Spisak za rasturanje lajke kod peđe

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

djape1977

Post by djape1977 »

Tu školjku treba slikati za onu temu gde su pojedinci pljuvali po Samari i tvrdili kako je njena limarija jednako loša kao na Zastavinim vozilima...
jes, ali taj auto sto smo rasturili je presao 49.000km i jos je zasticivana limarija voskom ili smolom, verovatno kad je bio nov. i kad bi zastavu tako zastitio odmah bila bi ok posle 49.000km.

A i ti, Peđa, priznaj da si posle rasturanja ove Samare malo promenio svoje mišljenje o kvalitetu ovog automobila! Ovde mislim najpre na udobnost i stabilnost, jak prednji trap, precizan menjač, izdržljiv motor...
naprotiv. u pitanju je bio jedan od jako retkih primeraka samare u dobrom stanju koji sam u zivotu video. isti dan sam video jos 10 samara, vasih koji ste ucestvovali u akciji, i jedino je vojvodina ok ali ni ona nije puno presla i goxyjeva a ona je radjena od glave do pete. ostale su, bez uvrede, srednje zalosne. jesu bolje od zastave, to svakako.
sto se menjaca tice, sedi i provozaj bilo koju staru ladu sa zadnjim pogonom pa ces videti sta je precizan menjac. i ne postoje caure koje se trose i poluge koje se krive. o menjacima u fiatima sa zadnjim pogonom da i ne govorim.
ako hoces fer poredjenje u smislu da je prednji pogon i da je sistem izmedju rucice i menjaca slicne konstrukcije, sedi u mazdu 626 staru 20 godina, kao i prosecna samara, pa ces videti sta je menjac.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

sto se tice poredjenja izmedju samare i 2101...07 pa po meni kvalitet je slican, a sve ostalo je toliko razlicito da ne vredi pricati. klasika je italijanska konstrukcija sa pocetka 60tih a samara je kompilacija tehnickih resenja sa pocetka 80tih. e sad ko sta vise voli...
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

otisli danas jos neko delovi prednjeg trapa, sistem ventilacije, ventilator hladnjaka, zadnje kocnice...

ostalo jos:
hladnjak motora - odlican
mali hladnjak(grejac kabine) - odlican
zadnje stopaljke - jedna malo osecena druga odlicna
glava motora 1.5
ceo motor 1.3
alternator - odlican
rezervoar - nije curio
jos dosta sitnica...
j***** auto bez kardana

outsider

Post by outsider »

Burazeru se malopre zapalila samara (sprecili smo sirenje pozara van motornog prostora) i sad mu trebaju stvari koje su izgorele (elektricna instalacija, servo, creva, razvodnik, karburator (ili mozda samo dihtunzi i membrane), pumpa za benzin...). Pedja, sta je od toga ostalo kod tebe? A sta je bilo sa onom drugom koju si najavljivao? Mozda je bolje resenje da uzmemo celu (ili skoro celu). A ako ne nadjemo stranca (ili nesto slicno) za razumnu cenu, morace da kupuje deo po deo...

Inace, ovo sto si upravo nabrojao mu ne treba (do alternatora i hladnjaka nije stigla vatra)
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

vigmir

Post by vigmir »

djape1977 wrote:
naprotiv. u pitanju je bio jedan od jako retkih primeraka samare u dobrom stanju koji sam u zivotu video. isti dan sam video jos 10 samara, vasih koji ste ucestvovali u akciji, i jedino je vojvodina ok ali ni ona nije puno presla i goxyjeva a ona je radjena od glave do pete. ostale su, bez uvrede, srednje zalosne. jesu bolje od zastave, to svakako.
.
Volim postene ljude.Sto na um to na drum :D :D

djape1977

Post by djape1977 »

