Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

dejo

Post by dejo »

Pokušaj da prešteluješ ručnu kočnicu. Pogledaj i u kakvom ti je stanju sajla ručne.

samara1500

Post by samara1500 »

na koju polugu naležu gurtne? na onu od ručne? ako da, obavezno popusti ručnu... pa to se uvek radi nakon zamene gurtni, ako je u prošlosti zatezana (a najverovatnije jeste) prateći trošenje starih obloga!
ako se ispostavi da je do ovoga, choksi, razočaraćeš me totalno... :lol:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

raskacio sam rucnu,ali se pregreva ko nenormalna izgleda da ne vracaju klipovi pa cu sutra da menjam i cilindre pa cu videti.

samara1500

Post by samara1500 »

pokušaj prvo da prisilno sabiješ cilindre, recimo onom stolarskom stegom ili nečim sličnim... proveri i tu polugu od ručne, da li načeže na gurtne gde treba, a moguće je i da iste zahtevaju lagani "tuning" brusilicom na tom mestu...
:mrgreen:

choksi

Post by choksi »

samara1500 wrote:pokušaj prvo da prisilno sabiješ cilindre, recimo onom stolarskom stegom ili nečim sličnim... proveri i tu polugu od ručne, da li načeže na gurtne gde treba, a moguće je i da iste zahtevaju lagani "tuning" brusilicom na tom mestu...
:mrgreen:
Zamenjen jedan koč.cilindar (1100din vaz) i obrađeni paknovi brusilicom- onaj metalni deo na koji je zalepljena obloga je kačio doboš (skinuo 3mm i sad je ok.Međutim sajla ručne sa desne strane nemože da se otpusti dovoljno da ne nateže malo polugu (otpustio sam ručnu tako da se sajla drži na samo pola loze matice).

samara1500

Post by samara1500 »

ok je malo da nateže, samo da ne češu obloge doboš. ako je ručna previše labava može se desiti da sklizne sajla s poluge. trebalo bi da hvata već oko 3ceg zuba, ako hvata kasnije slobodno ti to još malo zategni.
;)
inače, tamo ima 2 matice a ako nema mesta za obe stavi bolje onu s plastikom inače će ta sigurno spasti, a ako te navataju po novom zakonu bez ručne, qq... :shock:

PS kakve su to gurtne, čoveče... ili doboši? :?

choksi

Post by choksi »

Ma gurtne su paknovi (šoferska terminologija).inače spremam se da uradim poprečni presek cilindra da konačno ustanovimo razliku sa kečevim.

samara1500

Post by samara1500 »

nisam rekao zbog termina, nego kakvi su to delovi kod kojih se mora skinuti 3mm :shock:

BU

Post by BU »

Jel cuo neko za Master Sport korektor kocenja tj. 5ti kocioni? Vidim da ste sve od njih nahvalili, pa ne vidim razloga da i on ne bude OK. Posto mi je receno da je marka Master a ni za sta drugo nisam cuo osim za MS.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Danas kad sam krenuo autom do grada,zacuo sam neku skripu kod prednjeg levog tocka,koja je vremenom postajala sve jaca! Zvuk je kao kad se trlja metal o metal. I kad sam dosao kuci,skinuo sam tocak,I kad se zavrti ono u sredini,cuje se skripa. Odem ja do majstora,I tamo,kad je skunuo tocak I malo vreteo ono levo desno nije se cula skripa. Rekao mi je da kupim samo manzetne za zglobove I grafitnu mast! Pa da pitam,da li je moguce da se samo zbog toga cuje ta skripa???

Zna li neko koliko kosta homokineticki zglob za Samaru,zelim sve da promenim,kad vec nije u redu?

buzald

Post by buzald »

da ti se nisu plocice istrosile? kociona klesta zaglavila?
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Majstor mi je rekao da je zglob 100%. . .
Samo Samara Srbina Spasava

Pera

Post by Pera »

Hom.zglob ti je od 1800 do 2500 din.
Mislim da to nema veze sa zglobom.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sasar

Post by sasar »

Možda je upao kamenčić između diska i zaštitnog lima, kod mene je to bio dva uzrok škripanja kako si to opisao Gago.
Hom.zglob ne menjaj ako je dobar.

samara1500

Post by samara1500 »

sasar wrote:Možda je upao kamenèiæ izmeðu diska i zaštitnog lima, kod mene je to bio dva uzrok škripanja kako si to opisao Gago.
Hom.zglob ne menjaj ako je dobar.
i kod mene je bila ista priča, par puta ali uvek zimi (rizla)
Hom. zglob, osim ako nije odavno skroz pukla manžetna, teško da se toliko baš osušio da škripi...
:?

Post Reply