Cudan zvuk motora

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

Evo mene ponovo,sada je jos gore :roll:
Sastavio sam motor,promenio aksijalne lezajeve,cak sam promenio i karter jer su popucali oni pregradni limovi iznutra,mislio sam da i zbog toga moze nesto da se cuje,ALI sad nikako ne moze da nabije PRITISAK ULJA pa da ga upalim,verglao sam ga bez svecica ko zna koliko i lampica i dalje nece da se ugasi,stavio sam i nov filter za ulje i ulje i opet isto.Onaj usis za ulje u karteru je cist,ulja ima dovoljno,probao sam i sa drugim indikatorom i opet isto.Pre demontaze nije bilo nikakvih problema,momentalno gasi lampicu,a sad ne moze posle pola h verglanja :? Sta li moze biti?Ne verujem da je pumpa za ulje mogla da prestane da radi posle jedne demontaze ili...? :?
Svaki savet dobro dosao,poludecu vise :x :evil:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

samara1500

Post by samara1500 »

proveri onu malu gumicu (o-ring) na luli usisa pumpe ulja (moguće da je prsla pa ne dihtuje uopšte i pumpa samo vuče vazduh)
Ima li uopšte nekakvog toka ulja ili ništa? Možda ima nekog toka ulja, samo ne baca gore kod davača, možda je neka stara naslaga otpala i suzila kanal...
:roll:
A da ti nije kojim slučajem spao klin sa radilice ako si skidao pumpu za ulje? Nemoj se uvrediti što ovo pitam, nemam nekih boljih ideja... :sad:
PS samo bez uzbuđavanja, jer je totalno kontraproduktivno za ovakve situacije :!: :D
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Pera

Post by Pera »

Za gumicu sam i ja mislio i nisam bas najzadovoljniji tim resenjem,dobra je,mada se vremenom mozda malo ukrutila,to sam i pre resio tako sto sam preko nje namazao neki gasket maker i nije bilo problema,isto je i sad.
Kako da utvrdim da li ima toka ili ne?Kad odvrnem davac iz njega curi ulje,to mi je najcudnije :?
Mislis onaj osigurac,pa onda bi se zupcanik samo vrteo u mestu,to nije,znam za takve stvari,pa tu bas obratim paznju :)
Bem li ga,sad procitah u uputstvu da kada se demontira pumpa,mora u nju pre montaze da se sipa ulje kroz onaj otvor gde ide usis,i onda da se okrene glavni zupcanik par puta,tacno se secam da sam to i uradio kada sam radio generalnu,nista probacu to sutra,to mi najvise pije vodu. :-x

djape1977

Post by djape1977 »

jel im ulja posle verglanja u gornjem delu motora? u glavi, kod bregaste? jesi li sipao ulje u filter pre montaze? upali motor slobodno na 10tak sekundi, nista mu nece biti. ak onda ne ugasi lampicu jbg, rastavljaj
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Nisam siguran da li ima,nisam sipao ulje u filter,nikad to nisam ni radio,uvek povuce bez frke,probacu tako.

blazzza

Post by blazzza »

Samo nemoj ovako da ga namontiras :D
http://www.youtube.com/watch?v=LpJtRZl0uC4

Sala Pero, samo bez nervoze.

P.S. Ja uvek menjam ulje i filter onako kako je djape opisao (odnosno - sipam ulje u filter pre navijanja).
Poz
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Valjda nece :kez
Nema to toliko veze s tim,kad sam verglao danas sa starim uljem,filter je bio pun,i nije mu pomoglo,znam inace kad menjam ulje i filter,zaverglam par sekundi i odmah gasi lampicu.
100% pumpa ne moze da nabije pritisak jer je skroz ostala prazna,a kad menjas ulje u njoj deo mora da ostane,a to kod mene nije slucaj,jer sam je bio okrenuo i sve je isteklo,i ja je tako namontirao :roll: :kez

samara1500

Post by samara1500 »

Bem li ga, ja sam nedavno skidao usis sa pumpe, pa je tako skinuto stajalo nekoliko dana (i slivalo se) dok sam sređivao i farbao karter i kada sam sve vratio samo je trebalo malo veše verglanja i povukla je ulje i pored toga što mi je i akumulator slab... doduše, ja nisam skidao pumpu i prevrtao je, moguće da je meni ipak malo ostalo ulja u njoj, ako je kod tebe ostala skroz suva nema šanse da povuče (posebno ako je stara).
Ali ako baca kod davača (dok je skinut) onda pumpa vuče samo ti pritisak nije dovoljan, dakle neko zagušenje... a to ti se može naj... majke samo tako osim ako imaš sreće pa ga provališ brzo...

