Put me zove moram poci (na more ladom)...saveti?

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Post Reply
Jing_Ko

Put me zove moram poci (na more ladom)...saveti?

Post by Jing_Ko »

Kao sto rekoh po svoj prilici idem do Budve za vikend pa me zanima na sta bih mogao da obratim paznju u smislu ispravnosti kola da se ne bi nesto pokvarilo (mada j#b#s auto ako ne moze da predje 1000 km u cugu). Ono sto mi odmah pada na pamet je cinjenica da mi je pukla prednja desna guma pa sam stavio rezervnu i trenutno tako vozim, mada mi deluje da mi je sada taj tocak veci. Tu bih vratio staru (popravljenu) gumu. Od ostalih stvari pada mi napamet menjac jer je znao da se otkaci i izgubi par brzina (mada sad radi kako treba) i eventualno skripa koja je dolazila iz spona (mada u njima nema lufta) i koja je nestala kada sam napumpao gume. Ajd' nadovezite se na ovu pricu, svaki savet je dobrodosao (i bolje vas nasao)...inace verovatno idem preko BiH pa ako je neko zainteresovan mislim da ima bar 2 prazna mesta u kolima!!! 8)

Alekre

Post by Alekre »

Proveris filtere, sve fluide, pneumatike, kompletan kocioni sistem, proveris sistem oslanjanja, signalizaciju, sistem paljenja, karb., termostat. Obavezno poneses nesto alata, svecicu, kabl. itd... Laganeze

(V)lada
Automobil: Lada 112 16v

Post by (V)lada »

Da te ne malerisem ali pozeljan je jedan komutator u rezervi... 5 min. posla a bez njega ne mozes ni makac. Meni je cesto stradao na samari.
I uvek sam u gepeku imao kompletnu razvodnu kapu a samo jednom je menjao na putu...

Isao sam negde u maju preko Srpske (agronomijada-Jahorina, medicinijada-Budva) :) i ima jedna deonica puta gde su radovi (a nigde nema masina) tako da smo tih 10ak km prelazili 45 minuta! Ali ubrzo posle toga ide ekstra put do Crne Gore... a kad udjes "braca" ti naplacuju 3 evra do H. Novog... :!:
Ajd sretan put i uzivaj... 8)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Razvodnik, sajla kvačila i komutator to sam ja uvek nosio na more, obavezno prsluk i onaj komplet (sijalice trougao i p.pomoć), atest,zeleni karton. Kad kreneš uključi svetla da nezaboravljaš i neplaćaš kazne.I pošto ideš u Ekološku državu obavezno probiotik ili enterofuril :D

pesadinac

Post by pesadinac »

i obavezno da platis ekolosku raksu - 10e
ako te uhvate bez nalepnice da si platio - 160e kazne
mislim da sam tako negde procitao
8)
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

buzald

Post by buzald »

Ponavljam se eto, ali da budes siguran. proveri kocnice, signalizaciju, punjenje alternatora, obavezno da imas ispravnu rezervnu gumu.
ponesi komutator, razvodnu ruku i kapu i kais za alternator u rezervi.
dizalica, kljuc za tockove, prva pomoc, rezervni alat i pribor, signalni prsluk, protivpozarni aparat.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

atropin
Automobil: VAZ 2103

Post by atropin »

zica, selotejp, noz, litar rakije.

Pera

Post by Pera »

I pored svega toga ja bih jos dodao sajlu za gas,promenio sam ih do sada jedno 5 i ocajnog su kvaliteta.
Pored ispravnosti celog auta,najveci akcenat baci na kocnice.Kad krenes da se spustas sa onih brda,moraju biti perfektne.
Ja bih pred takav put zamenio ulje u motoru,filter ulja i vazduha.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Da se dodam termostat. Danas sam stao i nema dalje dok ga nisam zamenio. Uglavnom proveri sve a ponesi za ne daj bože ono bez čega nemožeš dalje a ostale sitnice uvek mogu da se nabudže.

Post Reply