Moj otac je vec dve godine ponosni vlasnik( samim tim i ja ), jedne 2105 iz 1985. godine. Auto je kupljen sa ugradjenim plinom a moje pitanje se odnosi upravo na nachin eksploatacije plinskog uredjaja. Tacnije, kakva je frekvencija smenjivanja voznji na gas i benzin. Posle koliko vremena ili predjenih kilometara bi bilo pozeljno da se odvozi i sekvenca na benzin? Vec vise od godinu dana Lada se tera samo na plin, a niko nije znao da nam precizno kaze sta se i koliko kvari u benzinskom sistemu dok se vozi na drugo gorivo. TNG uredjaj za sada funkcionishe OK, zimi pali bez problema i kotrlja se po samo tako.
Oprostite sto pitam nesto za sta cete mi verovatno reci da su mnogi vec pitali i da odgovora ima na forumu( samo treba traziti), ali meni se chini da te odgovore nisam uspeo da pronadjem!
Inace, ruska vozila sam( potpuno iracionalno ), prezirao iz dna dushe sve dok se nisam zaposlio u firmi chiji je sluzbeni auto bila jedna 2107. E, posle desetak godina akanja tog auta, zbog prirode mog posla po svakojakim putevima i vremenskim uslovima, shvatio sam da za te ruse jednostavno ne postoje prepreke i da u stvari u zivotu nisam terao auto u koji sam mogao da imam vishe poverenja. Nikada nas to nije izdalo! Zato sam, pouchen pozitivnim iskustvom, predlozio ocu da za male pare pazari upravo Ladu!
Oprostite na opsirnosti posta, ali posto sam novi chlan ovog kluba redno je bilo da za prvo javljanje napishem i nesto vise o sebi! kako, uostalom i dolikuje jednom novajliji!
Veliki pozdrav!