Burazeru se malopre zapalila samara (sprecili smo sirenje pozara van motornog prostora) i sad mu trebaju stvari koje su izgorele (elektricna instalacija, servo, creva, razvodnik, karburator (ili mozda samo dihtunzi i membrane), pumpa za benzin...). Pedja, sta je od toga ostalo kod tebe? A sta je bilo sa onom drugom koju si najavljivao? Mozda je bolje resenje da uzmemo celu (ili skoro celu). A ako ne nadjemo stranca (ili nesto slicno) za razumnu cenu, morace da kupuje deo po deo...
elektro instalacija je kompletna i na skoljki sva jos uvek.
servo kocnica - tu je, sa sve glavnim kocionim, e sad u kakvom je stanju... kilavo je kocila ova samara sto smo je rasturili mada nije ni cudo koliko je stajala.
benzinska pumpa mi je jedna ostala, stanje nepoznato, nije bila na autu.
creva - uglavnom su sva na broju mada koliko ti to vredi polovno? cela garnitura creva za 2104 je 250 dinara, koliko moze da kosta za samaru?
razvodnik je prodat.
karburator je tu, dobar i ispravan.
vidi sutra sta je tacno osteceno pa da vidimo jel ima smisla da ti saljem delove ili da jurim onu drugu celu samaru...

Volim postene ljude.Sto na um to na drum
pa da se ne lazemo, sve su, kao i moja lada, automobili za svakodnevnu voznju koji su presli po 200.000 km i stari su po 20 godina.
j***** auto bez kardana

outsider

Post by outsider »

postavili smo sebi rok od nekoliko dana da nadjemo neku celu samaru (slovenku, madjaricu ili slicno) a ako to ne uspemo, pravimo tacan spisak delova i krecemo u pregovore...
Kako stoje stvari sa tom drugom samarom? Molim te, informisi se oko nje
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

djape1977

Post by djape1977 »

imaces sutra informaciju
j***** auto bez kardana

borcham

Post by borcham »

djape1977, koliko trazis za karburator za samaru 1.3

samara1500

Post by samara1500 »

djape1977 wrote: jes, ali taj auto sto smo rasturili je presao 49.000km i jos je zasticivana limarija voskom ili smolom, verovatno kad je bio nov. i kad bi zastavu tako zastitio odmah bila bi ok posle 49.000km.
Malo sutra... ćale od mog dobrog drugara odmah je zaštitio Juga (čim ga je kupio, novog naravno) i to mu nije mnogo pomoglo... radio je limariju mnogo pre mene (na oko 60-70000) a čak je taj Jugo bio i garažiran i mnogo manje rabljen... toliko o Zastavama, ne komentarišem ništa više na tu temu.

Što se tiče preciznosti menjača, Mazdu vozio nisam, a jedini (znatno) precizniji od mog sam sreo u BMW-u. Ladu 2107 je moj ćale vozio kao službeni auto (i ja ponekad) i uopšte nisam bio impresioniran. Možda je bio lošiji primerak u pitanju, ali ipak beše nov taj auto (1995). Samara je tad već prešla bila 30tak hiljada. Nikakve čaure niti poluge niti su mi se trošile niti sam ih menjao do danas, a auto je prešao 168000km. Prednji trap je ekstra utegnut, ne vuče nigde, nema lufta, a kad god pođem za CG (idem bar 2 puta godišnje) pokupim usput makar neki manji odron ili rupetinu i pokrivim (samo) felnu. Limarija mi jeste jadna, ali skrpljena je pred zimu i nikako da je sredim do kraja, nema se vremena...
:(
PS i vigmirova samara mi se činila dosta dobra, mada nisam zagledao mehaniku...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

djape1977

Post by djape1977 »

djape1977, koliko trazis za karburator za samaru 1.3
da cujem ponudu?
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

25e za karb.
ok?
j***** auto bez kardana

borcham

Post by borcham »

Jel moze 2000 din.?
Ja ti platim post net-om, a ti posaljes city expresom ili post expresom na moj racun.
Mada za detalje cemo se cuti ako dogovor padne.

djape1977

Post by djape1977 »

moze i 2000 din
posalji mi na pp adresu i broj telefona a ja tebi posaljem city express-om i platis njima, tj pouzecem
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

otiso karb i letva volana...
j***** auto bez kardana

Post Reply