BA3 Vs. Yugo

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Aj' cisto da malo zabiberim sa nekim svojim zapazanjima. Prvo i osnovno rekao bih da sam imao pre stojadina 79' koji je bio onako malo raspad, ali sam ga koliko toliko sredio. Sada vozim samaru koja je '99 i ne mogu da se pozalim, osim na nedostatak para (sto je bio slucaj i kada sam vozio stojadina). :)

Sem ovih kola vozio sam i testirao sve i svasta, a i cale ima stoju '04. E pa da pocnemo...

Po meni, bez ikakve subjektivnosti, lada je nekako kvalitetnije napravljena, tu nema sta, to svi kazu. Sto bi rekao jedan moj drugar zastava nije auto, a lada je polu/auto. Ja se doduse ne slazem sa tom konstatacijom, jer ipak koji god auto da je u dobrom stanju tj. dobro odrzavan on i fino radi. Kada sam kupovao sadasnji auto bilo mi je sve jedno da li ce to biti zastava ili lada, slucjano sam uzeo ladu (pojavio se dobar primerak). Moje misljenje je da kome treba veci auto onda nek uzme ladu, komfornija je od zastave (izuzev floride), kome treba mahom za grad, onda jugo ili stojadin. Ja ne volim mala kola i zato sam gledao lade (kockaste i samare) i jugo floridu. Vec je bila jedna rasprava florida vs samara i meni se cini da je sve to samo stvar ukusa i srece ko ce na sta da naleti. Uglavnom jugo se realno lakse modifikuje (kod nas) i nekako je ko stvoren da se "namulja" da bude trkalica, dok je kockasta lada nekako pogodnija da se pretvori u limuzinu (ima jedan extra primerak u paviljonima). Sto se tice keca on isto moze da se sredi (101 i 128) u duhu fiat-a, dok za samare i floride ne znam sta da kazem. Kapiram da bi oba mogla da se srede samo treba malo zivaca jer kada se ode na neki sajt posvecen jugicima bukvalno moze da se pronadje sve od a do sh kako sta srediti. Eto ovde moj glas ide za zastavu. Sto se tice trajnosti tu je realno opet u prednosti lada jer mi se cini da u globalu delovi duze traju i da su motor i menjac bolji.

Sve u svemu zakljucak je da ako vec biras izmedju ova dva onda vidi da li hoces da doterujes auto, koliko ti treba prostora i sl. onda ce ti se sve "samo kaz'ti". Ako ti je sve jedno nego samo hoces da se prevezes tu je bar jednostavan odgovor-kupi primerak koji je za manje para u boljem stanju ili je mladjeg godista i to je to.

Ipak bih jos dodao da mi se cini da su lade malo bolje (fabricke), jer su kvalitetnije za nijansu i da se ne bi ljudi tripovali cisto da se zna da sam ja ljubitelj alfi i da zelim da sebi pribavim jedan primerak, a podjednako gotivim lade i zastave!!! :)

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

a vi ako ste toliko ograniceni da ipak nemozete da svarite da ima dobrih Zastava onda imate neki veliki problem sa vidom ili jednostavno vidite samo ono sto se vama svidja...
Video sam dosta sredjenih yugica i onih koji su u dobrom stanju... ne kazem de nema dobrih... ali ja hocu da kazem da je po kvalitetu i izdrzljivosti losiji od lade... Ali ne kazem da nema lepih :D
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

darkmensale wrote:Moj deda je imao keca koji je 79 god... presao je oko 400000km sa 3 generalne menjac je zabricki i nikad nije otvaran... samo sto su i motor i menjac fiatovi :D
Zadnji Fiat motor (128A.000) je ugradjen '75. god, posto toga su sve DMB blokovi (128A.064) liveni u Fiatovom kalupu i zato imaju natpis Fiat, i pored malim slovima DMB (neki imaju, neki ne), ali se po broju tacno vidi koji je.

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

Nego,nesto nam nema YUgise,mora da se uvredio :?
BA3 21013 / LADA 1200s

blazzza

Post by blazzza »

@ YUgisa

Vidim da si osetljiv na yugica kao ja na ladu (jedino mene citiras)...
Samo sto me iskreno mrzi da kucam dugacke postove...

:cool , izvini ako sam te uvredio, a izvinjavam se i ostalim clanovima foruma, posto se ubise kucajuci.

Poz svima!
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

U subotu tema od tri strane, u ponedeljak vec deveta strana...

