Elem, šta je problem? Posle vožnje, ako ostavim auto napolju i ako pada kiša duže od 7-8 sati posle toga nema šanse da upali, ma jednostavno nema. Bez gasa, sa gasom, bez sauha, sa sauhom, ništa! Kao da si izvukao srednji kabal iz bobine, pa vergla (inače sasvim normalno) u prazno. Kako sam samo jutros ispizdeo zbog toga... a i nije bila neka preterana kiša, onako po malo padala, mada pretpostavljam celu noć.
Pogledam motor, sve uglavnom deluje suvo, osim anlasera koji jeste bio malo poprskan odozdo, ali on ionako vergla potpuno normalno. Inače, to mi se uvek desi kada negde žurim pa nemam vremena za istraživanje dal' baca varnicu, dal' ne baca i sl. Ako kiša stane, posle 5-6 sati upali kao mina, kao da ništa nije bilo...

Da li je neko od vas imao ovakav i kako ga je rešio? Da li je moguće da je sve do loših kablova? Imam neke silikonske, ali dosta stare i pomalo stvrdnute, inače nameravam da ih zamenim... čuo sam za neke "Tesla" da su sasvim ok, a i ovde ih je mislim neko pomenuo.
Sve drugo treba da je ok, bobina je BOSH-ova, svećice nove NGK, razvodnik komplet star neke 2 godine, komutatori su zamenjivani, akumulatori, kao i ovi drugi delovi u međuvremenu zbog drugih stvari, a ovaj problem je ostajao i ostajao... Ranije, kao da je malo davao neke znake života, kao da ima šanse da ipak upali (mada je bilo uvek bez uspeha) ali danas evo ništa, kao da si ga skroz iskopčao sa struje. Da napomenem, problem se nikad ne javlja po snegu (koliko god padao), a kad je topao motor možeš da ga provezeš i kroz najveću baruštinu i ništa. Ali ako se ohladi pa pokisne...
PS probao sam ja i da prebrišem (spolja) razvodnik, bobinu, kablove i svećice, i opet ništa! ...a i uvek deluje 90% suvo, tek malko možda bude neke vlage mestimično...