Lada Žiguli 2103

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

djape1977

Post by djape1977 »

pa i nije ok. teoretski, brze ce da rasturi gumicu na toj strani gde je manje uvucena. otpusti srafove na nosacima balans stangle i na viljuskama gde se kaci stangla pa cekicem natuci u stranu da bude jednako. ne skidaj srafove skroz. uzmi veliki cekic.
a onda ces verovatno otkinuti neki od srafova dok budes otpustao, ustanovices da su gumice propale od starosti ... kad bolje razmislim ... bolje nista ne diraj. :mrgreen:
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

:lol: :lol: :lol:
Ваз 2103, 1979.

spasoje

Post by spasoje »

Red je bio da okačim par fotografija. Grubi radovi su završeni, i od tada je u garaži. Novac za farbanje nikako da skupim.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

;)

spasoje

Post by spasoje »

Nije moja, ali sam je fotografisao kao lep primerak. :lol:
Ваз 2103, 1979.

kosta978

Post by kosta978 »

Kraj gde si slikao onu ladu gore mi je poznat, imam druga koji živi tu dole niz ulicu. Čini mi se da sam video tu ladu jesenas kad sam dolazio do Majdanpeka

spasoje

Post by spasoje »

Tačno. Blizu Zanatskog centra. To je Lada jednog funkcionera, nekadašnjeg. Ko ti je drug? Ovo je mali grd, zato pitam. :D
Ваз 2103, 1979.

spasoje

Post by spasoje »

Image
:D Jesenji ambijent.

djape1977

Post by djape1977 »

nesto ti ta zadnja hauba nije lepo upasovana cini mi se, ovako sa strane gledano, kako si slikao.
gledaj da ti ne kisne auto mnogo pre nego sto to ofarbas, ta crna i crvena osnovna boja nije bas neka zastita od vode. za godinu dana sve to zardja ako se ne ofarba zavrsnom farbom.
inace, hvala bogu da vidim da neko radi limariju kako treba, da menja cele sekcije karoserije. muka mi je od fleka i zakrpa
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Hvala, Peđa. :) Nije ni jednom pokisla. Farbam je uskoro, kad prođe ispitni rok. A do tada se uteže. :D
Ваз 2103, 1979.

djape1977

Post by djape1977 »

jesi li menjao i donji deo prednjeg veznog lima?
bice to sasvim lep primerak samo ako se ljudski ofarba
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Jesam menjao prednji vezni lim. Nažalost, nisam imao novca za nova zadnja krila. Ona su pri dnu malo propala. Što se farbanja tiče, skupio sam par stotina evra, da se to lepo odradi sa špric gitom i ljudskom pripremom. Nažalost, bez komore, jer mi nedostaje novac. A počela je da mi troši ulje. Desno krilo je od 2106, ali ipak se nešto ne uklapa. Kada skrenem sasvim levo, kada je uspon ili nizbrdica, nešto tare od njega. Gume su zimske i sasvim su blizu krila. Mada se dok 2103 stoji, ne dodiruje ga guma.
Inače, mnogo mi znače tvoji pozitivni komentari, jer znam da nepristrasno sudiš. :)
Ваз 2103, 1979.

djape1977

Post by djape1977 »

pa jesu li zakrpljena ta zadnja krila sada? pretpostavljam da su trula dole iza tockova, to im je rak rana.
sto se prednjeg krila tice, uhvati jos nekog drugara da sedne na prednji deo aauta a ti pogledaj onda gde kaci. na zalost nista neobicno, sasvim je redovna pojava da nov deo ne odgovara u potpunosti po dimenzijama i da mora da se doradjuje da bi leglo sve kako treba. kada ustanovis u cemu je problem - pravac nazad kod limara na reklamaciju i doradu.
farbanje: posto ce ici bez komore, obavezno uzmi akrilnu boju. nista duga, helios itd... spricanje u bar 2 sloja, pa 10 dana posle farbanja na poliranje.

koliko ulja trosi? koje ulje je u motoru? kad si ga poslednji put menjao? kad se zagreje motor, odvrni cep za ulje na poklopcu glave i pogledaj ima li dima gore. skini crevo iberlaufa pa pogledaj ima li dima tu. izvuci sipku za ulje i vidi dimi li tu? sve to jedno po jedno dok je upaljen motor.
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Trula su uzduž, tačno na mestima gde su bila spojena sa ostatkom karoserije. Srećom, to se nije širilo na ostatak vozila. Nego, imam Valvoline 15 W 40. Menjano pre 2000 km. Inače, ja je vozim isključivo po lokalu. Ali čudno je to što je posle 300 km, spala na min sa sredine. Sada sam dolio malo ispod maksimuma i čekam. :D Nema dima na poklopcu glave, niti na iberu, niti, na otvoru merača. Ali se primećuje na auspuh kad je palim ujutru. Sumnjam da su samo gumice da bi toliko trošila. Nemam para za generalnu, tako da će to morati da pričeka.
Ваз 2103, 1979.

djape1977

Post by djape1977 »

ako je los kvalitet ulja oce potrosnja ulja da ode nebu pod oblake. sipaj sledeci put neko ulje od min. 500din/litar pa vidi onda kako se ponasa. ako i onda trosi - generalka.
j***** auto bez kardana

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

obavezno uzmi akrilnu boju
Ja sam litar akrilne boje platio 3800 :shock:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Post Reply