Startovanje posle kiše...

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

samara1500

Startovanje posle kiše...

Post by samara1500 »

E pa jutros stvarno popizdeh najstrašnije... Inače, odavno mene to zeza, ali sad mi se baš smučilo i moram nekako pokušati da to rešim!
:evil: :evil: :evil:
Elem, šta je problem? Posle vožnje, ako ostavim auto napolju i ako pada kiša duže od 7-8 sati posle toga nema šanse da upali, ma jednostavno nema. Bez gasa, sa gasom, bez sauha, sa sauhom, ništa! Kao da si izvukao srednji kabal iz bobine, pa vergla (inače sasvim normalno) u prazno. Kako sam samo jutros ispizdeo zbog toga... a i nije bila neka preterana kiša, onako po malo padala, mada pretpostavljam celu noć.
Pogledam motor, sve uglavnom deluje suvo, osim anlasera koji jeste bio malo poprskan odozdo, ali on ionako vergla potpuno normalno. Inače, to mi se uvek desi kada negde žurim pa nemam vremena za istraživanje dal' baca varnicu, dal' ne baca i sl. Ako kiša stane, posle 5-6 sati upali kao mina, kao da ništa nije bilo...
:roll:
Da li je neko od vas imao ovakav i kako ga je rešio? Da li je moguće da je sve do loših kablova? Imam neke silikonske, ali dosta stare i pomalo stvrdnute, inače nameravam da ih zamenim... čuo sam za neke "Tesla" da su sasvim ok, a i ovde ih je mislim neko pomenuo.
Sve drugo treba da je ok, bobina je BOSH-ova, svećice nove NGK, razvodnik komplet star neke 2 godine, komutatori su zamenjivani, akumulatori, kao i ovi drugi delovi u međuvremenu zbog drugih stvari, a ovaj problem je ostajao i ostajao... Ranije, kao da je malo davao neke znake života, kao da ima šanse da ipak upali (mada je bilo uvek bez uspeha) ali danas evo ništa, kao da si ga skroz iskopčao sa struje. Da napomenem, problem se nikad ne javlja po snegu (koliko god padao), a kad je topao motor možeš da ga provezeš i kroz najveću baruštinu i ništa. Ali ako se ohladi pa pokisne...
:x
PS probao sam ja i da prebrišem (spolja) razvodnik, bobinu, kablove i svećice, i opet ništa! ...a i uvek deluje 90% suvo, tek malko možda bude neke vlage mestimično...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Raziel

Post by Raziel »

samo mi jedno para na pamet, a ti probaj pa vidi da li je to. razvodnu kapu skini i ocisti kontakte, ravodnu ruku stavi novu. imao sam slican problem i do toga je bilo.
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

samara1500

Post by samara1500 »

I ja sam razmišljao o tome, s obzirom da mi i novi razvodnik sad propušta ulje (doduše ne mnogo). Izgleda mi ne gine rasturanje istog i zamena onog semeringa na osovini...
Mada, imao sam ja ovaj problem i kada je novi razvodnik tek bio montiran - znači pre nego se zamastio. Ruku sam već ubacio novu (Facet) prošle god kad me zezala bobina pa nisam odmah skontao šta je...

Pera

Post by Pera »

Ne bi bilo lose da zamenis raz. kapu.Ona ti je 90 %
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

samara1500

Post by samara1500 »

Videću kako će biti kad očistim i sredim razvodnik, ako to ne uspe probaću da ubacim i drugu kapu, ova iako stara samo 2 god nešto baš jadno deluje... no videćemo unutra kakva je. Da l' je moguće da svo to ulje po razvodniku nekako veže vlagu pa me to j.be, ne znam. Evo danas nije padalo mnogo kiše, upalio sam normalno i vozio 3 puta s prekidima od 3-4 sata i sve je bilo ok... ali kad god ostane da kisne 6-7 sati nema šanse da upali, ali šanse nema...
:evil: :roll:

Zoran021

Post by Zoran021 »

Dešava se i na mojim kolima kad ih odnesem na pranje pa ne mogu da upalim ni pod razno.Zamenio sam i kablove misleći da je zbog njih,ali nije.

samara1500

Post by samara1500 »

Kapa je izgleda mnogo bolji kandidat za ovaj problem, mada je moguće i da onaj davač razvodnika pobrljavi kad ovlaži. Probaću njegov džek da zalijem (crvenim) silikonom, pa da vidim šta će biti... Inače od dvojice samardžija (ne odavde) sam slušao o sličnom problemu ranije, mada mi se čini da je to kod mene baš preterano. Recimo, ja moram da čekam bar 4-5 sati od kad stane kiša, pa tek onda da uopšte nešto pokušam...

Pera

Post by Pera »

samara1500 wrote:Kapa je izgleda mnogo bolji kandidat za ovaj problem, mada je moguće i da onaj davač razvodnika pobrljavi kad ovlaži. Probaću njegov džek da zalijem (crvenim) silikonom, pa da vidim šta će biti... Inače od dvojice samardžija (ne odavde) sam slušao o sličnom problemu ranije, mada mi se čini da je to kod mene baš preterano. Recimo, ja moram da čekam bar 4-5 sati od kad stane kiša, pa tek onda da uopšte nešto pokušam...
Da si u Engleskoj na..bo bi :lol: :lol:

djape1977

Post by djape1977 »

neki kontakt zeza stvar. kondenzuje se vlaga iz vazduha i pravi kratak spoj. imao sam taj problem na f131.
j***** auto bez kardana

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Onaj kabal od kape do komutatora vuče vlagu, pa treba zadihtovati dobro na oba kraja ( kolega uradio sa unom - zalio silikonom i nikad ga više nije zezalo).

samara1500

Post by samara1500 »

Na Samari što smo rasturili, onaj mali džek na razvodniku mnogo je bolje dihtvoao od mog i dosta sam ga teže skinuo. Moj se samo malo povuče i odma' spada...
:mrgreen:
Prepakovaću ga na svoje kablove, a posle prve (ozbiljnije) kiše javljam šta je bilo. Kablove svećica neću još da menjam, baš da vidim da li me je samo ovo j.balo, ako se ispostavi da jeste biće velika sramota za jednog električara...
:D

vigmir

Post by vigmir »

Evo danas je kisa padala ceo dan, pa reko da proverim jesi li pronasao zezalicu o kojoj si pisao?

samara1500

Post by samara1500 »

ma ne pitaj me ništa, nisam od posla stigao to da zamenim. Danas sam vozio auto pre podne, a problem će se sigurno javiti sutra ako nastavi ovako da pada celu noć...
:evil:
tako ti je to kod mene, i veš mašina jedva da radi a bojler palim na "foru"... :mrgreen:

tokalenko

Post by tokalenko »

sta bi sa paljenjem posle kise? jel resen problem i kako?
desava mi se identican problem opisan u prvom postu. :evil:
pozdrav

somile

Post by somile »

Meni se isto dogadja da kad perem auto nece da upali, samo vergla bezveze. Meni kondenzuje vodu na razvodnoj kapi ili vec nekako voda dospe dotle. Kada stavim kesu preko kape tokom pranja upali normalno.

Post Reply