Vec sam pisao, ali cu ukratko da ponovim. Drugar ima Stojadina 2006. godiste, ubio je 80.000 km dosad, redovno odrzavanje, Lovato plin, vozio sam se milion puta u njemu, i dalje je sasvim solidno utegnut, ide koliko moze da ide na plin, nas cetvorica od prosecno 80 kg i instrumenti u gepeku i svakog vikenda na probu ili svirku i nikom nije tesno, a svi smo oko 180 cm, osim klavijaturiste od 195 cm, ali on sedi napred.

Kec je sasvim solidno prometalo za prosecnog vozaca, prosecnih godina, prosecno velike uze porodice i prosecne plate.
Ako je pametan i malkice stedi, moze (tj. mogao je) svakih tri do pet godina da kupuje novog Keca i sta ga briga, skoro kao zilet za jednokratnu upotrebu, a opet je unutar tog perioda zadovoljavajuce pouzdan uz redovno odrzavanje.

Vise se ne pravi nista od starog (i jedinog) Zastavinog programa, ali sam ja duboko uveren da se tu radi o politici i, posledicno, ekonomiji (mahom stranoj).

Konkurencija koja prodaje najvise vozila se mora ukloniti, a onda raja kupuje ono sto moze, na lizing, kredit i ostale ropske metode zaduzivanja.

To nisu decije price, niti propaganda, molim vas, ljudi.

Sa druge strane, poslednji put u Srbiji novu 2107 smo mogli kupiti 2003. godine za oko 3500 evra tj. kao i Yugica, i kako neko na ovom forumu napisa, to su razgrabili taksisti, pougradjivali plin i nakrivili kapu.

Politika i, posledicno, ekonomija (mahom strana) toboz ekoloskim normama ne dozvoljava uvoz nove klasike i Samara sa Euro3 motorima. Priznacete, nije bas jednostavno uvesti tri dana staru i stoga polovnu klasiku cak iz Rusije, tako da i ta varijanta otpada. Zamislite, klasika za 4500 evra i Samara 2 za 6000 evra... imale bi 40% trzisno ucesce, garantujem.

Kada bismo na jednom skupu imali po jednog novog Yuga, Keca, Floridu, 2107 i Samaru sa do 50 (pedeset) predjenih kilometara, pa svako blokce u ruke, pa kao Za rulem ili Sat plus i onda da raspravljamo ko je u cemu bolji.

Svi su polovnjaci za mene isti, tj. iste rizike i opasnosti kriju, Lada ili VW, potpuno je svejedno. Za hiljadu evra je najbolje uzeti skuter ako vam prevozno sredstvo treba samo za do posla i nazad.

Ako hoces da kupis nesto vredno davanja para, domaci polovnjak se kupuje sa min. 3000 evra u dzepu, a strani sa min. 5000 evra u istom, sve ispod toga u sebi krije neki apsurd.

Zato, dok se ne pristede neke ozbiljnije pare, da cutimo i pokrijemo se, za te pare i takvo odrzavanje, Zastava i Lada su puna kapa za nas "ovakve kakvi smo nikakvi".

Mada cu ja kad ustedim dovoljno, opet kupiti Ladu tj. Kalinu ili Prioru jer ce obe u osnovnim verzijama biti do 8000 evra. Ali tu vec prestaje automobilizam, a pocinje nesto drugo. :kez
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

djape1977

Post by djape1977 »

e ljudi, tema je skroz ok, pa sta bi bilo kad bi svi mislili isto? prepucavanje je uzivancija, samo moramo zadrzati ipak neku formu. bez grubih reci, tipa "ograniceni" , "nije ni za q****" i sve je ok.

ko sta voli, e to tek nije za pricu i svako ima pravo na misljenje. meni se ne svidja plastika bilo koje vrste na kolima. plasticni branici, spojleri, maske, ja bi sve to u kantu.

koji je auto bolji... ajd ovako: ja po gradu vidim na svakom drugom cosku servis za folksvagen ili opel. bice da ti ljudi ipak od necega zive? tom logikom iduci, fiati su drasticno kvalitetniji jer ima mnogo manje servisa. a tek alfe! servis za ladu? pa ima ih mnogo manje nego za vagena. znaci?
j***** auto bez kardana

sale89bre

Post by sale89bre »

