Karburator (problem)

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Eve ovde na slici crvenim strelicama sam oznacio dihtung usisne/izduvne grane posto je to jedan te isti dihtung na njemu imash osam rupa pocetiri za usis i izduv i kad ga kupujesh dobijash ga iz dva dela, a plavom strelicom je oznacen onaj dihtung izduvne grane sto ide do auspuha....

Image
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

gorstak

Post by gorstak »

hvala coveke....
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

gorstak

Post by gorstak »

zamenjen dihtung(zaptivac) i podeseno paljenje...sada sasvim lepo radi....
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

E a sad problem iz zone sumraka. Sa karburatora mi je (ko zna kad) ispao neki čep koji se nalazio na mestu gde je inače vakum(sa strane). Pošto nisam vozio na benzin nisam primetio do juče kad sam ko zna zašto (ali fala bogu) prebacio na benz. i video da gorivo ističe iz karba u mlazu. Problem je jer taj deo nemogu da nađem ni nov ni polovan pa me zanima kako bih mogao da začepim tu rupu???
Image To je taj čep slikan davno (deo između te tri rupe). Inače problem je što tu nema navoja nego je samo nabijen unutra i nemam ideju kako je ispao.
Image

najoB

Post by najoB »

ne bi trebalo da je samo nabijen unutra tu se, ako se dobro secam nalazi nekakva membrana uredjaja za ubrzanje motora ili tako necega i jedna oprugica, pa tek onda poklopac, a u tim rupama bi trbalo da je navoj M6, pogledacu danas kad dodjem sa posla, mozda imam to viska u garazi pa da ti posaljem, a navoj ces svakako morati urezati da bi ucvrstio poklopac.....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Sheena

Post by Sheena »

Oj ljudi, ima li tko ovdje iskustva sa stavljanjem karba od 1.5 motora na 1.3 motor i da li se uopće razlikuju po ičemu osim pretpostavljam dizni? Probao sam instalirati za 1.5 jer mi je jedan polovni dospio u ruke a baš nije imalo za 1.3. :-( Što me muči? Kad se krene sa više gasa, ili općenito kad se iz "Jezdimirović moda" krene brutalno ubrzavati auto se "nakloni" i potegne tek nakon pola do jedne sekunde. Pri kretanju se čak toliko zaguši da dok se nisam privikao se je gasio. Što mislite, da li se to da srediti ili da vratim taj karb? Ili možda da kupim i 1.5 motor koji je bio dio kompleta? :twisted:

stara mo

Post by stara mo »

:!: :!: Mislim da se ne varam (siguran sam) ovde je rec o delu karba gde dolazi trouglasta membrana ili membrana ekonomajzera. Ako je tebi ovo u ovakvom stanju bez poklopca i bez membrane nije ni cudo sto ti siklja gorivo sa tog mesta jer gorivo iz lonceta pici pravo napolje. Fali poklopac membrana i federcic koji pritiska iglu membrane u diznu. A pre svega detaljno ciscenje. :twisted: :twisted:
:!: :!: Sad tek vidim na slici da nije kao kod mene, onaj deo u samom centru nije zatvoren. Tu se nalazi diznica sa kuglicom u koju udara igla membrane.Rekao bi da je ovo neka zesca budzevina(bez ljutnje) nabavi poklopcic i membranu iiii nije tesko napraviti :) :) :)
Сделано в СССР

samara1500

Post by samara1500 »

Sheena wrote:Oj ljudi, ima li tko ovdje iskustva sa stavljanjem karba od 1.5 motora na 1.3 motor i da li se uopće razlikuju po ičemu osim pretpostavljam dizni? Probao sam instalirati za 1.5 jer mi je jedan polovni dospio u ruke a baš nije imalo za 1.3. :-( Što me muči? Kad se krene sa više gasa, ili općenito kad se iz "Jezdimirović moda" krene brutalno ubrzavati auto se "nakloni" i potegne tek nakon pola do jedne sekunde. Pri kretanju se čak toliko zaguši da dok se nisam privikao se je gasio. Što mislite, da li se to da srediti ili da vratim taj karb? Ili možda da kupim i 1.5 motor koji je bio dio kompleta? :twisted:
Uzmi i taj 1.5 motor ako je bolji od tvog (a mislim da si negde već pominjao da ti troši ulje) Ako ne voziš mnogo po gradu nećeš ni osetiti razliku u potrošnji a imaćeš ostetno više snage za potrebe preticanja i sl.
8)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