Pera

Post by Pera »

Evo danas podnosim ceo izvestaj,konacno je gotovo :prvi
1)Prva stvar,za ovo ce mi se verovatno smejati ceo forum,al jbg,mora neko i da nasmejava masu :lol:
Kada sam skidao uljnu pumpu,zaptivac od dekle na kome se ona nalazi nisam kupovao,jer me je mrzelo da idem u prodavnicu,nego sam uzeo karton,isekao ga,namazao gasket mejkerom i montirao.Nije nista pustalo,ALI u brzini kojom sam radio zato sto je padao mrak,zaboravio sam da na tom zaptivacu isecem rupu od kanala za ulje :x :lol: :lol: i ulje je jednostavno udaralo u zaptivac i naravno da nije moglo da digne pritisak,STRASNO :mrgreen: :lol: :mrgreen:

2)Druga stvar,onaj zvuk se vise ne cuje,ili se mozda cuje 10% od onoga sto se culo,znaci ipak je bilo do aksijalnih lezajeva radilice :prvi E sad,posto taj deo na radilici nije bio potrosen za prvu specijalu aksijalnih lezajeva,a previse potrosen za standardne,stavio sam jedan od prve specijale i jedan standardni i mislim da lufta uopste nema 8) Tako da operaciju proglasavam uspesnom :prvi

blazzza

Post by blazzza »

Pera wrote:Evo danas podnosim ceo izvestaj,konacno je gotovo :prvi
1)Prva stvar,za ovo ce mi se verovatno smejati ceo forum,al jbg,mora neko i da nasmejava masu :lol:
Kada sam skidao uljnu pumpu,zaptivac od dekle na kome se ona nalazi nisam kupovao,jer me je mrzelo da idem u prodavnicu,nego sam uzeo karton,isekao ga,namazao gasket mejkerom i montirao.Nije nista pustalo,ALI u brzini kojom sam radio zato sto je padao mrak,zaboravio sam da na tom zaptivacu isecem rupu od kanala za ulje :x :lol: :lol: i ulje je jednostavno udaralo u zaptivac i naravno da nije moglo da digne pritisak,STRASNO :mrgreen: :lol: :mrgreen:

2)Druga stvar,onaj zvuk se vise ne cuje,ili se mozda cuje 10% od onoga sto se culo,znaci ipak je bilo do aksijalnih lezajeva radilice :prvi E sad,posto taj deo na radilici nije bio potrosen za prvu specijalu aksijalnih lezajeva,a previse potrosen za standardne,stavio sam jedan od prve specijale i jedan standardni i mislim da lufta uopste nema 8) Tako da operaciju proglasavam uspesnom :prvi
Koliko smajlija u postu... Vidi se kad je covek srecan! :prvi

Poz ;)
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]

samara1500

Post by samara1500 »

QQ Pero, znači to je to tvoje sklapanje motora po PS-u! :D
šalim se, naravno, dešavaju se slični biseri i iskusnim majstorima... :cool

Pera

Post by Pera »

To ti je po mom PS-u :lol:

samara1500

Post by samara1500 »

Na jednoj Samari koju sam danas gledao (naivno se nadajući da kupim bolju od moje) primetio sam interesantnu pojavu: lupkanje iz menjača! To i ne bi bilo toliko čudno, da taj auto (navodno) nije prešao više od 40000km. Tihi zveket se najviše čuje na nižim obrtajima, a u vožnji u 1. i 2. brzini. Verovatno je reč o luftu u kućištu menjača, o kojem je Pera ranije govorio...
Iako je za neverovati, auto zaista deluje kao da mu je to prava kilometraža, ali menjačko ulje je već zamenjeno što mi je čudno jer gotovo niko ga ne menja pre 50000km. Meni se čini da su tom zamenom ulja pokušali da se otarase tog zvuka... Da li je neko od vas imao sličnu pojavu na svojoj Samari? Pero, koje je boje (i godišta) bila ona tvoja stara Samara na kojoj si ratovao s menjačima? I, vojvodo, onaj menjač letos što smo demontirali, je li bio za onu tvoju belu Samaru?

djape1977

Post by djape1977 »

menjac je jos uvek kod vojvode. nije ga ugradio a samaru je prodao. taj menjac je u perfektnom stanju, vozio sam taj auto...
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Pazi ovako,ratovao je sirok pojam :D
Stara je bila crvena i dao sam je caletu,isa tim menjacem je bio problem.Menjac je najnormalnije radio,ali je bio BUCAN,komsija i ja smo probali da ga remontujemo i na kraju je zakucao,da li novi lezajevi sto sam uzeo nisu bili dobri ili sta vec,taj menjac je kod mene u podrumu,u delovima.Kod Duleta na Zarkovu sam uzeo drugi i taj i dalje radi.
Taj zvuk na leru se cuje na svakom bar malo i tu nema spasa.
Po meni ako je ceo auto dobar,vredi ga uzeti,jer menjac kosta 100 e i cak i da ne valja nije tako strasna investicija.

Post Reply