Da se ne lazemo, ali ja u centru grada znam bar 5 servisa oko mene na kojima pise 'Zastava, Lada'... Mozda se Zastave i Lade vise kvare po centru :lol: :lol: :lol:
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

evo i ja danas provozao jednog Yuga, po prvi put nakon vozenih casova voznje. sad imam neko vozacko iskustvo pa mogu da sudim.
dakle, Yugo je laksi za manevrisanje po gradu i ima malo zivahniji motor od Ladinog.
sve ostalo... :roll: menjac nula u odnosu na Ladin, kocnice takodje. jedino mi se cini da ima malo mekse kvacilo ( od moje samare ) ali to je verovatno slucajnost. sto se udobnosti tice, Lada je pojam za Yuga. :shock: nekako sam se mnogo nesigurno osecao dok sam ga vozio...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

Ko u prikolici ?

vigmir

Post by vigmir »

A ja juce dobio Yuga za sluzbeni auto.Vozio do tad Z 10 i poslase nju u ogranak firme u KG a meni iz KG Yugo van.Slomio sam noge ova dva dana.Za vikend kavez ide napolje da mogu normalno da sednem.O poredjenju sa Ladom necu da trosim reci.Muka mi je od onog menjaca koji ima hod kao nekadasnji SANOS i IKARBUS autobusi.

Alekre

Post by Alekre »

Umm tim Yugicem si dolazio kod mene :) Ima dobre cajgere ako ista drugo :D

sale89bre

Post by sale89bre »

Jos jedna prednost koju stock yugo ima u odnosu na stock ladu je to sto yugo ima servo u odnosu na ladu :) Mozda je to zbog tanjih guma,a opet mozda su dizajneri yugica vozili ladu pre toga pa im se volan popeo na q*** :) :) :)
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

dris

Post by dris »

sto se tice serva, veruj mi kao da ga imam :) . jbg. mi smo kao fini pa ocemo servo i ostala cuda elektronike.

Ljudi ta nadri cuda elektronike moze da prodje u Japanu jer je tamo konkurencija ogromna a kvalitet izrade NO COMMENT, zaposlenost VELIKA, kao i platezna moc, i onda oni smisljaju svasta kako bi se razlikovali od konkurencije i nudili vise. Mislim sta reci kada u Japanu postoji karaoke TAXI, udjes u taxi i pevas ili trazis od vozaca da peva ???

Mi ne treba da se poredimo sa zapadom, oni kombinuju mehaniku i elektroniku i smisljaju razne fancy dodatke, a pri tome projektovani radni vek tog auta ne prelazi 10-ak godina, da zlo bude vece oni opusteno taj tempo menjanja vozila mogu da priuste.

A sta mi da kazemo? Sto djape1977 rece, kod nas ko vozi auto vredniji od 10.000 eura znaj da ga nije posteno zaradio.

E sad, posto tema glasi LADA Vs. Yugo, definitivno LADA je bolja. mnogo je puta vec receno zasto. ne kazem ima OK jugica odrzavanih i sve to, ali poredjenjem istih godista LADE odnose pobedu, ja nisam skoro video dobar yugo 89-90 godiste, a vi?

dris

Post by dris »

jos samo jedan citat ili priblizno citatu clana CBC foruma:

njegova firma je kupovala 10 NOVIH yuga za vozni park... da ne lupetam nadam se da cu pronaci i okaciti taj post. UGLAVNOM samo 2 nova yuga su uspesno dovezena iz KG-a u BG, ALOOOO NOVI AUTO :shock: . Pa koji ce mi garancija ako pri prvihh 150km stane auto, to je smesno.

A znate li zasto je smesno. E pa Zastava je bila drzavna firma, a secamo se verovatno price nasih roditelja tipa: ajde zavrsavaj skolu pa da te stric ubaci u drzavnu firmu, sto u drzavnim firmama DOBRA PLATE - NE, NERAD - DA, ODGOVORNOST - 0 poena mozes prevrnuti kamion sa skupocenim transformatorima i da kazes J#BIGA ETO DESILO SE I NIKOM NISTA.

E ZATO su yugici ocajni i kada su novi. Kontrola kvaliteta 0 poena. Sad su dosli Talijani, pa videcemo oce li dovesti u red fariku.

Radio sam u vecoj privatnoj firmi u kojoj se duh socijalizma i nerada nije mogao istrebiti, svi kukaju male plate a u toku radnog vremena provedu vise van kruga fabrike nego uutri.

DA LI UOCAVATE ZASTO JE I RELATIVNO NOV JUGIC LOS AUTO? (da zanemarimo los dizajn i kvalitet)
doduse nisam se navozao ni novih lada, tako da ne znam kako ih sada sklapaju ove pijandure iz Toljatija :D

Post Reply