Mane na koje treba obratiti pažnju pri kupovini Samare
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin

Donesu ti lepo ispeskaren glavni kočioni, a unutra ko zna šta je. Pre desetak godina baš se i nije moglo birati a baš i foruma i nije bilo
. Za tastovu ladu su dolazili "original" delovi iz Rusije lamela je posele 20000 bila ponovo menjana a toliko su trajale i pločice. Posle sam se i lično uverio kako to tamo izgleda prodaja originalnih delova.
U svakom slučaju sada ide na bolje, valjda su ljudi do sada i nešto naučili.
U svakom slučaju sada ide na bolje, valjda su ljudi do sada i nešto naučili.
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
-
Pomahnitali Rus
A jel imao neko problema sa manzetnama. Ja sam za 17 godina promenio 4 komada i to sve na desnom tocku, dok leva manzetna ni da mrdne. Promenio sam i komplet kocionih creva pa sam umesto gvozdenih stavio bakarne. Cilindre sam menjao par puta i levi i desni. Takodje i plocice za kocnice. Neznam zasto ali ponekad kad kocim cujem nekakvo skripanje. Da li je to mozda do lose odabranih plocica?
Betmen i Robin su vozili Samaru
- josif visarionovic
- Site Admin

Moze biti da si menjao cevi, ali i creva. Ne mogu creva biti gvozdena.
Verovatno si kupovao neki znj kvalitet manzetni, ako si toliko momada promenio za to vteme. Uostalom to i nije strasno, na 4,25godina po jednu.
Za cilindre isto nije cudno, jos ako si stavljao Fenox, dobro si i prosao.
Sto se tice skripanja i kocenja, los kvalitet plocica je najverovatnije u pitanju, ako zvuk dopire iz prednjih kocnica.
Verovatno si kupovao neki znj kvalitet manzetni, ako si toliko momada promenio za to vteme. Uostalom to i nije strasno, na 4,25godina po jednu.
Za cilindre isto nije cudno, jos ako si stavljao Fenox, dobro si i prosao.
Sto se tice skripanja i kocenja, los kvalitet plocica je najverovatnije u pitanju, ako zvuk dopire iz prednjih kocnica.
- josif visarionovic
- Site Admin

kupio sam samaru pre desetak dana, dovukao je kuci a kad sam uspeo da je upalim uglavnom ne gasi sijalicu STOP na instrument tabli (nekad gasi, nekad ne gasi). o cemu bi taj indikator trebao da nas obavestava ( niva i 2105 to nemaju, nikad se nisam sretao sa takvom problematikom)?
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk
Ne vozi automobil dok ne utvrdiš u čemu je problem. Praksa je da se pored ove sijalice pali još neka: za parkirnu kočnicu, za ulje u kočnicama, za ulje u motoru - to su uglavnom sve crvene sijalice ispod sijalice "stop". Koja se pali u zavisnosti od kombinacije sa "stop", tu ti je kvar.
Da sam na tvom mestu, obavezno bih proverio da li je kojim slučajem crkla sijalica za neku od tih dodatnih indikatora (ulje u kočnicama, ulje u motoru, parkirna kočnica) i onda upalio auto i video koji je uzrok.
Ako su sve te dodatne sijalice ok, onda je negde drugde problem, a tačno da ti kažem, jbg, ne znam...
Da sam na tvom mestu, obavezno bih proverio da li je kojim slučajem crkla sijalica za neku od tih dodatnih indikatora (ulje u kočnicama, ulje u motoru, parkirna kočnica) i onda upalio auto i video koji je uzrok.
Ako su sve te dodatne sijalice ok, onda je negde drugde problem, a tačno da ti kažem, jbg, ne znam...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

Ne verujem, jer se onda pored te oznake "stop" pali još jedna sijalica, odnosno sijalica za parkirnu kočnicu i to je sasvim uočljivo.
U svakom slučaju, "stop" se ne pali samo od sebe. Često paljenje i gašenje sijalice "stop"-a je najčešće slučaj niskog nivoa ulja u motoru, ali opet - zajedno sa još jednom sijalicom - za ulje u motoru.
Da ne bune zabune, pored "stop"-a ti se mora paliti još neka od sledećih sijalica:
1. Ako nemaš dovoljno ulja u menjaču
2. Ako nemaš dovoljno ulja za kočnice
3. Ako ti je povučena ručna kočnica
Evo, ako ne znaš tačno šta je šta, stavio sam i sliku. Stoga, bolje proveri sve sijalice, podigni i spusti ručnu kočnicu i proveri nivoe ulja za kočnice i u motoru i bićeš siguran šta je.

U svakom slučaju, "stop" se ne pali samo od sebe. Često paljenje i gašenje sijalice "stop"-a je najčešće slučaj niskog nivoa ulja u motoru, ali opet - zajedno sa još jednom sijalicom - za ulje u motoru.
Da ne bune zabune, pored "stop"-a ti se mora paliti još neka od sledećih sijalica:
1. Ako nemaš dovoljno ulja u menjaču
2. Ako nemaš dovoljno ulja za kočnice
3. Ako ti je povučena ručna kočnica
Evo, ako ne znaš tačno šta je šta, stavio sam i sliku. Stoga, bolje proveri sve sijalice, podigni i spusti ručnu kočnicu i proveri nivoe ulja za kočnice i u motoru i bićeš siguran šta je.

[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]