stara mo wrote::!: :!: Mislim da se ne varam (siguran sam) ovde je rec o delu karba gde dolazi trouglasta membrana ili membrana ekonomajzera. Ako je tebi ovo u ovakvom stanju bez poklopca i bez membrane nije ni cudo sto ti siklja gorivo sa tog mesta jer gorivo iz lonceta pici pravo napolje. Fali poklopac membrana i federcic koji pritiska iglu membrane u diznu. A pre svega detaljno ciscenje. :twisted: :twisted:
:!: :!: Sad tek vidim na slici da nije kao kod mene, onaj deo u samom centru nije zatvoren. Tu se nalazi diznica sa kuglicom u koju udara igla membrane.Rekao bi da je ovo neka zesca budzevina(bez ljutnje) nabavi poklopcic i membranu iiii nije tesko napraviti :) :) :)
Nije budzevina to je noviji model sa dve el.dizne (navoj ispod ide dizna koja ima ulogu kao ta membrana i kuglica) taj deo je bio zacepljen ali izgleda da je zbog voznje na plin doslo do isusivanja i da je zato ispao.

stara mo

Post by stara mo »

Da sam juce umro ne bi znao da postoji karb sa dve el dizne ko da im je i ta jedna malo :roll: ko da ne pravi dovoljno gluposti. E ludi rusi jedan isti auto a milion modifikacija neprimetnih a zesce dosadnih kad krenu da drkaju(razlike u maskama karburatorima delovima opreme zadnjim staklima pa cak i u el. instalaciji).
Nisam stvarni znao za to cudo sa dve el/ dizne.
Kamo srece da su izbacivali toliko modela a ne ovako sevi niva se pojavila u tragovima,bar kod nas. :D :) :D :) :D :)
Сделано в СССР

Sheena

Post by Sheena »

Sheena wrote:Oj ljudi, ima li tko ovdje iskustva sa stavljanjem karba od 1.5 motora na 1.3 motor i da li se uopće razlikuju po ičemu osim pretpostavljam dizni? Probao sam instalirati za 1.5 jer mi je jedan polovni dospio u ruke a baš nije imalo za 1.3. :-( Što me muči? Kad se krene sa više gasa, ili općenito kad se iz "Jezdimirović moda" krene brutalno ubrzavati auto se "nakloni" i potegne tek nakon pola do jedne sekunde. Pri kretanju se čak toliko zaguši da dok se nisam privikao se je gasio. Što mislite, da li se to da srediti ili da vratim taj karb? Ili možda da kupim i 1.5 motor koji je bio dio kompleta? :twisted:
Eh znam, veća kubikaža bi se sigurno ljepše vozila.
Malo mi je to veći zahvat, ne mogu to sam zamjeniti
jer nemam uvjeta doma, a davat lovu mehanicarima
za zamjenu cu ipak samo kad mi ovaj motor ode totalno
dovraga (ali radim na tome konstantno, bez brige).

milek

Post by milek »

Pozdrav narode, jedno pitanje u vezi karburatora, naime, prilikom cescenja istog odvrnuo sam i one dve dizne (u obliku cevcice), za vazduh ako se ne varam, i sad ne znam kako da ih vratim, tj, jedna je deblja a druga tanja, pa ne znam gde koja ide, pa molim, pomozite. :?

najoB

Post by najoB »

gledano kad je karburator na vozilu, blize tebi je dizna drugog grla ona sa oznakom 50 a dalje od tebe (blize sofersajbni) je dizna prvog grla sa oznakom 42 , tj bliza je deblja a dalja tanja.... :cool

milek

Post by milek »

Tako sam i pretpostavljao, ali ko pita - ne skita! :)
Hvala veliko! :cool

Vlada88

Re: Karburator (problem)

Post by Vlada88 »

Imam veci problem,kada startujem hladan motor pod saugom upali odmah ali radi nekih minut dva i ugasi se ,posle toga nece da pali sve dok mu ne otvorim gornji deo karb,i sipam mu disrektno u lonce,tad radi ceo dan i sutra opet ista prica.Zamenio sam mu dizne,membrane,nova pumpa je za gorivo i stvarno ne znam sta bih moglo biti .Ako neko ima slican problem ili zna kako da otklonim ovo nek mi odgovori.Pozdrav
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]

Post Reply