Cudan zvuk motora
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
a sta mislis o menjacu kao izvoru tog zvuka? Mislim da i u njemu postoje delovi koji se stalno okrecu i koji bi mogli da prave te zvuke/buku.
I, da lupnem nesto, postoji li mogucnost da negde u ili kod filtera za ulje nastane zacepljenje pa da taj huk proizvodi ulje koje tesko prolazi kroz suzeni kanal?
Kakav je zvuk u pitanju, vise kao kad se cuje lager ili vise kao posledica vibracija (kao kad vibrira neka prazna posuda ili tako nesto)ili nesto trece?
I, da lupnem nesto, postoji li mogucnost da negde u ili kod filtera za ulje nastane zacepljenje pa da taj huk proizvodi ulje koje tesko prolazi kroz suzeni kanal?
Kakav je zvuk u pitanju, vise kao kad se cuje lager ili vise kao posledica vibracija (kao kad vibrira neka prazna posuda ili tako nesto)ili nesto trece?
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk
pa, da ti otkrijem tajnu, ima samo jedan nacin da budes siguran.
kreni redom, od onoga na sta sumnjas, a ja bi krenuo odozgo, od bregaste. skini zupcasti kais, nategni i iscimaj svaki deo, ako nije tu, idi dalje, skidaj karter, radilicu, jbg, samo ako krenes redom imas sanse da nadjes.
sve i da rastavis motor bez veze, cela steta ti je garnitura dihtunga i dan posla
kreni redom, od onoga na sta sumnjas, a ja bi krenuo odozgo, od bregaste. skini zupcasti kais, nategni i iscimaj svaki deo, ako nije tu, idi dalje, skidaj karter, radilicu, jbg, samo ako krenes redom imas sanse da nadjes.
sve i da rastavis motor bez veze, cela steta ti je garnitura dihtunga i dan posla
j***** auto bez kardana
-
samara1500
e, pa slično je izgleda kao kod mene što je bilo, mada rekao bih više zujanje nego vibracija.. kao što rekoh uglavnom se javljalo na višim obrtajima... u zadnje vreme nestade skroz!
ostalo mi je samo blago lupkanje, po svoj prilici ventila, dok se motor ne zagreje. Na koliko vi štelujete ventile? Meni je to rađeno pre nekih 30-35000...

ostalo mi je samo blago lupkanje, po svoj prilici ventila, dok se motor ne zagreje. Na koliko vi štelujete ventile? Meni je to rađeno pre nekih 30-35000...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
-
samara1500
Update teme:Videvsi da u glavi,u kucistu bregaste ima malo lufta,zamenio sam celu glavu,nastelovao ventile i zvuk se opet cuje
Ponestaje mi ideja,da li bi neko mogao da zna sta bi jos moglo da bude?
Jedino sto mi pada napamet i sto je preostalo je radilica i klipnjace...
Ponestaje mi ideja,da li bi neko mogao da zna sta bi jos moglo da bude? Jedino sto mi pada napamet i sto je preostalo je radilica i klipnjace...

Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Klip nisam vadio,ali nema nikakvog lufta u klipnjaci ili slicno,stublina je odlicna,nema nikakvog risa ili nekog drugog traga ostecenja.
Kao sto sam i pre rekao,probao sam ponovo onu metodu sa drvetom ili srafcigerom,i zvuk se cuje na vise mesta,tj i u sredini i gore,a rekao bih malo u karteru,tako da vise ni sam nisam siguran odakle je,jedno je sigurno,a to je da je sa leve strane motora,bio sam ubedjen da je glava,al jbg...
Da ne tupim,nadam se da cu je sutra sastaviti i ako to ne pomogne vise ne diram nista,ici ce tako
Kao sto sam i pre rekao,probao sam ponovo onu metodu sa drvetom ili srafcigerom,i zvuk se cuje na vise mesta,tj i u sredini i gore,a rekao bih malo u karteru,tako da vise ni sam nisam siguran odakle je,jedno je sigurno,a to je da je sa leve strane motora,bio sam ubedjen da je glava,al jbg...
Da ne tupim,nadam se da cu je sutra sastaviti i ako to ne pomogne vise ne diram nista,ici ce tako