Put me zove moram poci (na more ladom)...saveti?
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Put me zove moram poci (na more ladom)...saveti?
Kao sto rekoh po svoj prilici idem do Budve za vikend pa me zanima na sta bih mogao da obratim paznju u smislu ispravnosti kola da se ne bi nesto pokvarilo (mada j#b#s auto ako ne moze da predje 1000 km u cugu). Ono sto mi odmah pada na pamet je cinjenica da mi je pukla prednja desna guma pa sam stavio rezervnu i trenutno tako vozim, mada mi deluje da mi je sada taj tocak veci. Tu bih vratio staru (popravljenu) gumu. Od ostalih stvari pada mi napamet menjac jer je znao da se otkaci i izgubi par brzina (mada sad radi kako treba) i eventualno skripa koja je dolazila iz spona (mada u njima nema lufta) i koja je nestala kada sam napumpao gume. Ajd' nadovezite se na ovu pricu, svaki savet je dobrodosao (i bolje vas nasao)...inace verovatno idem preko BiH pa ako je neko zainteresovan mislim da ima bar 2 prazna mesta u kolima!!! 
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
Da te ne malerisem ali pozeljan je jedan komutator u rezervi... 5 min. posla a bez njega ne mozes ni makac. Meni je cesto stradao na samari.
I uvek sam u gepeku imao kompletnu razvodnu kapu a samo jednom je menjao na putu...
Isao sam negde u maju preko Srpske (agronomijada-Jahorina, medicinijada-Budva)
i ima jedna deonica puta gde su radovi (a nigde nema masina) tako da smo tih 10ak km prelazili 45 minuta! Ali ubrzo posle toga ide ekstra put do Crne Gore... a kad udjes "braca" ti naplacuju 3 evra do H. Novog...
Ajd sretan put i uzivaj...
I uvek sam u gepeku imao kompletnu razvodnu kapu a samo jednom je menjao na putu...
Isao sam negde u maju preko Srpske (agronomijada-Jahorina, medicinijada-Budva)
Ajd sretan put i uzivaj...
Ponavljam se eto, ali da budes siguran. proveri kocnice, signalizaciju, punjenje alternatora, obavezno da imas ispravnu rezervnu gumu.
ponesi komutator, razvodnu ruku i kapu i kais za alternator u rezervi.
dizalica, kljuc za tockove, prva pomoc, rezervni alat i pribor, signalni prsluk, protivpozarni aparat.
ponesi komutator, razvodnu ruku i kapu i kais za alternator u rezervi.
dizalica, kljuc za tockove, prva pomoc, rezervni alat i pribor, signalni prsluk, protivpozarni aparat.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
I pored svega toga ja bih jos dodao sajlu za gas,promenio sam ih do sada jedno 5 i ocajnog su kvaliteta.
Pored ispravnosti celog auta,najveci akcenat baci na kocnice.Kad krenes da se spustas sa onih brda,moraju biti perfektne.
Ja bih pred takav put zamenio ulje u motoru,filter ulja i vazduha.
Pored ispravnosti celog auta,najveci akcenat baci na kocnice.Kad krenes da se spustas sa onih brda,moraju biti perfektne.
Ja bih pred takav put zamenio ulje u motoru,filter ulja i vazduha.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.