Male tajne iz majstorske radionice
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
farovi i solje farova za 2103 i 2106 su potpuno isti, oblik, velicina, nacin kacenja kao i za fiat/zastava 1300 (tristac), fso 125p/pz i fso polonez. poljaci posle 80 i neke imaju farove sa lezistima za halogene sijalice tako da nije los upgrade za klasiku... jedino sto se razlikuje je dezen sociva ali to i medju ladama varira u zavisnosti jel imaju ruske, ceske, poljske ili istocno nemacke farove
j***** auto bez kardana
pa sto se toga tice, rucke prozora pasu i od starih fiata, 125/131/132 a verovatno i od zastave mada su za svaki model po malo drugacijeg dizajna
kompletna vrata su ista za 2103/06 i za fiat 125/ fso 125p
sofersajbne su iste za sve modele 2101....07 i fiat 125/125p
srafovi za tockove su isti za ceo fiat/lancia/alfa/zastava/lada program
kompletna vrata su ista za 2103/06 i za fiat 125/ fso 125p
sofersajbne su iste za sve modele 2101....07 i fiat 125/125p
srafovi za tockove su isti za ceo fiat/lancia/alfa/zastava/lada program
j***** auto bez kardana
Kod mene smo to rešili tako što smo ugradili još jedan termostat koji ranije pali ventilator i nema problema ni ukljucivanja grejanja i otvaranja prozora. Ali je problem bio sto je bila kriva glava motora, nakon cije obrade je resen problem temperature..Shone89 wrote:Nego sad glupo pitanje![]()
Zar ne bi mogla temperatura motora da se smanji u letnjim uslovima po gradu tako shto bi ugradili cug prekidach? I lepo chim predjem brankov most ukljucim ventilator i dok se ne sklonim iz centra ne gasim .... ne volim ove termostate
Re: Male tajne iz majstorske radionice
ovako...zanimaju me dimenzije klipova u kocionim celjustima
trebat cu nesto pripasati na tristaca,on ima:
prednje:kočioni klip prečnika 48mm
zadnje:Prečnik zadnjeg kočionog klipa 38mm(novi tip)
stari tip ima Prečnik zadnjeg kočionog klipa 34mm
trebat cu nesto pripasati na tristaca,on ima:
prednje:kočioni klip prečnika 48mm
zadnje:Prečnik zadnjeg kočionog klipa 38mm(novi tip)
stari tip ima Prečnik zadnjeg kočionog klipa 34mm
a sta u stvari radis? popravljas kocnice ili oces da budzis nesto? crkla kljesta? gumice?
j***** auto bez kardana
klipovi su toliko zahrdali da razmisljam da bi mozda bilo bolje staviti/pripasati nove od lade ukoliko pasu...
ukoliko je hrda previse napredovala,ostat ce ris/zazor na klipu gdje ce kociono ulje uvijek malo curiti
ukoliko je hrda previse napredovala,ostat ce ris/zazor na klipu gdje ce kociono ulje uvijek malo curiti
gubis vreme. kupi nova kljesta i prednja i zadnja za 125p ili fso polonez. ima ih, nisu ni skupa i nema sta da prepravljas
j***** auto bez kardana
hvala na savjetu
iako ovo,ima ih,otom potom kod nas ih u hr sigurno nema...
iako ovo,ima ih,otom potom kod nas ih u hr sigurno nema...
nabavim ti ako oces.
prednja kljesta pasuju od juga, z101, 128, fiata 125, 128, 131, 132...
prednja kljesta pasuju od juga, z101, 128, fiata 125, 128, 131, 132...
j***** auto bez kardana
da odgovorim...
hvala ukoliko se ne snadem javim ti se obavezno
ovo da su prednja isti od z101,z128 mi je jako pomoglo
hvala ukoliko se ne snadem javim ti se obavezno
ovo da su prednja isti od z101,z128 mi je jako pomoglo
ista su u smislu da mozes da ih okacis na 1300 bez prepravki. koliki je precnik klipa to vec ne znam. znam da recimo fiati 125 i 132 imaju razlicite precnike klipa pa samim tim i razlicitu silu kocenja, u prevodu, koje god da stavis, stavi obavezno u paru leva i desna kljesta
j***** auto bez kardana